Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Krabbenbal, carrébal en dierenpark ZIE-ZOO! Week 41 - 2023

Welkom bij een week bij Sportstuif Brandevoort! In de blog kun je al onze avonturen lezen. Deze week hebben we weer erg leuke activiteiten gedaan zoals Krabbenbal, carrébal en een dansworkshop. Deze week hadden we ook een studiedag waarop wij een heel leuk uitje hebben gemaakt naar dierenpark ZIE-ZOO. Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke momenten beleefd deze week, benieuwd hiernaar? Lees dan snel verder in onze spiksplinter nieuwe weekblog!

 

Maandag
Het weekend zit er weer op, dit vinden wij helemaal niet erg! We kunnen weer volop gaan sporten, spelen en plezier maken met de kinderen. Na het ophalen en fruit eten begonnen we met de activiteiten. We speelden jager bal, krabbenbal en de wolf, de schaap en de herder.

De laatste activiteit in het rijtje werd gespeeld met de jongste groep kinderen. Het was een moeilijk, spannend spel de kinderen moesten daarom ook heel goed naar meester Jelle luisteren. De eerste stap in het spel was natuurlijk de uitleg waarna het spel kon beginnen. Jelle begon met de kinderen te verdelen er kwam een groepje wolven, de tikkers, een groepje herders, de bevrijders en de overige kinderen waren de schaapjes. Als de wolf een schaap tikte moest deze op de grond gaan zitten als een soort klein balletjes, de herders konden de schapen dan weer bevrijden door over hen heen te springen. Je moest goed opletten, je moest jezelf heel erg klein maken dan werd het voor de herders makkelijk om te bevrijden. Het spel verliep goed hierdoor konden we het wat moeilijker maken, vanaf nu konden de wolven ook de herders tikken, werd je als herder getikt dan moest je het speelveld verlaten en eerste een sportieve opdracht doen, tien keer springen bijvoorbeeld, had je de opdracht goed uitgevoerd mocht je weer meespelen.

Na de activiteiten moesten we natuurlijk de gebruikte spullen weer opruimen, dit doen wij met iedereen, de kinderen helpen ons elkaar dus ook mee! Na het opruimen kregen we op de tribune een lekker koekje waarna het weer tijd was om te gaan spelen.

          

 

Dinsdag
Vandaag waren de activiteiten carrébal, slingertikkertje en lintjestrefbal aan de beurt.

Carrébal werkte als volgt. Er werd een groot vierkant gemaakt, dit was het speelveld. In het speelveld werd een vierkantje gemaakt wat we de carré noemden. De spelleider koos twee vast tikkers uit die de rest van de kinderen mochten afgooien met een trefbal. Was je afgegooid dan moest je snel in de carré gaan staan, hier moest je blijven staan totdat een van je mede teamgenoten, de rest van de kinderen die geen tikker waren, een bal naar je gooide zodat je vanuit het vierkant tegen een tikker aan kon gooien. Wanneer je een tikker raakte dan mocht je weer meedoen in het grote veld, mis je de tikker dan moet je nog in de carré blijven. Na een tijdje maakte we het spel wat moeilijker voor de tikkers, we kozen nu drie tikkers uit waarvan één tikker een speciaal lintje kreeg, gooide iemand vanuit de carré de bal tegen deze tikker aan, dan mocht iedereen uit de carré terug in het spel. De tikker was nooit af als de bal tegen hem aan kwam. Na een tijdje stopte het spel en gingen we tellen hoeveel kinderen er in de carré stonden, zo konden we zien welke tikkers het sterkste team vormden.

Bij slingertikkertje begon er één tikker als je getikt werd dan moest je een hand aan de tikker geven, nu ging je hand in hand door met het tikspel. Ieder getikt kindje voegde zich aan de slinger toe, enkels de buitenste kinderen van de slinger konden kinderen tikken. Na verloop van tijd hadden we een mega grote kinderslinger!

Lintjestrefbal werd gespeeld met de oudste groep kinderen. De kinderen werden opgedeeld in twee teams, ieder team had een eigen speelkant waar ook een goaltje in stond. Bij dit spel konden ze lintjes verdienen als ze iemand afgooiden of een vangbal maakten. Als je een lintje bemachtigd had kreeg je een superpower, de rode lintjes betekende dat je de bal mocht afweren met je handen en de gele lintjes betekende dat je een extra leven kreeg. Er werd veel heen en weer gegooid en veel lintje verdiend. Het goaltje ben ik niet vergeten hoor, als je hier de bal in kreeg dan mocht iedereen die af was meedoe met het spel. Na de activiteiten was het tijd voor een koekje en we konden weer gaan spelen. Wij spelen natuurlijk graag fanatiek mee, maar dit kan helaas niet de hele tijd, er moet ook gepoetst worden. Vandaag werden de bekers afgewassen en afgedroogd door Lisa en Linde, ook in de keuken maken wij er een feestje van.

          

 

Woensdag
Het was half acht in de ochtend, de dag begon dus al vroeg. De eerste uren werd er rustig gespeeld en gekleurd waarna we natuurlijk wat fruit aten en onze spullen inpakte. Ik hoor jullie al denken: ‘spullen in pakken?’ Omdat we vandaag een studiedag draaiden én het ook nog eens heerlijk weer was zijn we op bezoek gegaan bij dierenpark ZIE-ZOO in Volkel. We hebben hier echt een onwijs leuke tijd gehad! We hebben veel dieren gezien zoals; beren, kamelen en hyena’s. Ook hebben we zelfs wat dieren mogen aaien, de poema’s! Nee hoor grapje, we hebben konijntjes mogen aaien en knuffelen. Na dit super leuke uitje gingen we weer op weg naar de BSO waar ondertussen de rest van de kinderen ook al aan het spelen waren. We hebben nog flink gebasketbald en gevoetbald, toen de trainingen begonnen hebben we binnen de middag afgesloten met een potje verstoppertje!

De kinderen werden één voor één opgehaald, nadat de kinderen waren begon het poetsen, we moeten het namelijk netjes achterlaten zodat we de volgende dag goed kunnen starten!

Woensdag 1, 15 en 29 november organiseren wij mega toffe woensdag middag activiteiten! Aanmelden? Dat kan door te klikken op deze Link!

          

 

Donderdag
De dag begon met het klaarzetten van de bekers en het maken van fruit. Alles was klaar, nu was het tijd om de kinderen op te halen. Tijdens het fruit moment gaan we gezellig bij elkaar aan tafel zitten, dit vinden wij altijd beren gezellig, we kletsen over van alles en nog wat en zo nu en dan vertellen kinderen wat ze allemaal hebben geleerd die dag op school.

Het was de hoogste tijd om naar buiten te gaan. Voor het eerste deze week pakte veel kinderen hun jassen, het was vandaag fris buiten. De spellen makers en krakers en raak en haal waren vandaag aan de beurt. We hadden niet alleen twee hele leuke spellen maar ook een echte dansworkshop van Jelle!

Meester Jelle had een leuk dansje ingestudeerd, een clubje fanatieke dansers en danseressen gingen met Jelle mee om het dansje te leren. Jelle legde de dans stap voor stap uit, en door steeds kleine stukjes aan te leren en meerdere keren te herhalen konden de kinderen dit goed onthouden. Er kwam een hele mooie dans uit. Vandaag kwam dit onwijs goed uit, we hadden namelijk een jarige job, de dansers en danseressen gaven een mooi optreden aan de jarige waarna er ook nog prachtig gezongen werd door de gehele groep. Onze jarige had niet alleen een feestmuts op maar had ook een lekkere traktatie voor ons bij, wat hebben wij gesmuld!

          

 

Vrijdag
Op de vrijdagen hebben wij altijd een bijzondere planning, wij halen dan namelijk kinderen op bij vijf verschillende basisscholen waarvan drie basisscholen om half één uit zijn en de andere twee om half drie en drie uur. De kinderen die om half één uit zijn komen bij ons boterhammen eten, vandaag duurde het ophalen iets langer dan normaal een van de basisscholen had namelijk een benefit georganiseerd wat een klein beetje uitliep. Toen iedereen op de BSO was konden we beginnen met het eten van onze boterhammen, na de lunch was het tijd voor sporten en spelen! Na flink gespeeld te hebben gingen we nu ook naar de andere twee scholen om kinderen op te halen waarna we fruit gingen eten. Tijdens het eten vertelde Roy iets heel belangrijks, vandaag gingen we namelijk een brandoefening doen. Roy legde uit wat de kinderen moesten doen zodra ze het brand alarm hoorde, dit leed ook tot een goed gesprek waarbij kinderen zelf al veel konden vertellen wat belangrijk is. Na het praatje mochten we weer gaan spelen en tijdens het spelen ging het brandalarm af zodat we in de praktijk goed konden oefenen. De kinderen hadden het mega goed gedaan en hielden zich goed aan de eerder gemaakte afspraken.

Na de brandoefening werd het tijd voor een activiteit. Vandaag werd de activiteit gegeven door onze stagiaire Lars. Hij koos voor het spel kat en muis, een goede keuze volgens de kinderen. Na de sterke uitleg kon de activiteit van start, de kinderen deden het erg goed en hadden het enorm naar hun zin. Goed gedaan Lars!

Na de activiteit was er ruimte om buiten te spelen, binnen te knutselen of een leuk bordspelletje te doen. O ja bijna vergeten, we hadden vandaag een boef bij Sportstuif. Meester Jelle probeerde de kinderen steeds te vangen, hier wisten de kinderen wel raad mee en hebben hem even op zijn plek gezet, zou hij er maandag nog steeds zo bij zitten? Of zouden ze hem weer hebben vrijgelaten? Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot maandag!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches