Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Naar de dieren, stoepranden en lasergamen! Week 44 – 2021

Maandag 1 november
We begonnen de week met mooi weer, perfect voor het maken van een uitstapje. We zijn naar de dieren bij stadspark de Warande geweest. Hier is een groot park met dieren, een enorme vijver en een aantal volières met vogels. In het dierenpark zitten o.a. alpaca’s, damherten, ezels, Kameroenschapen, wallaby’s en Watusirunderen (met enorme hoorns). Een leuk gezelschap aan dieren, zo vonden ook de kinderen! De kinderen mochten de dieren aaien, voeren en uitgebreid bekijken, voordat we weer terugkeerden naar de BSO

         

Dinsdag 2 november
De activiteit van vandaag was een ouderwets spelletje, stoepranden. Dit spel wordt gespeeld in tweetallen, waarbij het de bedoeling is om de stoeprand (plastic stoeprand in ons geval) van de tegenstander direct te raken. De persoon die dit het vaakst lukt, wint de wedstrijd. Na de sportactiviteit kregen de kinderen een lekker piratenkoekje en mochten ze zelf kiezen wat zij wilden doen. De meeste jongens kozen voor voetbal, terwijl de meiden gingen hockeyen. Al met al een heerlijke, sportieve dag buiten!



Woensdag 3 november
Wist je dat wij vanaf woensdag 17 november starten met een nieuwe cyclus peuterlessen in Brandevoort! Wekelijks wordt er door onze beweegprofessionals een les verzorgt waarbij de peuters oefenen met o.a. rollen, duikelen, vangen, gooien en mikken. De lessen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar oud. Dit alles tegen een tarief van slechts €1,- per les! 
Voor meer informatie, zie https://www.samenbijsportstuif.nl/peutergymbrandevoort

Let op: De inschrijvingen gaan erg snel en we hebben beperkte plekken, dus weer er snel bij want vol=vol!

Donderdag 4 november
Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Helmond de Braak. Hier hadden we één binnenactiviteit en één buitenactiviteit. Buiten speelden we het spelletje buskruit. Een vorm van verstoppertje waarbij de zoeker naast de rest van de kinderen, ook de bal moet bewaken. De andere kinderen kunnen zich vrij spelen door de bal weer weg te schieten. Binnen stond lasergamen in het donker op de planning. Alle rolluiken en deuren gingen dicht waardoor het binnen volledig donker was! Gelukkig hebben de lasergames een gekleurd lichtje, waarmee de kids elkaar konden vinden.



Vrijdag 5 november

Zoals gewoonlijk stonden ook deze week s ’ochtends een aantal peuterlessen op het programma in Geldrop, gegeven door de pedagogisch medewerkers van Sportstuif Brandevoort. De peuters vonden het heerlijk om te lopen over banken, te klimmen en te spelen met diverse ballen. Na deze lessen vertrekken de medewerkers direct richting Brandevoort om de kinderen op te halen, waarna er weer een leuke middag op de BSO op de planning staat!



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches