Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kerstboomestafette, Kerstmanhuis en Schaatsen! week 51 - 2022

Dit was alweer de laatste schoolweek van het jaar 2022! Deze week hebben we weer super leuke activiteiten gedaan. Zo speelden we Kerstboomestafette, zijn we op bezoek geweest bij het Huis van de Kerstman en hebben we geschaatst op de schaatsbaan in Eindhoven. Zijn jullie benieuwd naar wat wij deze week nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 19 december
De laatste week van het schooljaar begon vandaag! Na het ophalen van de kinderen hebben we gezamenlijk fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de sportactiviteit. Deze was iets anders dan normaal gesproken, aangezien het bijna Kerst is. Onze activiteitenplanning stond deze week in het teken van Kerst! Het spel vandaag was kerstboomestafette. Dit is een estafettevorm waarbij een groep kinderen de kerstboom, dit is één kindje uit de groep, zo snel mogelijk moeten zien op te tuigen. De groep wordt verdeeld in drie kleine teams van 6 of 7 kinderen. Ieder team krijgt een eigen startpion waar ook verschillende materialen liggen. De kerstboom staat tegenover zijn eigen groep, op ongeveer 25 meter afstand, er moest natuurlijk wel flink gerend worden! De kerstboom moest versierd worden met pionnen, hoepels, ringen, touwen en natuurlijk een piek. Het groepje dat als eerst hun 'kerstboom' versierd heeft, wint de strijd!. Wat hadden we een schitterende kerstbomen vandaag, de kinderen hebben na afloop zeker een heerlijk koekje verdiend. 

          

Dinsdag 20 december
Wat een regen hadden we vandaag. We hebben onze buitenactiviteiten naar binnen verplaatst. We splitsten de groep in tweeën en hebben zo allebei de activiteiten kunnen uitvoeren. Onze pedagogisch medewerkers hadden een hele leuke en raadselachtige speurtocht opgezet. Voor de kinderen was het was de bedoeling om, door middel van verschillende puzzels, zuurstokken te vinden die in het gebouw verstopt waren. In een andere ruimte hebben we Hints en het verboden woord gespeeld. Dit spel werd gespeeld in twee groepjes. Er mocht steeds één kind uit het groepje naar voren komen om een geheim woord te lezen. In de eerste paar rondes mochten de kinderen het woord omschrijven zonder iets te zeggen. De rest van de groep moest dit proberen te raden. In de hieropvolgende rondes was het de opdracht om de woorden uit te beelden en mocht er geen geluid gemaakt worden. Het groepje wat als eerst het woord kon raden, heeft één punt verdiend. Hierna mochten alle kinderen nog vrij spelen. Een aantal bikkels zijn toch buiten gegaan om een potje te voetballen! Ondanks de regen hebben we een superleuke middag gehad!

          

Woensdag 21 december
Vandaag was een bijzondere dag. We zijn namelijk op bezoek geweest bij het Huis van de kerstman! Eerst mochten we kijken in de kleine cadeautjesfabriek. Hier was ook de controlekamer van de Kerstman te zien. In deze ruimte was een podium waar je op kon staan, hier konden de kinderen zijn of zij op de lijst van lieve of stoute kinderen stonden. Vervolgens zijn we doorgelopen naar het echte huis van de Kerstman. Als eerst kwamen we in de keuken waar de Kerstvrouw allemaal lekkere snoepjes, koekjes en gebakjes maakt. Hierna kwamen we in de kamer van de Kerstman, hier mochten we een cadeautje uitzoeken om mee te nemen. Na deze kamer mochten we een kijkje nemen in het naaiatelier waar ze de kleren van de Kerstman en -vrouw en die van de elven maken. Tot slot mochten we zelfs nog even spieken in de slaapkamer van de Kerstman. Het was een super leuke ervaring! Nu was het tijd om terug naar de BSO te gaan, hier hebben we nog buiten gevoetbald

          

Donderdag 22 december

We hebben gisteren kerstkaarten rondgebracht! Hebben jullie hem al in de brievenbus? Wij wensen jullie namens het team van Sportstuif Helmond Brandevoort een hele fijne Kerst, een prettige jaarwisseling en veel geluk en gezondheid in 2023!

We hebben niet alleen kaarten rondgebracht, we hebben ook stiekem gouden Kerstmannen verstopt. Hebben jullie al één van de Kerstmannetjes gevonden in omgeving Brandevoort?

We begonnen de dag met het ophalen van de kinderen, fruit eten en ranja drinken. Hierna was het tijd voor de activiteit. Helaas waren we ook vandaag genoodzaakt om de activiteiten van buiten naar binnen te verplaatsen, in verband met de regen. Het eerste spel was 'Santa Says'. Een kindje ging voor de groep staan en was de Kerstman. De Kerstman mocht de overige kinderen opdrachten geven. Zij mogen de opdracht alleen uitvoeren als er: ‘Santa Says’ gezegd wordt. Zegt de Kerstman alleen: ’springen’ dan mogen de kinderen dat niet doen. Voer je de opdracht dan toch uit, dan ben je af en mag je op je stoel gaan zitten. Wie zou er het langst in het spel zitten?

          

Vrijdag 23 december
Vandaag was het de laatste reguliere schooldag voor de Kerstvakantie én van 2022. Hier moesten we natuurlijk iets speciaals van maken. We begonnen met de lunch met héérlijke tosti's! Hierna was het tijd voor het uitstapje van vandaag. We zijn in de blauwe Dacia's gestapt en naar het IJssportcentrum gereden om lekker te schaatsen. Voor een aantal kinderen was dit de allereerste keer, terwijl sommigen al direct moeiteloos rondjes konden schaatsen. Iedereen kon op zijn of haar eigen niveau en tempo schaatsen, samen met de pedagogisch medewerkers. Voor hen was het ook super leuk om te doen! Na onszelf flink in het zweet gewerkt te hebben, werden de schaatsen terug gebracht en keerden we terug naar Brandevoort om de week af te sluiten met een film! 

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches