Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Meivakantie bij Sportstuif Brandevoort! Week 17 en 18 - 2022

Beste lezer, leuk dat je de tijd neemt om onze blog te lezen. Deze blog wordt geschreven door medewerkers van Sportstuif Brandevoort en zij proberen aan de hand van hun dagelijkse verhalen een inkijkje te geven binnen onze BSO. De afgelopen twee weken was het meivakantie voor de kinderen in Brandevoort. In deze twee weken proberen wij met onze sport BSO zo veel mogelijk leuke, sportieve uitstapjes te maken. Daarnaast organiseren we altijd super vette activiteiten op het sportpark. Wil jij weten wat voor leuke dingen we gedaan hebben in de vakantie? Lees dan snel verder!

Maandag 25 april

Vandaag begon de meivakantie in het zuiden van Nederland! Alleen voor OBS Brandevoort begint deze pas volgende week, waardoor we vandaag een vrij ‘normale’ BSO dag hebben en de meeste kinderen op school ophalen om 14:30 uur. Samen met de overige kinderen, die al de hele ochtend bij Sportstuif zijn geweest, spelen we in de middag kringtrefbal. Bij dit spel staan er 1 of 2 kinderen in een cirkel, waarbij de rest van de kinderen vanuit buiten de cirkel probeert om hen te raken. Raak jij iemand in de cirkel, dan mag jij deze plaats overnemen.



Dinsdag 26 april
We hebben het getroffen deze vakantie, we krijgen namelijk bijna alleen maar dagen met mooi weer. Vandaag zijn we dan ook lekker naar buitenspeeltuin Helmond-West gegaan. Deze onlangs vernieuwd speeltuin heeft diverse glijbanen, trampolines, schommels en andere speeltoestellen voor alle leeftijden. In de speeltuin zelf speelden we nog tikkertje, waarna er allerlei kinderen van buiten de BSO aansloten.



Woensdag 27 april
Vandaag even geen BSO, het is namelijk Koningsdag! Tijd voor een feestje, geniet ervan allemaal op deze mooie, zonnige woensdag!

Donderdag 28 april
In de ochtend hebben we een bezoek gebracht aan Klein Costa Rica in Someren. Dit is een geheel overdekte tropische vlindertuin, met naast vlinders ook vogels, vissen, amfibieën en reptielen. De kinderen vonden het super leuk en daarnaast was het ook enorm leerzaam om kennis te maken met allerlei onbekende diersoorten. De middagactiviteit was doeltrefbal. Bij deze trefbalvorm strijden twee teams tegen elkaar om zo veel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door met de trefbal in het doel van de tegenpartij te gooien. Zij mogen de bal natuurlijk wel tegenhouden. Verder gelden de reguliere trefbalregels.

         

Vrijdag 29 april
Deze ochtend opnieuw een uitstapje buiten de BSO. Nadat alle kinderen door hun ouders naar Sportstuif waren gebracht en er even vrij gespeeld was, vertrokken we naar speelschuur de Brandevoortse Hoeve. Deze binnenspeeltuin is bij alle kinderen uit Brandevoort bekend. Hier kan heerlijk gespeeld worden. In de middag speelden we buiten nog rolschaatshockey, één van de favoriete activiteiten van onze kids!

Maandag 2 mei
Het begin van de tweede vakantieweek alweer vandaag met opnieuw een hele leuke activiteitenplanning voor onze kinderen. In de ochtend gaan we springen bij We-Jump en hier spelen we trefbal met de kinderen. Vervolgens een lekkere lunch op de BSO, vrij spelen in de middag en een wandeling naar de Veste waarbij we een heerlijk ijsje hebben gehaald. Een super dag!

Dinsdag 3 mei
In de buurt van Sportpark Brandevoort hebben we een skatepark waar kinderen met hun skateboard, skeelers of step kunnen spelen. Wij gaan hier ook regelmatig met de kids van onze BSO spelen, zij mogen dan ook hun eigen materiaal meenemen voor op het skatepark. Vandaag zijn we hier ook naar toe gegaan om lekker te spelen!

Woensdag 4 mei
Vandaag stond er een leuk uitstapje op de planning, wij bezochten samen met andere locaties het Billy Bird Park Hemelrijk in Volkel. We zijn al vroeg op pad gegaan zodat we de hele dag kunnen spelen. Er was heel veel te doen, zo waren er bijvoorbeeld glijbanen, achtbanen, klimtoestellen, een bootjesglijbaan, een klimberg, dinoland en nog veel meer! Het was een leuke en drukke dag, dit merkten we direct tijdens de terugrit naar Brandevoort waarbij alle kids wel even hun oogjes dicht hadden.



Donderdag 5 mei
Vandaag stond er een bezoek aan Sportstuif Asten op de planning. Eerst even spelen en fruit eten in Brandevoort en daarna op pad! Bij Sportstuif Asten hebben we levend stratego gespeeld en na de boterhammen hebben we een foto speurtocht gedaan in het dorp Asten. De kinderen kregen verschillende opdrachten mee, bijvoorbeeld zoek een groene boog en maak hierbij een foto. Hierna zijn we terug gereden naar Brandevoort waar we nog lekker gespeeld hebben en als afsluiting een film hebben gekeken.

Vrijdag 6 mei
De laatste dag van de vakantie! We zijn met andere locaties naar We-Jump Helmond geweest om een uur fanatiek te springen op de trampolines. Hierna waren alle andere locaties bij ons te gast in Brandevoort om te komen lunchen in de middag. Na de lunch vertrokken we als snel naar speeltuin Helmond-West, hier hebben we de hele middag doorgebracht. Na het spelen hebben we nog een lekker ijsje gegeten bij cafetaria Brandevoort als afsluiting van deze super leuke meivakantie!


 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches