Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Pokémontrefbal, pionnenroof en buskruit! Week 27 – 2022

Heerlijke, zonnige dagen vol met sportieve activiteiten en vrijheid om jezelf lekker uit te kunnen leven. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan bent u bij Sportstuif aan het juiste adres! Vorige week stonden er activiteiten op de (sport)planning zoals Pokémontrefbal, pionnenroof en buskruit.

We blijven snel groeien in Brandevoort dus lijkt Sportstuif u interessant voor uw kinderen, neem dan snel contact op voor het inplannen van een kennismaking en/of proefmiddag! Zeker met de zomervakantie en het nieuwe schooljaar in aantocht! Maak dus nu gebruik van de mogelijkheid tot twee gratis proefmiddagen bij Sportstuif.

Maandag 4 juli
Het is weer maandag, het begin van een super leuke BSO week! Na het ophalen van de kinderen was het tijd om fruit te gaan eten. Dit hebben we vandaag buiten gedaan omdat het erg lekker weer was. Na het fruit eten zijn we buiten gaan spelen, we hebben o.a. gehockeyd en gevoetbald. Hierna hebben we binnen een verjaardag gevierd, de jarige job had een heerlijke traktatie bij! Vervolgens zijn we naar buiten gegaan voor de sportactiviteit. Dit was Pokémon trefbal. Een spannend trefbalspel waarbij er twee kinderen uitgekozen worden als trainers. Zij gaan proberen om zo veel mogelijk kinderen (Pokémons) te vangen, door hen af te gooien. Op deze manier worden de teams samen gesteld. Zodra alle Pokémons gevangen zijn start de finale battle waarbij de twee trainers met hun eigen Pokémon team gaan strijden voor de winst. Het was een super vette activiteit!

         

Dinsdag 5 juli

Een drukke dag op de BSO met veel kinderen. We hebben een heel leuk spel gedaan, namelijk pionnenroof. Bij dit spel strijden er twee teams tegen elkaar om wie er de meeste pionnen kan stelen van elkaar! Een erg intensief spel vooral met het lekkere weer van vandaag. We hebben een pauze ingelast om lekker wat te drinken en een koekje te eten. Na het koekje mochten de kids kiezen of ze vrij wilden spelen of dat ze nog een potje pionnenroof wilden spelen. Een aantal fanatiekelingen heeft nog een paar potjes gespeeld! De dag vloog vandaag voorbij. Het laatste uurtje hebben we ons nog vermaakt met verschillende spelletjes zoals; kwartet, memory, mens erger je niet en dammen.



Woensdag 6 juli

Een rustige dag op onze sportieve BSO vandaag. Omdat het vandaag zo rustig was zijn we op bezoek geweest bij Sportstuif de Braak in Helmond. We kwamen binnen en mochten al meteen aanschuiven om mee fruit te eten. Hierna zijn we gestart met de voorbereidingen voor de activiteit. De kinderen moesten alles opruimen waar ze mee gespeeld hadden en de PM’ers zijn de spullen klaar gaan zetten voor de sportactiviteit. De activiteit die we vandaag gedaan hebben heet buskruit, een ouderwetse variant op het spel verstoppertje. Na de activiteit was er nog een verassing voor onze kinderen, iedereen kreeg een verkoelend ijsje! Hierna hebben we nog even vrij gespeeld, alvorens we terugkeerden naar Brandevoort.

Donderdag 7 juli
De donderdagochtend begon vroeg met een studiedag van de Vendelier. Op studiedagen zijn de kinderen vanaf 07:30 uur in de ochtend welkom. Vanwege het wisselvallige weer hebben we op de BSO verschillende spelletjes gespeeld en een hele leuke film gekeken in de ochtend. Rond 12:00 uur hebben we onze boterhammen gegeten, de ochtend vloog voorbij! Na het ophalen van de kinderen in de middag en het fruit eten zijn we gestart met de activiteit. Dit was kringtrefbal. Een trefbalspel wat we wel vaker doen met de kinderen omdat zij dit super leuk vinden! Er word een kring gemaakt met pionnen, de kinderen die om de kring heen staan moeten proberen om de kinderen die in de kring staan af te gooien. Gooi je iemand af, dan moet hij/zij eruit en mag de ander in deze plek.

         

Vrijdag 8 juli

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Nadat we de kinderen van school hadden gehaald zijn we meteen boterhammen gaan eten. Hierna was het tijd om te spelen en lekker te knutselen. Rond 14:30 uur moesten er nog een aantal kinderen opgehaald worden van school en hierna hebben we lekker fruit gegeten. In de middag hebben we verschillende spelletjes gedaan en hebben we buiten wat gehockeyd. We vonden het heel lekker weer, daarom hadden we besloten dat de kinderen een ijsje hadden verdiend. Na het ijsje hebben we nog buiten gespeeld, gehockeyd, gevoetbald en geknutseld. Het was weer een geslaagde dag bij de BSO!



 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches