Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Pietenpret, Sinterklaas spelletjes en de Sportstuif Sinterklaas quiz! Week 48 – 2023

Deze week stond bol van de gezelligheid, want we waren helemaal klaar voor de Sinterklaasgekte bij Sportstuif in Brandevoort! De agenda was propvol met allerlei leuke Sinterklaasactiviteiten die ons te wachten stonden. Van spannende spelletjes zoals Sinterklaashints en Sinterklaas memory tot een verrassend potje pepernotenbingo. Alsof dat nog niet genoeg was, mochten we ons ook verheugen op het langverwachte Pietenpret-spektakel. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een week vol plezier en feestvreugde. Laat die Sinterklaasavonturen maar komen!

Maandag 27 november
De week begon weer en het aftellen naar pakjesavond ging verder. Deze week konden de kinderen hun schoentje zetten bij de openhaard in de BSO. Wie weet zit er volgende week wel wat lekkers in van de Sint en zijn Pieten!

Na het ophalen van de kinderen, en het plaatsen van de eerste schoentjes, werd er zoals gewoonlijk een lekker stukje fruit gegeten. Helaas was eerder op de dag al duidelijk geworden dat het regende en niet meer zou stoppen. Desondanks werden er binnen activiteiten georganiseerd. De jongste kinderen speelden samen met Linde beweegspelletjes op muziek. Er werd gehuppeld, gekropen en gesprongen. De kinderen stonden alles behalve stil. De middelste groep kinderen speelden een raadspelletje waarbij het geheugen een grote rol speelde. Ook werd er hints gespeeld in het thema van Sinterklaas. Dit ging er ook zeer fanatiek aan toe. Een leuke eerste dag van deze Sinterklaasweek!

         

Dinsdag 28 november
Dinsdag was het een echte koude dag met temperaturen rond het vriespunt. Dit weerhield veel kinderen er niet van om toch buiten te spelen. Ook waren er weer drie buitenactiviteiten voorbereid. Na het verdelen van de groepen in jong, midden en oud, konden de Sinterklaasactiviteiten beginnen. Het spel Ratten & Raven werd omgetoverd tot Pieten & Sinterklazen. Ook, net als maandag maar met een andere groep kinderen, werden Sinterklaashints gespeeld en werd er fanatiek meegedaan aan Sinterklaas memory! Aan het einde van de middag zochten toch veel kinderen de warmte op en speelden we binnen. Er werden schoentjes geknutseld om bij de openhaard te zetten, verschillende kunstwerken werden gemaakt met strijkkralen en bij de tekentafel was het ook erg gezellig. Vele kinderen gingen met een tekening of zelfgeknutseld schoentje naar huis na deze dag!

          

Woensdag 29 november
Vandaag was het zover: de allereerste editie van Pietenpret van Sportstuif Helmond Brandevoort stond op de planning. Deze werd gehouden in een gymzaal in Stiphout en alle voorbereidingen waren getroffen. De jongste kinderen die vandaag bij ons op de BSO waren, gingen na de lunch mee naar de Pietenpret. Er waren zo'n 35 kinderen aangemeld, dus het beloofde een drukke middag te worden. Er waren verschillende Pietenopdrachten waarbij de kleine pietjes mochten laten zien dat ze geschikte pieten zouden zijn. Er moest gebalanceerd worden over de daken, pakjes door de schoorsteen worden gegooid, van dak naar dak gezwaaid worden, noem het maar op. Er was zelfs een echte Piet aanwezig om de kinderen te helpen en te beoordelen op hun pietvaardigheden. Na afloop kregen alle kinderen die meededen het enige echte pietendiploma en mochten zij op de foto met de Piet! Op de BSO was het met de oudere kinderen ook een leuke middag en werden er binnen verschillende spelletjes gespeeld, buiten gevoetbald en gebasketbald. Het was echt een toffe dag vandaag!

         

Donderdag 30 november
Vandaag stond er weer een langverwachte activiteit op het programma. Na de fruit- en ranjapauze verzamelden we iedereen op het hoofdveld voor de grote Sinterklaas Sportstuif quiz! Er waren vier grote vakken op het veld neergezet. Meester Jelle stond in het midden tussen de vakken en riep door de microfoon de ene na de andere Sinterklaasvraag. Alle kinderen renden vervolgens naar het vak met het bijbehorende goede antwoord. Had iemand de vraag fout? Dan moest er een sportieve opdracht uitgevoerd worden om weer mee te mogen doen. Hierna gingen de kinderen naar binnen en lag er een verrassing op ze te wachten. De Pieten waren (alweer) langs geweest en hadden twee cadeautjes achtergelaten! Dat zijn al zes cadeautjes deze week. Op de BSO weten we wel raad met nieuw speelgoed en spelletjes. Er werd de rest van de middag met het nieuwe speelgoed gespeeld.

         

Vrijdag 1 december
De kinderen werden voor de laatste keer deze week uit school gehaald. Toen iedereen op de BSO aan tafel zat, konden we middageten. Hierna maakten we ons klaar voor de pepernotenbingo. Bij elk genoemd getal mocht er een pepernoot op het cijfertje op de bingokaart gelegd worden en bij een volle rij mocht de rij pepernoten opgegeten worden! Dit vond iedereen natuurlijk erg leuk. Hierna werd er even gevoetbald en deden we de Sinterklaasquiz van donderdag nog even met de kinderen die er donderdag niet waren. Het was een gezellige dag om de Sinterklaasweek af te sluiten! Nu is het nog een paar nachtjes slapen totdat het pakjesavond is…

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches