Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Levenstratego, ontdekfabriek en oertijd museum! Week 42 -2023

Herfstvakantie bij Sportstuif Helmond Brandevoort! Het is weer vakantie wat betekend dat de kinderen vijf dagen in de week, de gehelde dag bij ons terecht kunnen om te sporten en lekker te spelen. Wij verzorgen iedere dag leuke activiteiten of een leuk uitstapje. Deze week hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan zoals Levendstratego, Jachtseizoen en Levend Cluedo. Naast leuke activiteiten hebben we ook uitstapje gemaakt naar de ontdekfabriek en het Oertijd museum. Ben jij benieuwd hoe wij deze geweldig leuke week hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag 16 oktober
Nadat alle kinderen naar de BSO waren gebracht zijn we de ochtend gestart met vrij spelen. Hierna werd er fruit gegeten om vervolgens aan de gang te gaan met onze eerste activiteit van vandaag. Dit was Levend Stratego. Hierbij strijden er twee teams tegen elkaar om zo snel mogelijk de vlag van elkaar te vinden én deze te veroveren. Iedere speler heeft ook nog een eigen kaartje, hiermee kun je andere spelers verslaan. Een tactisch spel dus! Na een aantal leuke potjes was het tijd voor de lunch. Deze verzorgen wij namens Sportstuif altijd tijdens de schoolvakanties. Na een gezonde lunch mochten de kinderen opnieuw lekker vrij spelen. Gelukkig was het schitterend weer en kon iedereen fijn buiten spelen. In de middag hadden wij een ook een sportieve activiteit voor de kinderen in petto. De activiteiten bestonden uit voetballen met meester Don of Hockeyen met juf Nikki. Er werd fanatiek gesport waardoor de kinderen aan het einde van de activiteit flink moe waren. Na he sporten mochten de kinderen weer vrij gaan spelen, ze konden nog even doorgaan met sporten, een ander spelletje buiten doen, binnen spelen of een film kijken. Zo hebben we deze eerste sportieve vakantiedag afgesloten!

          

 

Dinsdag 17 oktober
We begonnen in de ochtend met een apart programma. De jongere en oudere kinderen gingen beide wat anders doen. De oudste kinderen gingen in twee verschillende groepen tegen elkaar strijden in een fotospeurtocht door de wijk. Er moesten elf afbeeldingen gezocht worden door heel Brandevoort. Tijdens deze speurtocht kwamen we ook verschillende speeltuintjes tegen, waar we heel even hebben gespeeld. Terwijl de oudste kinderen flink aan het speuren waren bleven de jongste kinderen op de BSO waar ze verschillende verstop-en tikspellen hebben gespeeld. Na een ochtend vol beweging was het de hoogste tijd om aan tafel te schuiven voor de lunch.

Na de lunch kregen de kinderen de vrijheid om zelf te kiezen wat ze graag wilden doen. Er werd gehockeyd, gevoetbald maar ook spelletjes gespeeld zoals verstoppertje. Na fijn gespeeld te hebben wat het later in de middag tijd voor wat leuke activiteiten. We speelden Annemaria koekoek en doelentrefbal. Bij doelentrefbal namen de kinderen het op tegen de meesters, dit was supervet. Hierna druppelden alle papa’s en mama’s langzamerhand binnen en zat ook de tweede Sportstuif vakantiedag er alweer op.

          

 

Woensdag 20 oktober
De dag begon met het spelen van verschillende spelletjes zoals monopoly, ganzenbord en dobbel ook werd er flink getekend. Na al dat spelen begonnen we met het klaarmaken van de boterhammen zodat we deze mee konden nemen op uitstapje. Nadat alles klaar was zijn we vertrokken naar Eindhoven, naar De Ontdekfabriek. In de ontdekfabriek konden we verschillende dingen doen zo kon je er een eigen mini auto maken waarmee je daarna ook nog eens tegen elkaar kon racen. De auto kon je maken door een stappenplan te volgen, eerst moest je de lengte van je auto afmeten en het hout, waar de auto van gemaakt werd, op maat zagen. Na het zagen moesten de wieltjes eraan vast getimmerd worden en dan was deze al bijna klaar. Naast een autootje konden we ook letters uitprinten met een echt 3D printer en konden we figuurtje uit hout zagen met een elektrische figuurzaag. We hebben onwijs veel ontdekt en leuke dingen gedaan, helaas komt aan alles een eind en werd het tijd om weer terug naar de BSO te gaan. Terug op de BSO hebben we nog even verstoppertje gespeeld, buiten gespeeld en verschillende spelletjes gedaan, één voor één werden de kinderen opgehaald en was deze prachtige dag al voorbij.

                    

 

Donderdag 19 oktober.
De eerste activiteit van vandaag was Jachtseizoen. De oudere kinderen gingen dit samen met Jelle en Nikki spelen. Jachtseizoen werd gespeeld door de Veste heen. Bij dit spel moet het ene team zich verstoppen voor het andere team waarna het andere team gaat zoeken, om de vijf minuten krijgen de zoekers de locatie van de verstoppers toegestuurd wat het extra uitdagend maakt. De jongere kinderen bleven gezellig samen met juf Lisa op de BSO om verschillende spelletjes te spelen zoals verstoppertje en Viesland-Lekkerland. Na deze super leuke activiteiten was het tijd voor boterhammen! Na het eten ruimde we gezamenlijk op.

Helaas gooide het weer een beetje roet in het eten waardoor we de middagactiviteiten wat hebben moeten aanpassen. De middag activiteiten waren Levend Cluedo voor de oudere kinderen en met de kleinere kinderen werd er flink geknutseld en er werden mooie herfstbomen getekend.

Bij het levend Cluedo spel moesten de kinderen, onze detectives, ons helpen bij het oplossen van een moord. Juf Micky was vermoord, maar door wie, waar en wat was het moord wapen? Om hierachter te komen moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren om foto’s vrij te spelen. Op deze foto’s stonden locaties, moordwapens en daders. Wanneer je een foto vrij had gespeeld mocht je deze afkruisen op het dossier en waren ze vrij gesteld van verdenking. De vakjes die overbleven waren de uiteindelijk dader, locatie en moordwapen. Onze detectives hebben mega goed hun best gedaan en de zaak was binnen no-time opgelost. Gelukkig was dit allemaal maar een spelletje en is onze geliefde Micky nog steeds hard aan het werk bij de Sportstuiflocatie in Venray!

          

 

Vrijdag 21 oktober
In de ochtend druppelde de kinderen één voor één binnen en begonnen alvast met eten, terwijl juf Lisa alvast aan de slag ging met de boterhammen zodat we deze lekker konden oppeuzelen in de middag. Vandaag gingen we namelijk op een leuk uitstapje naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Nadat iedereen aanwezig was en even lekker gespeeld had konden we ons gaan klaarmaken. We gingen allemaal even plassen en pakten onze jassen van de kapstok. Nu iedereen helemaal klaar was om te gaan, stapten we de auto’s in. We zaten best wel even in de auto, we kwamen daardoor op een leuk idee om een spelletjes te spelen. We moesten verschillende dieren bedenken, maar er zat één regel aan het dier moest beginnen met de laatste letter van het vorige dier. Door een spelletje te spelen in de auto vloog de tijd voorbij en waren we zo bij het oertijd museum.

We werden warm onthaalt in het museum en kregen per groepje een leuke speurtocht mee. In deze speurtocht stonden verschillende vragen waarvan we de antwoorden konden vinden in het museum. We hebben onwijs veel grote dinosaurussen gezien maar ook veel fossielen van hele oude beestjes die vroeger gewoon op de aarde leefden. We hebben hier onze ogen uitgekeken en heel erg veel geleerd. Helaas was het buiten hard aan het regenen waardoor we besloten om alleen binnen te blijven in het museum, er was namelijk ook nog een hoop buiten te ontdekken. Rond de lunchtijd, kregen we enorme honger, we konden wel een dinosaurus op!  We verzamelden al de kinderen in de kantine om boterhammen te eten en een bekertje ranja te drinken. Na de lunch zijn we weer terug gegaan naar de BSO. We hebben nog heel even buiten kunnen spelen totdat het mega hard begon te regen, hierna hebben we binnen verstoppertje gespeeld. De regen hield maar niet op, wat jammer, maar hierdoor kwamen we wel op het idee om een film te kijken, om in het thema van vandaag te blijven kozen we voor de film The Groods wat over een gezinnetje in de oertijd ging. Zo hebben we deze herfstvakantieweek bij Sportstuif goed afgesloten.

          

 

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches