Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Pionnenrovertje, Koekjes bakken en het WK Hockey! Week 4-2023

Afgelopen week hebben we weer super leuke activiteiten gedaan, zo speelden we pionnenroof, makers en krakers, hebben we koekjes gebakken en het WK hockey gekeken! Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij nog meer hebben gedaan deze week? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 23 Januari
Een nieuwe week is weer van start, vandaag hadden we speciale bezoekers op het sportpark. Het eerste elftal van MVV, uitkomend in de Keuken Kampioen divisiekwam trainen op sportpark Brandevoort. Vanwege de sneeuw moesten ze uitwijken en daar zeggen de profvoetballertjes van Sportstuif natuurlijk geen nee tegen. We hebben goed gekeken naar de spelers zodat wij over een paar jaar ook mee kunnen doen.

Na het fruit eten en ranja drinken mochten de kinderen zelf aan de bak. Pionnenrovertje stond op het programma, een spannend spel waarbij de ene speler de pion van de ander moest proberen te roven. Daarbij moet je goed opletten dat je niet getikt wordt, omdat je anders de pion weer moet teruggeven. Het ging er fanatiek aan toe bij iedereen. Na al dat roven was het tijd om vrij te spelen. Zo werden er nieuwe dansjes aangeleerd door Micky, zijn er heel veel voetballen in de goal geschoten met Roy en werden er spelletjes gespeeld met Janne. Kortom, een geslaagde middag

          

Dinsdag 24 januari
Vandaag hebben weer super leuke activiteiten gedaan! Na het fruit eten en het ranja drinken zijn we direct naar buiten gegaan om onze sportieve kant te laten zien. De oudere kinderen spelen het spel makers en krakers bij dit spel werden er twee groepen gemaakt, één groep heet de makers en de andere groep heet de krakers. Het veld staat vol met pionnen, de makers moeten ervoor zorgen dat deze rechtop blijven staan, de krakers moeten ze zo snel mogelijk om proberen te leggen. Een potje duurt in totaal 30 seconden, hierna wordt er gekeken welk team de winnaar is!

De jongere kinderen hebben het spel museumwachter gespeeld. Er was één museumwachter en de andere kinderen waren standbeelden in het museum. Zij moesten proberen om zo stil mogelijk te blijven staan, er mocht alleen bewogen worden als de museumwachter niet keek. Wordt je toch gezien door de wachter, dan ben je af. Wat hebbenn de kinderen hun best weer gedaan! Ze hebben weer een lekker koekje verdiend en vandaag zaten er speculaasjes in de trommel! Hierna was het tijd om vrij te spelen.

          

Woensdag 25 januari
Vandaag hebben we een leuke activiteit op de BSO gedaan! Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen op onze Instagrampagina?

Na de lunch en een fanatiek potje voetbal zijn we begonnen met de activiteit. We hebben koekjes gebakken! Iedereen mocht zijn eigen koekjes maken met een stuk deeg. Nadat alle koekje klaar waren was het tijd om ze in de oven te doen. Hierna konden we gaan kijken naar het WK hockey, Nederland speelde de kwartfinale tegen Zuid-Korea. Wij hebben Nederland goed aangemoedigd, ze hebben dan ook met 5-1 gewonnen. Ze mogen het nu gaan opnemen tegen ons buurland België in de halve finale. Na de wedstrijd hebben we nog even buiten gespeeld, getekend en stiekem nog wat van de koekjes geproefd.

          

Donderdag 26 januari
Het is alweer donderdag, wat vliegt de week weer voorbij! Na het ophalen van alle kinderen en het gezamenlijk fruit eten zijn we snel naar buiten gegaan. Er stonden weer twee hele leuke activiteiten op de planning. We speelden het safarispel en geluksestafette. Bij geluksestafette werden er twee teams gemaakt, die ieder bij en rij pionnen ging staan. Op iedere rij pionnen stonden 6 pionnen, ook had ieder team een dobbelsteen. De dobbelsteen werd gegooid en je mocht de pion omleggen van het aantal ogen wat op de dobbelsteen stond. Zodra alle pionnen om lagen en iedereen terug bij de begin pion was had je gewonnen! Het was een spannende strijd! Na de activiteit toverden we de koekjestrommel tevoorschijn want iedereen had een lekker koekje verdiend! Na het koekje mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilde doen, buiten spelen, binnenspelen, dansen, een spelletje het kan allemaal!

          

Vrijdag 27 januari
De week sluiten we altijd af met een lange BSO dag. We proberen er dan altijd een feestje van te maken! Vandaag zijn we begonnen met voetballen en spelletjes spelen. Na het ophalen van de laatste kinderen, die wat later in de middag uit waren, zijn we begonnen met de activiteit van vandaag. We hebben ook vandaag koekjes gebakken. Ieder kreeg zijn eigen stukje deeg en mocht zelf koekjes gaan maken. Toen de koekjes in de oven stonden hadden we mooi de tijd om het WK hockey te kijken, de Nederlandse mannen speelde de halve finale tegen België. De wedstrijd eindigde met 2-2, bij hockey betekent dit, Shoot-outs! Helaas konden mannen dit niet winnen van België. België mag nu door naar de finale!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches