Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Pepernotenbingo, Sinterklaas 30-seconds en Pietenpret! Week 48 - 2022

Sinterklaasweek bij Sportstuif! Deze week zat vol met leuke activiteiten en spannende Sinterklaas momenten. We speelde pepernotentikkertje, Sinterklaas-30 seconds en we zijn naar Pietenpret Helmond geweest! Ben je nieuwsgierig naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 28 november
Vorige week hebben we een bief gehad dat alle kinderen hun schoentje mochten zetten op de BSO. Zouden de Sint en zijn Pieten de schoentjes hebben gevuld? Ja hoor, dit hebben ze zeker gedaan! We zagen dat het een enorme troep was toen we aankwamen bij Sportstuif. Er lag lego op de grond, stoelen op de tafels, bekers op een toren en er lagen en stonden overal gevulde schoentjes! Wij denken dat rommelpiet hierachter zat, wat denken jullie?

In de rommel vonden we een escaperoom. Deze escaperoom leidde ons later deze dag naar een zak met cadeautjes! Voordat we fruit konden gaan eten moesten we eerst alles opruimen, dit gebeurde erg snel want iedereen hielp een handje mee! Na het fruit eten hebben we nog een verjaardag gevierd en was het ook tijd voor de activiteit van vandaag. We speelde vandaag pepernotentikkertje! Na de activiteit konden we aan de gang met de escaperoom, wat was deze lastig we vonden uiteindelijk een sleutel, deze sleutel was van een kast waar een zak met 2 cadeaus in lag!

          

Dinsdag 29 November
Nadat alle kinderen op de BSO waren hebben we fruit gegeten. Hierna was het tijd voor een sportieve Sinterklaas quiz! Juf Janne stelde vragen aan de kinderen, deze vragen gingen over Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal. De antwoorden waren gekoppeld aan een kleur. Deze zelfde kleuren stonden uitgezet met pionnen op het veld. De opdracht was ren naar de kleur van het juiste antwoord. De quiz ging ontzettend goed maar we hadden een druk programma om vier uur was het tijd voor de aftrap van de wedstrijd Nederland - Qatar! Hiervoor zijn we dan ook wat eerder naar binnen gegaan, toen we naar binnen gingen vonden we ook nog eens een brief op de tafel van Sinterklaas met zelfs 3 cadeautjes erbij. De Sint en zijn Pieten hadden ons stiekem een bezoekje gebracht toen wij aan het sporten waren.
Na het uitpakken was het dan toch echt tijd om ons te focussen op het aanmoedigen van het Nederlands elftal! Niet iedereen wilde het voetballen kijken, er werd dus ook nog lekker buiten gespeeld en mooi getekend.

          

Woensdag 30 november
We komen steeds dichter bij pakjesavond. We zitten vol spanning af te wachten wat voor cadeautjes we gaan krijgen! In de ochtend hebben we al hoog bezoek gehad van sportpiet tijdens onze Sportstuif peutergym! Toen we op de BSO aankwamen hadden we een gek gevoel, het zag er anders uit dan normaal. We vonden een geheime brief! Sinterklaas en Piet waren bij ons langs geweest en ze hebben een speurtocht achtergelaten. Ze wisten dat we sporten erg leuk vinden, er zaten heel veel sport opdrachten in de speurtocht. De speurtocht bracht ons naar de struiken, hier lag een laatste aanwijzing waarin stond dat we goed in de struiken moesten kijken. En ja hoor, hoog in de struiken lag een zak verstopt met cadeaus erin. We zijn snel naar binnen gegaan om de cadeaus uit te pakken. Na de speurtocht was het tijd om lekker te spelen. Later op de middag hadden we nog een hele leuke activiteit, we gingen een potje bingo spelen. Geen normale bingo, we speelde pepernoten bingo. De prijs van een volle bingo kaart was alle pepernoten opeten die je op je kaart had liggen!

          

Donderdag 1 december
Vandaag begon de dag met vrij spelen totdat alle kinderen op de BSO waren aangekomen. Toen alle kinderen op de BSO waren aangekomen was het tijd om op te ruimen en de handen te wassen. Hierna mocht iedereen zijn eigen beker pakken en een plekje aan de tafel zoeken, het fruit werd neergezet en smullen maar! Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan en speelde we 2 activiteiten. Sinterklaas 30-seconds en paardenpiet-tikkertje! Wat hebben we hard gesport. Na de activiteit vonden we een zak met cadeautjes in de Sportstuif auto, deze hebben we binnen met alle kinderen open gemaakt, er zaten weer super leuke cadeaus in! Ook zat er een speciale handgeschreven brief in waarin een opdracht stond. We kregen de opdracht om goed voor de nieuwe spullen te zorgen en alle spullen netjes op te ruimen als we klaar zijn met spelen. We gaan ons best doen om deze opdracht te volbrengen! Hierna zijn we lekker gaan spelen met onze nieuwe spellen!

          

Vrijdag 2 december
Toen we na het ophalen van de kinderen terug op de BSO kwamen zagen we dat er een enorme rommel gemaakt was. Wij denken dat dit weer een streek van rommelpiet was. Gelukkig was er niet alleen rommel gemaakt, maar lagen er ook nog 2 cadeaus verstopt. Nu moesten we snel de troep gaan opruimen, er moest namelijk nog geluncht worden. Vandaag stonden er tosti’s op het menu! We hebben heerlijk geluncht. Na het eten was het tijd voor voetballen en binnen creatief bezig zijn met strijkkralen. Ook hebben we later nog fanatiek gedanst met Just Dance. Nu was het dan toch echt tijd om op pad te gaan, we waren uitgenodigd door Sportstuif Helmond De Braak om mee te doen aan de Pietenpret in Helmond. We hebben keihard ons best gedaan om alle oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Het was best wel spannend, er kwam namelijk een pietje kijken naar hoe goed we het deden. Gelukkig hebben we op het einde allemaal een pietendiploma verdiend! Bij dit pietendiploma zat ook een overheerlijk zakje met pepernoten. Wat hebben wij genoten vandaag!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches