Super opvang! Onze zoon ging eerst naar een andere BSO, maar helaas met weinig plezier. Sinds hij naar de Sportstuif mag is hij helemaal opgebloeid. Hij wil meestal niet eens mee naar huis als we hem op komen halen. Ze krijgen veel aandacht en ze zijn lekker actief bezig, wat perfect bij ons zoontje van 5 past! Gewoon lekker buiten met 'vriendjes' bezig zijn! Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, als dingen onverwacht anders lopen dan gepland. Dikke 5 sterren!!

Tamara Verberne Tamara Verberne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Pionnenroof, kamelenrace en levend stratego! Week 44 – 2022

Afgelopen week hebben we allerlei sportactiviteiten op de BSO gespeeld zoals pionnenroof, kamelenrace en levend stratego. Daarnaast zijn we nog te gast geweest bij Sportstuif Asten voor hun woensdagmiddagactiviteit en zijn de kinderen geschminkt met Halloween! Opnieuw een leuke week dus bij onze sportieve naschoolse opvang. Wil jij precies weten hoe wij de afgelopen week beleefd hebben? Lees dan nu verder in onze weekblog!

Maandag 31 oktober
Het weekend is weer voorbij, vandaag is dan de dag: Halloween! Tijdens de afgelopen twee weken hebben we al veel knutselvoorbereidingen getroffen, waarmee we onze BSO ruimte hebben aangekleed met o.a. skeletmannetjes en tekeningen. Hebben jullie onze mooie versieringen gezien?

Vandaag hebben we het spel pionnenroof gespeeld. Dit spel wordt gespeeld in twee teams, waarbij beide teams beschikken over een eigen speelhelft en pionnen. De bedoeling van dit spel is om de pionnen van de tegenpartij te stelen, zonder hierbij getikt te worden. Het team dat bij het verstrijken van de tijd de meeste pionnen heeft, wint het spel.

Na het spel was het natuurlijk weer tijd voor een koekje en vrij spelen! Er was ook nog een hele leuke verassing voor de kinderen. Micky had spullen meegenomen om de kinderen te schminken. De meeste kinderen vonden dit super gaaf! Zo hadden we een uurtje later wat zombies, vampiers en weerwolven rondlopen.

Dinsdag 1 november
De dag begon met het ophalen van de kinderen, gevolgd door het fruit eten en de sportactiviteit met de hele groep. Onze activiteiten waren vandaag flipperkast en kamelenrace.

Kamelenrace, dat kennen we natuurlijk van de kermis! Bij Sportstuif hebben we dit omgetoverd  tot een sportief spelletje. De kinderen mogen zelf tweetallen vormen voordat we beginnen. Vanaf een pion moeten de kinderen een pittenzakje in een hoepel gooien. Lukt dit? Dan mag jouw kameel (het andere kind) een sprong naar voren maken. De kameel die als eerste de overkant heeft bereikt, is de winnaar. Na de spellen werden de koekjes uitgedeeld en had iedereen de vrijheid om zelf te kiezen wat ze wilden doen. Zoals altijd, werd er buiten gevoetbald en binnen geknutseld maar ook de strijkkralen en de lego kwamen tevoorschijn.

Woensdag 2 november
Wat was het vandaag een drukke maar leuke dag. Na het ophalen van de kinderen hebben we onze lunch opgegeten. Hierna zijn we meteen in de auto gestapt en zijn we naar Sportstuif Asten gereden, voor de woensdagmiddagactiviteit. We hebben veel verschillende spellen gedaan, zoals trefbal, voetbal, 3 op-een-rij, pacman, voetgolf en tennis. Al deze activiteiten werden in kleine groepjes gespeeld, in toernooivorm.  Na de activiteit hebben we Sportstuif Asten bedankt en zijn we weer teruggereden richting Sportpark Brandevoort. Eenmaal op de BSO aangekomen hebben we nog een heerlijk koekje gegeten en zijn we lekker naar buiten gegaan om te spelen. Voordat we het in de gaten hadden was de middag alweer voorbij.



Donderdag 3 november
Vandaag was het een echte herfstdag. Het was fris buiten en het regende zowat de hele middag. Toch hebben we lekker buiten kunnen sporten. We speelden fopbal, tweetalbal en viesland-lekkerland! Van te voren hebben de PM’ers drie groepen gemaakt, op basis van leeftijd, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kon doen.

Tweetalbal is een spel waarbij samenspelen erg belangrijk is. Er worden tweetallen gemaakt en ieder team heeft een eigen doel. Deze moet je samen met je tweetal gaan verdedigen. Tegelijkertijd is het ook de bedoeling om punten te scoren bij andere teams. Het samenwerken ging erg goed! Er werden goede aanwijzingen gegeven en de kinderen moedigden elkaar flink aan.

Vrijdag 4 november
Het is alweer vrijdag. Vandaag begonnen we de dag om half een met het ophalen van de kinderen. Hierna was het tijd om te gaan lunchen. Na het lunchen hebben we vrij buiten gespeeld en er is geknutseld! Om half drie werd de rest van de kinderen uit school opgehaald, waarna het fruit bij terugkomst op de BSO al klaarstond. Toen de bordjes allemaal leeg waren, zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. Dit was levend stratego!

Het spel wordt in twee teams gespeeld, waarbij ieder team een eigen vlag krijgt en deze moet verstoppen. Daarnaast ontvangt elk kind een kaartje waar een getal of een bom op staat. Hiermee ga je op pad en probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te tikken waarvan jij denkt te kunnen winnen. Als een speler getikt is en zijn of haar kaartje is lager dan die van de tegenspeler, moet deze terug naar de spelleider om een nieuw kaartje te halen. Dit is een goede manier om je vlag te verdedigen. De eerste die de vlag vindt en deze veilig terugbrengt naar de spelleider is de winnaar! De kinderen waren enorm enthousiast over dit spel en wilden niet stoppen met spelen. Super vet!

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches