Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kleurenverplaatsing, de alleskunner en boksen! Week 10 - 2024

Een gloednieuwe week bij Sportstuif Helmond Brandevoort! We trakteren je alvast op een voorproefje van onze fantastische weekblog. Deze keer hebben we ons ondergedompeld in een scala aan leuke en sportieve activiteiten, zoals kleurenverplaatsing, de alleskunner en boksen. Ben je nieuwsgierig naar welke avonturen we nog meer hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog. Veel leesplezier!

Maandag 4 maart
De vogeltjes floten vrolijk en de hemel was stralend blauw; wat een schitterende dag was het toch! We hebben vandaag de kinderen zowel met de auto als te voet van school opgehaald. Tijdens deze wandeling konden we genieten van het prachtige weer. Na een verfrissende portie vers fruit en een heerlijk glaasje ranja, waren we klaar voor actie. De spellen die we vandaag speelden waren kleurenverplaatsing, overlooptrefbal en vuistbal.

Ken jij het spel kleurenverplaatsing al? Dit spel stond onder leiding van Marloes. Het spel verloopt als volgt: Er staan vier verschillende kleuren pionnen: rood, groen, blauw en geel. Bij drie van deze pionnen staan er kinderen. Wanneer Marloes de kleur van de pion waar jij bij staat roept, moet je zo snel mogelijk proberen naar een pion van een andere kleur te rennen waar nog niemand staat. Maar let op, het was niet zo makkelijk als het leek! Er staan ook twee tikkers in het midden van het veld die je kunnen tikken. Als je getikt bent, wordt je de helper van de tikker. Na dit energieke spel hadden we tijd om vrij te spelen en van het prachtige weer te genieten. De kinderen speelden voornamelijk buiten vanwege het heerlijke weer!

           

Dinsdag 5 maart
In alle vroegte stonden Marloes en Linde al klaar voor de bende van OBS Brandevoort. Zij genoten vandaag van een welverdiende studiedag. We trapten rustig af met wat gezellige bordspellen, tekenen en natuurlijk het bouwen met Lego. Toen de groep bijna compleet was genoten we van een heerlijke portie fruit, voordat we ons stortten op de eerste activiteit van de dag: de alleskunner.

In dit spel werden allerlei kleine minigames gespeeld, waarbij bij elke ronde een kindje werd uitgeschakeld. Degene die afviel, kreeg een mooie sticker als troost en mocht nog wel meedoen, maar maakte helaas geen kans meer op de grote overwinning. De minigames varieerden van Annemaria Koekoek tot balanceren op één been, van voetbal jeu de boules tot Pim Pam Pet en zelfs het maken van een perfecte cirkel! Hierna kwam de eindstrijd, waarbij de twee overgebleven spelers het tegen elkaar opnamen. Gewapend met een eigen vak en een trefbal, moesten ze proberen in twee minuten zoveel mogelijk andere kinderen af te gooien. Geraakte kinderen verhuisden naar het vak van de tegenstander. De winnaar was degene met de minste kindjes in zijn of haar vak na die twee minuten!

Na deze spannende activiteit was het tijd voor de kinderen om lekker vrij te gaan spelen. De ene ging voetballen terwijl de ander zich nog vermaakte met de minigames. Toen we onze boterhammen op hadden, was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen. Waarna het middagprogramma van start kon gaan. Dit begon zoals altijd met het eten van wat vers fruis om vervolgens aan de slag te gaan met de sportactiviteiten. Ondanks het minder mooie weer hebben de kinderen opnieuw fantastisch gesport! We speelden de spellen vakjagerbal, supertikkertje, en tienbal. Na deze fanatieke bezigheid hadden we wel iets lekkers verdiend! 

          

Woensdag 6 maart
Het was weer een mooie dag, een dag waarop de zon ons begroette met een brede glimlach. Na het ophalen en de lunch trokken we naar buiten. We voetbalden, speelden verstoppertje en een groep mocht met Roy naar het skatebaantje om daar verschillende trucjes en kunsten te laten zien met een skateboard of een step. Na wat vrije speeltijd was het tijd voor een gezonde versnapering. We hadden lekkere appels, peren, paprika’s, komkommers en tomaatjes. Nadat we alles opgesnoept hadden en onze dorst hadden gelest met wat ranja, waren we helemaal klaar voor de activiteit van de dag: een potje buskruit!

Buskruit is een verstopspelletje met een twist. Een hoepel met een bal erin wordt neergelegd, iemand uit de groep trapt de bal weg. De ‘zoeker’ moet de bal terughalen, terwijl hij alleen naar de grond mag kijken. Ondertussen zoeken de anderen razendsnel een goed verstopplek. Zodra de bal terug is in de hoepel mag de zoeker beginnen met zoeken. Als de zieker iemand vindt, roept hij de naam en tikt tegelijkertijd op de bal, ben je gevonden dan moet je op de tribune zitten. Maar pas op, degene die nog niet gevonden zijn mogen proberen de bal weg te trappen waarna iedereen opnieuw mag gaan verstoppen. Na dit fanatieke potje buskruit gingen iedereen weer zijn eigen gang. Er werd gevoetbald, binnen spelletjes gespeeld en bij het skatebaantje werden nieuwe trucs uitgeprobeerd. Zo sloten we spelend deze dag af.

          

Donderdag 7 maart
Marloes en Roy waren vandaag al lekker vroeg van de partij. Ze hadden de eer om een leuke clinic te verzorgen voor de kids van basisschool de Vendelier, die gezellig bij ons langskwamen voor wat boksen en voetballen! Na de clinic was het tijd om de kinderen van school op te halen. Eenmaal op de BSO aangekomen, kon het feest beginnen. Eerst wat spelen, daarna handjes wassen en aan tafel wiebelen voor wat gezond fruit. Grappig genoeg zagen we een paar bekende gezichten van de clinic ook op de BSO vandaag!

Nadat het fruit op was en alle kindjes buiten op de tribune verzameld waren, begonnen we met het vieren van een verjaardag! Het feestvarken had heerlijke traktaties bij, de kinderen zongen eerst gezamenlijk een liedje waarna iedereen in de rij mocht staan om de jarige een handje te geven en een lekker traktatie uit te zoeken. De kindjes stopten de traktatie meteen in de tas zodat we aan de slag konden met de sportactiviteiten.

Vandaag stonden er drie geweldige activiteiten op het programma. Bij Nikki en Pien werd er flink gebokst, bij Lisa werd er fanatiek tikkertje gespeeld, en bij Linde en Jip was het tijd voor een spannend potje knotshockey. Na al deze leuke bezigheden mochten de kinderen kiezen: wilden ze de traktatie meteen opeten of liever een koekje zodat ze de traktatie mee naar huis konden nemen. Toen het snoepen voorbij was gingen we weer over op actie, lekker voetballen, hockeyen en turnen!

          

Vrijdag 8 maart
Vandaag is het alweer vrijdag, de allerlaatste dag van de week bij Sportstuif. De dag begon met stralend weer terwijl we de kinderen ophaalden van school. Na een smakelijke lunch met boterhammetjes, was het tijd voor actie! We hadden vandaag namelijk boks materialen op de BSO. De kinderen trokken enthousiast hun bokshandschoenen aan en begonnen met wat stoten op een kussen. Daarna konden ze sparren met Roy. Terwijl we bezig waren, klonk er een vrolijk en toepasselijk liedje waarop sommige kinderen zelfs een klein dansje waagden.

Na het boksen wilden sommige kinderen nog even doorgaan, terwijl anderen kozen voor voetballen of een heuse judo-wedstrijd. Toen onze buikjes begonnen te knorren, was het tijd om aan tafel te schuiven voor wat verfrissend fruit. Nadat al het fruit op was, trokken we weer naar buiten. Het boksen was voorbij, maar de pret ging door met voetballen en dansen. We hebben een geweldige middag gehad bij Sportstuif Helmond Brandevoort en hebben volop genoten van het prachtige weer!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches