Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kidsplaza, We-Jump en tosti’s maken! Week 5 - 2022

Beste lezer, leuk dat je de tijd neemt om onze blog te lezen. Deze blog wordt geschreven door medewerkers van Sportstuif Brandevoort en zij proberen aan de hand van hun dagelijkse verhalen een inkijkje te geven binnen onze BSO. Gelukkig is alles sinds deze week weer open dus we kunnen weer leuke uitstapjes maken! Deze week was er een studiedag van OBS Brandevoort, waarbij we naar MonkeyTown zijn gegaan. Ook was afgelopen woensdag de laatste peuterles van deze cyclus, alle kinderen hebben hier iets leuks aan overgehouden. Wil jij alles te weten komen, lees dan snel verder. Veel leesplezier!

Maandag 31 januari

Het begin van een sportieve, avontuurlijke week waarin er diverse uitstapjes op de planning staan. Gelukkig mogen we namelijk weer wat buiten de BSO gaan ondernemen. Nadat de kinderen waren opgehaald bij OBS Brandevoort, de Vendelier en Mondomijn vertrokken we richting Kidsplaza. Dit was een verassing voor de kinderen en dit vonden ze super! Eenmaal aangekomen werd er eerst ranja gedronken voordat de kinderen begonnen aan een tikspel tussen de klimtoestellen. Uiteraard speelden de pedagogisch medewerkers ook mee met de kids.

         

Dinsdag 1 februari

Enkele kinderen hadden vandaag een studiedag, een extra lange BSO dag dus. Bij Sportstuif betekent dit vaak een sportief uitstapje! Pedagogisch medewerkster Linde nam de kids s’ ochtends mee naar MonkeyTown in Mierlo. Hier kunnen de kinderen zichzelf lekker uitleven in het indoor speelpaleis. Na een ochtend spelen was het tijd voor de lunch op de BSO. Linde had voor een tosti-ijzer gezorgd en iedereen mocht zijn of haar eigen tosti maken. In de middag werd onze binnenruimte omgetoverd tot een bioscoop en mochten de kinderen een film uitkiezen, dit werd Encanto. Na het bioscoopmomentje werd er buiten nog gevoetbald en verstoppertje gespeeld.

         

Woensdag 2 februari

Na de carnavalsvakantie zullen er nieuwe woensdagmiddagactiviteiten online komen. Dit zijn gratis sport- en beweegactiviteiten zoals voetbal, lasergamen, levend stratego of archery tag. Deze activiteiten zullen altijd op woensdagmiddag plaatsvinden van 14:00 tot 15:00 uur op Sportpark Brandevoort. Inschrijven is verplicht, maar de activiteiten is volledig gratis! Alle basisschoolkinderen uit Helmond zijn welkom. Zit jij dus op de Vendelier, OBS Brandevoort of Mondomijn? Schrijf je dan snel in en neem je vriendjes mee naar Sportstuif! Houd onze social media kanalen en de website dan ook goed in de gaten de aankomende week.

Donderdag 3 februari
Het was weer een mooie dag vandaag. Na het ophalen van de kinderen werd er zoals gewoonlijk eerst lekker fruit gegeten met alle kinderen. Hierna zijn we naar buiten gegaan voor het spel kwartet. Deze activiteit was voorbereid door onze jarige pedagogisch medewerkster Linde. Bij kwartet worden er vier teams gemaakt, waarbij ieder team probeert om zo snel mogelijk een kwartet aan materialen bij elkaar te ‘stelen’. Dit stelen doen ze bij andere teams, ieder team begint namelijk met haar eigen materiaal, maar let op: je kunt hierbij wel afgetikt worden. Heb jij met je team als eerste alle vier de materialen verzameld? Dan zijn jullie de winnaars!



Vrijdag 4 februari

Met het weer hadden we geen geluk deze vrijdag, het regende enorm hard. Vandaar dat we besloten om een sportief uitstapje in te plannen naar We-Jump. Hier mochten de kinderen 1,5 uur vrij springen en er kwamen schitterende salto’s, backflips en andere trucjes voorbij. Ook voor ons als medewerkers is dit een super leuk uitje waarbij we ons lekker uit kunnen leven op de trampolines.
Bij terugkomst op de BSO werd er nog het spel paardje gespeeld en maakten de kids hun eigen hut binnen.


 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches