Super opvang! Onze zoon ging eerst naar een andere BSO, maar helaas met weinig plezier. Sinds hij naar de Sportstuif mag is hij helemaal opgebloeid. Hij wil meestal niet eens mee naar huis als we hem op komen halen. Ze krijgen veel aandacht en ze zijn lekker actief bezig, wat perfect bij ons zoontje van 5 past! Gewoon lekker buiten met 'vriendjes' bezig zijn! Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, als dingen onverwacht anders lopen dan gepland. Dikke 5 sterren!!

Tamara Verberne Tamara Verberne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Kerstboom-estaffette, pionnenroof en een kerstquiz! Week 51 – 2023

Deze week is de laatste week voordat het ein-de-lijk kerstvakantie is. Wij wilde er daarom ook graag een super leuke laatste week van maken. Met activiteiten op de planning zoals een kerstquiz, kringtrefbal en inhaaltikkertje beloofde het wederom een leuke week te worden. Ook hing er voor ieder kind een leuke verrassing in de kerstboom… Ben je benieuwd geworden naar hoe de laatste week voor de kerstvakantie verliep bij Sportstuif Helmond Brandevoort, lees dan hieronder onze nieuwste versie van de weekblog!

Maandag 18 december
De laatste week voor de kerstvakantie is alweer aangebroken. Deze week konden alle kinderen een door ons gemaakte kerstbal uit de kerstboom mee naar huis nemen! Verder begonnen we de week met redelijk weer, ondanks de voorspellingen.

Na het fruit eten stonden er weer drie sportactiviteiten klaar. De kleintjes mochten “schipper mag ik over varen?” spelen, waarbij er onder andere koprollend naar de overkant werd gegaan of als een krab. Verder speelden de oudste kinderen het spannende spel pionnenroof en de rest van de kinderen speelden kringtrefbal. Dankzij de fanatieke begeleiding van onze pedagogisch medewerkers gingen deze spellen er allemaal super actief aan toe. We sloten de dag af met nog wat gezelschapspelletjes en een gezamenlijk potje voetbal.

          

Dinsdag 19 december
Deze dag stond Team Sportstuif Helmond Brandevoort in de regen op de schoolpleinen te wachten op de kinderen. Gelukkig kon iedereen met de auto naar de BSO en eenmaal daar warmden we binnen eventjes op onder het genot van een paar stukjes fruit en een bekertje ranja of water.

Vervolgens werd er besloten om de activiteiten binnen te doen. Jelle en Lisa speelden allebei een kerstquiz met de oudste en de middelste kinderen. Enthousiaster kon je de kinderen niet krijgen. Onze jongste groep mocht met stagiaire Kim en onze Linde een kringspel spelen waarbij er telkens dingen veranderde en één iemand moest achterhalen wat dit was. Heel leuk hoe iedereen zit te giechelen terwijl één iemand maar niet ziet dat twee kindjes van schoenen gewisseld hebben, hihi! We speelden de activiteiten lang door dus de dag was alweer zo voorbij. Een voor een werd iedereen weer opgehaald.

          

Woensdag 20 december
Vanwege vele kerstdiners op de basisscholen was het vandaag een rustige dag op de BSO. Dit weerhield ons er uiteraard niet van om er een super leuke middag van te maken! In de ochtend hebben we Linde en Lisa nog wat kerstballen bezorgd bij de kinderen die deze week afwezig waren op de BSO. Voor alle gezinnen was er een feestelijke kerstbal geknutseld, met iets lekkers erin. Deze waren in onze eigen kerstboom gehangen en mochten door de kinderen op het einde van de dag meegenomen worden naar huis toe.



Donderdag 21 december
De op een na laatste dag voor de kerstvakantie was stormachtig! Met code geel was het oppassen geblazen buiten. Letterlijk, want met sommige windstoten konden we nog maar met moeite blijven staan. Eenmaal op de BSO besloten daarom vele kinderen om binnen gezellig wat spelletjes te spelen of verstoppertje te doen. Een paar fanatiekelingen gingen nog wel naar buiten. Zo stonden Don en Lisa te voetballen met een groepje kinderen. Het was nog veilig genoeg en niet te koud gelukkig.

Zo werden de drie sportactiviteiten ook weer buiten gedaan. De jongste kinderen versierden een levensechte kerstboom met het spel kerstboom estafette, en met die wind was dat een hele uitdaging kan ik je zeggen! Verder werd er inhaaltikkertje gespeeld en trefbal! Hierna werden er nog binnen racebanen gemaakt, verstoppertje gespeeld en een enkeling trotseerde de storm om buiten te kunnen voetballen. De ouders trotseerde ook één voor één de storm om hun kinderen op te halen en zo kwam er een einde aan deze donderdag.

          

Vrijdag 22 december
Alweer de laatste schooldag voor de kerstvakantie en de feestdagen. Enkele scholen hebben vandaag een studiedag en dus mochten deze kinderen lekker de hele dag naar Sportstuif komen om te spelen! Linde had het super leuke idee om een pyjamaochtend te organiseren, waarbij zoals je wel kunt raden, alle kinderen in hun pyjama naar de BSO mochten komen. In de ochtend hebben we overheerlijke koekjes gebakken! Verder werden er nog wat spelletjes gespeeld en buiten gevoetbald. Nadat de overige kinderen uit school waren opgehaald hebben we gezamenlijk onze boterhammetje opgegeten. Hierna besloten we om de vakantie op een speciale manier in te luiden, namelijk met een uitstapje naar Kidsplaza! Hier hebben we o.a. verstoppertje en tikkertje gespeeld met de kinderen. Na een middag lekker spelen sloten we deze leuke vrijdag af met het opeten van onze eigen koekjes.

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches