Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Ratten en raven, politie politie hoe laat is het? en het safarispel! Week 40 - 2023

Afgelopen week was het weer volop sporten, spelen en lachen bij Sportstuif Brandevoort. We boden activiteiten aan zoals ratten en raven, politie, politie hoe laat is het en het safarispel. Ook vond deze week onze eerste WMA van dit school jaar plaats waarbij we Archery tag hebben gedaan. Zijn jullie benieuwd wat wij nog meer hebben gedaan deze week? Lees dan snel verder in onze nieuwe weekblog!

 

Maandag 2 oktober
De eerst dag van deze week én de eerste BSO dag in de maand oktober. De dag begon met een studiemiddag van OBS Brandevoort. Na het ophalen en de lunch werd er meteen flink buiten gespeeld totdat de andere kinderen ook uitwaren.

Na het ophalen van alle de kinderen en het fruit eten was het de hoogste tijd om te gaan sporten. Er kwamen vandaag verschillende activiteiten aan bod. Zo deden de jongste groep kinderen het spelletje de aap en de beer, de middelste groep speelden het spel ratten en raven en de oudste groep ging aan de slag met het spel de makers en de krakers.

Vandaag kijken we mee met meester Jelle die verantwoordelijk was voor het spel ratten en raven. Bij dit spel zag de organisatie er als volgt uit, in tweetallen gingen de kinderen tegenover elkaar staan op een manier waarop er twee langer rijen tegenover elkaar kwamen, de ene rij werd benoemd als raven en de andere als ratten. Toen dit geregeld was kon het spel beginnen, Jelle vertelde een verhaal over een koninkrijk met een strenge koning waarin de woorden ‘raven’ en ‘ratten’ zo nu en dan werden benoemd. Werd er raven gezegd moesten de raven in een rechte lijn naar de zijkant rennen zo snel als ze konden, de ratten moesten namelijk hun proberen te tikken, werd er ratten gezegd dan draaide de rollen om.

Na de spellen was het weer tijd om vrij te spelen. Er werden spellen gedaan zoals Annemaria koekoek en werd zelfs een echte voetbaltraining uitgezet door de kinderen, zo leerden wij ook nog eens wat.

          

 

Dinsdag 3 oktober
Tijdens het fruitmoment hadden wij een hele belangrijke mededeling, er was wat veranderd op onze BSO. Wij hebben namelijk een hoop nieuwe materialen aangeschaft en een gloednieuwe kast. Met deze materialen kunnen we weer volop sporten en spelen en de nieuwe kast is speciaal voor alle spellen waarmee de kinderen mogen spelen. Met al deze nieuwe materialen hadden we namelijk veel meer ruimte nodig.

Na de mededeling en het fruit eten gingen we alle kinderen verzamelen op de tribune buiten. Nadat we iedereen paraat hadden konden we een start maken met verdelen van de kinderen in verschillende groepjes. Vandaag hadden we een drietal activiteiten superbal, levend kwartet en politie, politie hoe laat is het?

Levend kwartet was een groot succes bij de kinderen. Eerst werd het spel uitgezet, een groot vierkant met op iedere hoek een klein vierkant. In deze kleine vierkantje lagen van alle gekozen materialen één stuks, rood lintje, geel lintje, grijze pion en rode pion. In iedere hoek ging ook een team staan van 3 personen. Nu kon de speluitleg beginnen, ieder team koos één beveiliger uit deze bleef in het vak staan en bewaakte de materialen. De rest waren de rovers, deze moesten proberen om materialen uit de andere vierkanten te halen, maar hier zat ook een speciale opdracht aan, je moest proberen om kwartet te maken dus vier van dezelfde materialen. De bewaker mocht alleen tikken wanneer iemand iets kwam roven en al een materiaal in de handen had, werd je getikt moest je helemaal terug naar je eigen vakje. Wanneer je vier van dezelfde materialen had weten te verzamelen stak je je hand op en was je de winnaar. Het spel ging hard tegen hard, er werd flink gerend en goed bewaakt. Ook de andere activiteiten werden met volle energie gespeeld.

Na de activiteiten ruimde we de spullen gezamenlijk weer op, zodra het veld leeg was mochten de kinderen op de tribune gaan zitten. Het was tijd voor een momentje van rust, tijdens dit moment ging de koekjes trommel ook rond.

          

 

Woensdag 4 oktober
We begonnen met lunchen vandaag, de kinderen genoten van de lekkere boterhammen. Na de lunch werd er meteen flink buiten gespeeld. Voetballen, hockeyen en basketballen waren vandaag favoriet. Ook werd er een leuke speurtocht gemaakt door de kinderen die we moesten gaan oplossen. Na nog even te hebben gespeeld was het tijd voor onze allereerste WMA van dit schooljaar. WMA staan voor Woensdag Middag Activiteit, dit is een activiteit die plaatsvindt op de woensdag middag, dit gaan we vaker aanbieden hou hiervoor de samen bij Sportstuif site in de gaten.

De activiteit die we vandaag aanboden was Archery tag, of te wel schieten met pijl en boog. Lisa legde eerst uit hoe de boog werkte en hoe je deze het beste vast kon houden, nadat we wisten hoe de boog werkte gingen we ook aan de slag met de pijlen. Toen we wisten hoe we moesten gaan schieten gingen we eerst even goed oefenen waarna de groep in twee splitsten en we met beide groepen een andere opdracht gingen doen. De opdrachten waren in een doel schieten waar allemaal hoepels in hingen, de bedoeling was dan natuurlijk om door een hoepel heen te schieten. De andere opdracht was om te kijken wie het verste kon schieten. Na een tijdje wisselden we van opdracht. Wat ging dit goed!

Naast de WMA was er vandaag nog iets speciaals. Voor de zomervakantie hadden wij een winactie opgezet waarbij de kinderen een foto moesten insturen, de mooiste foto verdiende een prijsje. De prijs was een sportieve activiteit gegeven door een van onze sportieve medewerkers. Vandaag was het de dag van de prijs, Jelle ging samen met stagiaire Patrik naar het bos om te gaan Laser gamen met de winnaar en een groepje vriendjes. We vonden dit erg leuk om te doen, wij hopen dan ook dat de kinderen het ook erg leuk hebben gehad.

Na deze twee toffe activiteiten hebben we fruit gegeten, ranja gedronken en vooral even uitgerust. Na het rustmomentje zijn we weer actief gaan buitenspelen maar er werden ook leuke binnen spellen gedaan zoals Twister en sport Jenga. Hierna was het tijd om nog een lekker koekje te eten en zo liep de dag rustig af.

          

 

Donderdag 5 oktober
Vandaag was het feest op de BSO, we hadden een jarige of misschien wel twee…, hierover later meer!

We begonnen de dag met het klaarzetten van de bekers met hierop de wasknijpers van de kinderen die vandaag naar de BSO zouden komen. Ook begonnen we met het wassen en het snijden van het fruit. We sneden sinaasappel, appel, paprika, kiwi, druiven, peer en banaan. Met al dit fruit hadden we een bordje vol met vitamientjes voor de kinderen, ook kregen ze er een bekertje ranja bij die we ook alvast klaar hadden gezet.

We haalden eerst de kinderen op van de scholen Mondomijn, OBS Brandevoort en Mondorijk. Na het ophalen konden ze alvast fruit gaan eten terwijl we nog naar wat andere scholen gingen. De scholen waar we in de tweede ophaal ronde naartoe gingen waren De Lindt, van der Puttschool, de Wilhelminaschool en de Vendelier. Toen ook de tweede groep kinderen op de BSO aankwam mochten ze fruit gaan eten terwijl de andere groep lekker ging buiten spelen!

Na het eten was het tijd voor de sportieve activiteiten van vandaag. De spellen die we vandaag speelden waren Harry Potter tikkertje, het safarispel en doelentrefbal. Met deze drie spellen konden we even volle bak rennen, springen en bewegen. Na het spelen creëerden we even een rustmomentje op de tribune, voordat we echt konden uitrusten moesten we eerst wat verjaardagsliedjes zingen. Vandaag hadden we maar liefst twee jarige en daar horen natuurlijk dubbel zoveel liedjes bij en de jarige hadden een heerlijke traktatie bij.

          

 

Vrijdag 6 oktober
De laatste dag van deze prachtige week alweer. Met een groep gezellige kinderen mochten wij vandaag het weekend inluiden, we hebben een fantastisch leuke dag gehad!

De eerste scholen vandaag waren al om half één uit, bij aankomst op de BSO begonnen we dan ook met het eten van boterhammen waarna we meteen lekker naar buiten zijn gegaan. Buiten hebben we gevoetbald en het spelletje ezelen gedaan. De kinderen waren heerlijk aan het voetballen met staigire Lars, kennen jullie hem al? Op onze instagram en facebook stelt hij zich aan jullie voor. Na een tijdje waren er ook kinderen die lekker binnen gingen spelen hier is vooral flink gebouwd met lego en het spelletje huisdierenkwartet gedaan. Het was al snel tijd om de kinderen op te halen van OBS Brandevoort en de Hilt, deze scholen zijn wat later uit op de vrijdag. Na het ophalen hebben we fruit gegeten en konden we beginnen met de activiteit van vandaag. We speelden het spel stand in de mand.

Dit spel ging als volgt, de spelleider ging in het midden staan en riep; Stand in de mand en de bal is voor Roy. Op dit moment werd de bal hoog in de lucht gegooid en moest Roy proberen om de bal zo snel mogelijk te pakken, ondertussen rent de rest van de groep hard weg. Wanneer Roy de bal had moest hij heel hard STOP roepen, iedereen bleef stilstaan met de benen wijd uit elkaar, Roy moest proberen om bij een van deze kinderen door de benen te rollen. Werd er door jou benen gerold kreeg je een rot ei, bij drie rotte eieren kreeg je een grappige bijnaam. Wat deed iedereen goed mee! Na een paar fanatiek rondes was het tijd om een koekje te eten en van het veld te gaan, de trainingen begonnen namelijk al. Na het koekje is er nog flink gevoetbald en later op de dag lekker binnen gespeeld.

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches