Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Lummelen, allesbal en EHBO-tikkertje! Week 45 - 2023

Het was weer een actieve en gezellige week bij Sportstuif Brandevoort. Er kwamen dan ook weer veel verschillende activiteiten voorbij. Op de maandag was het meteen al een leuke dag met een studiedag van OBS Brandevoort. Met activiteiten als inktvistikkertje, allesbal en eilandbal was de rest van de week ook zeker niet saai! Vrijdag hebben we gezellig samen het weekend ingeluid met een tosti-dag en er zijn ook nog eens heerlijke koekjes gebakken! Wilt u alles weten over de avonturen die we hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

Maandag 6 november
Na een welverdiend weekend ging de week weer vol goede moed van start met een studiedag van OBS Brandevoort. Zo stonden er in de ochtend al leuke activiteiten op het programma. Levend Cluedo werd gespeeld waarbij de moord op onze eigen Jelle opgelost moest worden door het uitvoeren van opdrachten en het ontrafelen van aanwijzingen. Ook deden we een sportbingo waarbij er in teams gezocht moest worden naar de juiste sportplaatjes die over het hele sportpark verstopt waren. Een super actieve ochtend dus al!

Toen de middag aanbrak en de rest van de kinderen uit school gehaald waren, werden er zoals gewoonlijk drie sportactiviteiten gespeeld: lummelen, tweetalbal en ‘schipper mag ik over varen?’

De jongste kinderen mochten met Don mee om ‘schipper mag ik over varen?’ te spelen. Daarnaast mochten de oudste kinderen met Jelle mee om tweetalbal te spelen waarbij de kinderen goed samen moesten werken om te scoren in het goaltje! De middelste groep kinderen speelde met Lisa en Roy lummeltje. De kinderen gingen in een rondje staan en er was één kind de lummel die de bal moest proberen te onderscheppen. Dit werd erg enthousiast meegedaan door iedereen, waaronder ook door Lisa en Roy zelf. Na al het spelen verdiende iedereen wel een koekje. Dit gaf weer nieuwe energie om de rest van middag te spelen tot de zon onderging.

         

Dinsdag 7 november

Het beloofde weer een leuke, drukke dag te worden op de BSO met 47 kinderen. Na het ophalen kregen de kinderen hun structurele rustmoment onder het genot van wat stukjes fruit en een glaasje ranja.

Hierna was het weer tijd voor de activiteiten van de middag. Onze jongste kinderen mochten samen met Roy inktvistikkertje spelen. Lekker rennen over het veld terwijl je samen een hoepel vasthoudt en andere kinderen probeert te tikken, wat hadden we veel plezier! In een ander vak op het veld werd kringtrefbal gespeeld waarbij de buitenste kring kinderen samen moest werken om de middelste twee kinderen af te gooien. Het derde, maar zeker niet het minste, spel was fopbal. Hierbij gaat het om reactie vermogen en andere te foppen door de bal de ene keer nep te gooien en de andere keer wel echt.

Het weer zat gelukkig mee deze middag dus er kon na de activiteiten nog lekker buiten gespeeld worden! Het was wederom een zeer vermakelijke middag samen.

         

Woensdag 8 november

Toen was het alweer woensdag! Wat gaat de tijd toch snel in de herfst, de weken vliegen voorbij.

Na het ophalen van de kinderen en de gezamenlijke lunch kozen we ervoor om direct een activiteit te doen. Het beloofde een regenachtige namiddag te gaan worden dus we konden niet snel genoeg naar buiten nu het nog kon. Onze stagiaires Patrick en Casper hadden een super leuke activiteit bedacht: allesbal. Tijdens deze activiteit kwamen wel vier verschillende spellen aan bod! Dit waren voetbal, hockey, handbal en trefbal. De groep werd in twee teams verdeeld en om en om werden er partijtjes gespeeld. Stagiair Casper riep bijvoorbeeld ‘2 tegen 2 voetbal!’ Waarna er twee kinderen van elk team het tegen elkaar op namen in een partijtje voetbal. We speelden dit spel tot het begon te regenen.

Binnen kreeg Jelle het voor elkaar om alle kinderen op de BSO bezig te houden door zich te verstoppen. Iedereen was naar hem op zoek maar kregen hem maar niet gevonden. Waar zat Jelle uiteindelijk verstopt? In de kast!

Op het einde van de middag, toen het weer echt druilerig werd, werd er een film aangezet die de kinderen mochten kijken. Ook mochten de kinderen natuurlijk gewoon lekker tekenen of een spelletje spelen totdat ze opgehaald werden.

         

Donderdag 9 november

Na het ophalen begon de middag op de BSO met een verrassing op het fruitbordje. Een tropisch stuk fruit lag erbij, we hadden namelijk ananas! Dit is het lievelingsfruit van Jelle en wat was het lekker.

Hierna was het alweer tijd voor de activiteiten van de middag: EHBO-tikkertje en eilandbal. Bij EHBO-tikkertje is het de bedoeling dat de kinderen de plek waarop ze getikt worden vasthouden en de tikker gaan helpen met tikken. Bij eilandbal heeft iedereen een eigen “eilandje” om te verdedigen. Je kunt iemand uitschakelen door de bal in iemands eiland te stuiteren, je moest dus goed je land verdedigen!

De oudste kinderen gingen met Don en Roy mee naar het fitnessparkje op het sportpark voor wat krachttraining. Er werden sit-ups gedaan, aan de monkey-bar gehangen en push-ups geoefend. Al met al weer een actieve middag!

         

Vrijdag 10 november

Deze vrijdag begon met de lang verwachte tosti-lunch! Iedereen had zijn/haar variatie op de tosti meegenomen en deze werden op de BSO in het tosti-ijzer gedaan. Wat een verwennerij was dit. Hierna ging de verwennerij nog verder want het was tijd om koekjes te bakken. Speculaaskoekjes in Sinterklaas thema! Het deeg werd plat gemaakt met de deegroller en iedereen mocht een paar vormpjes in het deeg drukken. Hierna bakten we de koekjes af en hadden we ’s middags een lekker eigen gebakken speculaas koekje.

Na het fruit eten lieten we alle kinderen zich verstoppen en moesten onze stagiaires Lars en Jip iedereen gaan zoeken. Het kleinste kind van vandaag had zich verstopt in een doos wat een perfecte verstopplek bleek te zijn! Uiteindelijk was iedereen gelukkig gevonden en kon er nog spelletjes gespeeld worden voordat het echt tijd was voor weekend.

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches