Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kringtrefbal, stand in de mand en speeltuin Helmond-West! Week 14 - 2023

Afgelopen week zat weer volop leuke activiteiten. Zo hebben we kringtrefbal, schipper mag ik overvaren en stand in de mand gedaan. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan speeltuin Helmond-West. De week hebben we afgesloten met een studiedag en paaseitjes zoeken! Ben jij benieuwd wat voor avonturen we nog meer hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 3 april
Wat gaat de tijd snel, we zitten alweer in de maand april. Zaterdag was het 1 april, hadden jullie allemaal leuke grappen uitgehaald? We begonnen de dag met het ophalen van de kinderen waarna we meteen aan tafel gingen zitten om fruit te eten. Nadat we alle bekers en bordje leeg hadden gegeten en gedronken konden we naar buiten voor de activiteiten. De activiteiten van vandaag waren kringtrefbal en schipper mag ik over varen. We hadden hard ons best gedaan, na de activiteiten verzamelden we allemaal op de tribune waar we een koekje kregen. Toen de koekjes op waren konden we weer verder met spelen. Er is volop buiten gespeeld, gevoetbald en er is fanatiek gedanst!

          

Dinsdag 4 april
Vandaag deden we het net wat anders dan normaal. We aten in twee groepen fruit, als eerst de scholen die om half drie uitwaren en hierna de scholen die na drie uur uitwaren. Zo hoeven de kinderen niet zo lang op elkaar te wachten. Nadat beide groepen fruit gegeten hadden waren we helemaal klaar voor de activiteiten. Vandaag speelden we twee tikspellen, cirkeltikkertje en kreeftentikkertje. Het spel kreeftentikkertje werkten als volgt, uit een groep werden er twee tikkers gekozen. Wanneer een tikker iemand getikt had, veranderd deze in een kreeft en mag helpen met tikken, maar pas op hij moet wel blijven lopen als een kreeft, het spelletje gaat door totdat iedereen getikt is. Na de activiteiten gingen we vrijspelen, er werd van alles gedaan, vooral buiten. Er werd gevoetbald, tikkertje en verstoppertje gespeeld. Bijna alle kinderen waren buiten te vinden! Het was weer een geslaagde dag bij Sportstuif!

          

Woensdag 5 april
Wat een heerlijk weer was het vandaag. Na de lunch zijn we daarom ook meteen naar buiten gegaan om te voetballen en buiten te spelen. Hierna gingen we ons klaar maken om op uitstapje te gaan. Wij zijn naar speeltuin Helmond-west geweest, hier hebben we de hele middag gespeeld. Tussen het spelen door hebben we ook wat fruit en groente gehad. Na al dat spelen zijn we teruggegaan naar de BSO hier hebben we een beker ranja gedronken en een koekje gegeten. Hierna hielden we een grote schoonmaak, we hebben de kast uitgeruimd en gepoetst en we hebben alles weer netjes teruggezet. Ook hebben we de vloer goed geveegd. Na het opruimen hebben we nog buiten gevoetbald en de dag hebben we afgesloten met een potje dammen!

          

Donderdag 6 april
Vandaag is het alweer donderdag. Vandaag speelden we twee activiteiten, één tikspel en het spel stand in de mand. Kennen jullie het spel stand in de mand nog? Bij dit spel staat er één iemand in het midden van de groep, de rest staat dus om hem of haar heen. Het middelste kindje roep hard; Stand in de mand en de bal is voor …, het kindje mag zelf een naam uitkiezen die aan het einde van de zin komt, hierna gooit hij of zij de bal omhoog. Roept het kindje Roy, dan moet Roy zo snel mogelijk de bal proberen te pakken, heeft Roy de bal dan roept hij hard STOP! De rest van de kinderen is in de tussentijd snel weggerend, op het moment dat Roy stop roept stoppen ze met rennen en blijven ze stil staan. Alle kinderen maken een poortje met hun benen waar de bal doorheen kan, degene met de bal moet proberen om bij iemand door het poortje te rollen, lukt dit, dan krijgt hij of zei een rot ei. Bij drie rotte eieren krijg je een bijnaam, deze naam wordt dan geroepen in plaats van je eigen naam, goed blijven opletten dus! Na de activiteit gingen we snel naar binnen, we hadden een feestje te vieren! Juffrouw Romy was vandaag jarig, we hebben hard en mooi gezongen en kregen hierna een heerlijke traktatie. De rest van de middag is er nog volop buiten gespeeld ondanks dat het regenachtig weer was.

          

Vrijdag 7 april
Vandaag waren we er al vroeg bij, er hadden wat scholen een studiedag. Kinderen van de Mondomijn, Mondorijk en de Vendelier kwamen vandaag de hele dag bij ons spelen. We begonnen de ochtend rustig met knutselen, buiten spelen en spelletjes doen. Het duurde even voordat alle kinderen aanwezig waren op de BSO. Na het fruit eten hebben we verstoppertje gespeeld en is er gevoetbald, hierna hebben we een leuke paas film opgezet. De kinderen mochten zelf kiezen of ze de film wilde zien of niet. Als je niet zoveel zin had om de film te kijken kon er lekker worden buiten gespeeld! Na de film was het lunchtijd! Iedereen pakte zijn of haar boterhammetjes, kregen een beker ranja en mochten gaan genieten van hun lunch. Na de lunch werd er nog flink buiten gespeeld, gevoetbald en verstoppertje gedaan. Dit gaf Roy en Lisa mooi de tijd om de activiteit voor te bereiden. De activiteit was paaseitjes zoeken, de eieren lagen over het hele sportpark verspreid. Dit zorgde voor een uitdagende activiteit er zijn heel veel eitjes gevonden! Wie weet komen we er volgende week nog wel een paar tegen. Wij wensen jullie allemaal een vrolijk Pasen!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches