Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Mens erger je niet, flessenvoetbal en peutergym! Week 9 - 2024

Duiken jullie mee in de sprankelende wereld van onze sportieve opvang deze week? We hebben allerlei toffe en actieve activiteiten beleefd, zoals mens erger je niet, superbal, en flessenvoetbal. En alsof dat nog niet genoeg was, vond deze week ook onze allerlaatste peutergymles plaats, wat een echt feest was! Als deze stralende intro je nieuwsgierig heeft gemaakt, wacht dan niet langer en duik snel verder in onze weekblog! Veel plezier met lezen!

Maandag 26 februari
Het is maandag en dat betekent het begin van een gloednieuwe week bij Sportstuif! Ondanks de aanhoudende regen lieten we de dag niet in het water vallen en verplaatsten we onze sportieve activiteiten naar binnen. We hebben ons flink vermaakt met spellen als fopbal, kaartenestafette en hints. Fopbal was zelfs zo populair dat we het in twee groepen hebben gespeeld!

Na de activiteiten was het tijd voor een welverdiend koekje, die we in alle rust opaten. Zodra het koekjes op was, konden we weer aan de slag met spelen. Sommige kinderen wilden graag verder spelen met de spellen die we als sportactiviteit hadden gespeeld. Anderen kozen ervoor om toch lekker naar buiten te gaan voetballen of te spelen. Zo hebben we deze dag afgesloten met veel plezier en vol energie!

Wisten jullie al dat we sinds enkele weken een nieuw gezicht op de BSO hebben? Dit is Marloes en zij is van maandag tot en met vrijdag aanwezig. Zo niet, klik dan hier om meer over haar te ontdekken!

          

Dinsdag 27 februari
Wat een verschil met maandag! Vandaag werden we getrakteerd op prachtig weer. Terwijl we op de schoolpleinen stonden te wachten op de kinderen, konden we stiekem genieten van de warme zonnestralen die hier en daar tevoorschijn kwamen. Nadat alle kids op de BSO waren aangekomen en een gezond stuk fruit hadden gegeten, was het tijd om in actie te komen.

We hadden een gevarieerd programma voorbereid met drie verschillende activiteiten: fopbal, olifantenjacht en mens erger je niet. De spellen werden met veel enthousiasme gespeeld, zo fanatiek zelfs dat de kinderen na afloop wel een lekker koekje verdiend hadden! Nadat de koekjes helemaal op gegeten waren, konden we lekker gaan spelen. Buiten werd er flink gevoetbald, maar er werd ook lekker geturnd. Wat hebben we vandaag toch een heerlijk weer gehad om lekker actief bezig te zijn!

Op dinsdagochtend hebben we ons flink ingespannen om onze nieuwe woensdagmiddagactiviteit voor te bereiden: 'De Vloer is Lava'. Heb je je nog niet ingeschreven? Geen paniek! Doe dit dan snel via onze website!

          

Woensdag 28 februari

Vroeg in de ochtend stonden Marloes en Linde samen met Bram en Stijn van Sportstuif Helmond de Braak paraat voor de allerlaatste peutergymles van dit blok. Het was de laatste keer spelen, springen dansen en rennen met onze fantastische Peutergymkanjers! Gelukkig sloten we het blok op een mooie manier af door iedereen een welverdiend diploma en een Sportstuif tasje mee naar huis te geven, hierbij kreeg ook iedere kanjer een applausje! We kunnen nu ook al verklappen dat we in mei weer terugkomen met een nieuwe reeks peutergymlessen! Informatie hierover volgt snel.

Na een leuke ochtend was de woensdagmiddag weer aangebroken. Wat keken we hier weer naar uit. De kinderen hadden namelijk vandaag een korte schooldag, wat betekende dat ze een extra lange sportieve dag konden beleven bij Sportstuif, dit vinden wij altijd reuze gezellig! We begonnen de dag met het smullen van onze eigen boterhammetjes, waarna we konden gaan spelen. Van tekenen tot voetballen en van bordspelletjes tot het spannende spelletje buskruit, we waren vandaag van alle markten thuis.

Na al dit spelen was het tijd om de energievoorraden aan te vullen met vers fruit en een verfrissend bekertje ranja of water. Die energie hadden we hard nodig voor de sportieve activiteiten die op het programma stonden. We begonnen met een paar potjes drie-op-een-rij estafette, gevolgd door een fanatiek potje superbal. Het was heel leuk om zo samen te spelen, maar aan alles kwam een einde. Gelukkig werden we aan het einde van de activiteiten beloond met een overheerlijk koekje. Met het koekje achter de kiezen konden we weer volop spelen!

          

Donderdag 29 februari
Een bijzondere dag vandaag, want we begonnen al vroeg in de ochtend vanwege een studiedag bij basisschool De Vendelier. Langzaam maar zeker druppelden de kinderen binnen en besloten we gezamenlijk om de kast eens grondig op te ruimen. Een spontaan initiatief van de kinderen zelf! Nadat de kast weer netjes was, konden we weer spelletjes doen en wat moeilijke turnoefeningen. Hierna begonnen onze buikjes te knorren, het was tijd voor onze fruitpauze!

Na het fruit genoten we met zijn allen van een spannend potje Weerwolven van Wakkerdam, waarna de kinderen vrij mochten spelen. Buiten werd er gevoetbald, binnen werd er geknutseld en speelden we het spelletje cup flippen, dit was een grote hit! Het spel kwam op zijn einde want we kregen enorme honger, tijd voor de lunch. We zaten gezellig met alle kinderen aan tafel met een verfrissend glaasje drinken. Tijdens de lunch begon het ineens hard te regen. Hierdoor besloten we om een filmpje aan te zetten. We keken de film 'Ice Age', al kozen sommige kinderen er toch liever voor om een spel te spelen of te knutselen.

Na een volle ochtend was het tijd voor het middagprogramma, waarbij alle kids van school werden gehaald en gezellig samen fruit aten. Gelukkig was het regenachtige weer minder geworden en konden de activiteiten buit plaatsvinden. We speelden een aantal leuke activiteiten, zoals steen, papier, schaar estafette, Annemaria Koekoek en trefbal met een zij- en achterveld. Dat half uurtje sporten vloog voorbij! Na de activiteit hielpen de kinderen ons met opruimen en kwamen we binnen bij elkaar voor een welverdiend koekje. Daarna kon iedereen weer zijn eigen gang gaan; de een ging buiten voetballen, de anderen speelden verstoppertje. Al spelend sloten wij deze dag af! 

          

Vrijdag 1 maart
Deze energieke week nadert zijn einde. Om half één verzamelden we de kinderen van school en genoten we samen van een gezellige lunch met heerlijke boterhammen. Na de maaltijd begon het spelen, terwijl de groep oudere jongens naar buiten gingen om te voetballen, speelden anderen kinderen binnen verstoppertje en leuke bordspellen. Na flink wat speeltijd haalden we nog meer kinderen op van school, waarna we genoten van een fruitmoment met sinaasappels, appels, paprika's en bananen. Vervolgens nam een van onze stagiaires het voortouw met een sportieve activiteit genaamd flessenvoetbal, waarbij teams hun eigen fles moesten beschermen terwijl ze probeerden die van anderen om te schoppen door de fles met de bal te raken. We sloten af met een spannend potje trefbal, waarbij we in twee teams speelden. Daarna verdiende iedereen zeker een koekje voordat we allemaal onze eigen weg gingen, waarbij sommigen rechtstreeks van ons naar voetbaltraining vertrokken en andere een leuk spel kozen om te spelen. Zo eindigden deze week op een sportieve noot!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches