Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Jubileumweek, Wouterbergen en de grote Sportstuif quiz! Week 22 - 2023

Deze week vierden wij ons twee jarig jubileum. We hadden verschillende activiteiten voorbereid, ook hadden we deze week maar liefst vier studiedagen, waarop we van alles hebben gedaan. We hebben een actieve speurtocht gelopen, speelden De Alleskunner Kids en we testten onze kennis in de grote Sportstuif quiz. Ook hebben we wat uitstapjes gemaakt naar Zorgboerderij Wouterbergen en de wasstraat. Ben jij benieuwd naar al onze avonturen van afgelopen week? Lees dan nu snel verder in onze nieuwe weekblog!

 

Maandag 29 mei
Vandaag was de BSO gesloten i.v.m. tweede Pinksterdag. Wij hopen dat jullie allemaal een goed Pinksterweekend hebben gehad. Graag willen we nog wel even iets met jullie delen namelijk: Jullie kunnen je nog steeds inschrijven voor de Obstacle Run 2023, doe dit snel want VOL=VOL!

Druk hier om je aan te melden!

 

Dinsdag 30 mei
Vandaag waren we er al vroeg bij, we begonnen de week met een studiedag! De Vendelier heeft deze week een studieweek. We startte de dag met buiten spelen, skeeleren, volleyballen en voetballen waarna we wat fruit gegeten hadden. Nadat we het fruit achter de kiezen hadden pakten we onze tassen in en gingen we op pad. Wie weet er wat wij gedaan hebben? Als je ons op Instagram volgt weet je het misschien al. Wij hebben een actieve speurtocht gelopen, de start was in het bosje bij basisschool De Vendelier. Vanaf dit punt moesten we goed blijven speuren naar bordjes, waar een letter en een sportieve opdracht op stond, na het uitvoeren van deze opdracht konden we weer verder. Na een paar bordjes kwamen we een speeltuin tegen, hier mochten we even spelen waarna we ook nog eens hier gingen picknicken. Nadat we onze boterhammen op hadden liepen we weer verder van bordje naar bordje. De bordjes brachten ons naar De Veste waar we gestopt zijn bij Cafetaria Brandevoort voor een heerlijk ijsje! Toen de ijsjes op waren begonnen we aan de tocht terug naar de BSO, waar we net op tijd waren voor het ophalen van de andere kinderen.

Nadat alle kinderen opgehaald waren en iedereen brood had gegeten begonnen we met de activiteit van vandaag! We speelden vandaag De Alleskunner Kids. Misschien dat jullie dit wel kennen van televisie. Bij dit spel worden de kinderen uitgedaagd doormiddel van allerlei opdrachten, bij iedere ronde vallen er kinderen af, bij de ene ronde vallen er twee af en bij de andere aar één. Wat ging dit goed, op het einde blijven er twee kinderen over die samen een ultieme battle gaan spelen. De ultieme battle was een tik spel, waarbij de ene tikker in vak één stond en de andere tikker in vak twee. De rest van de kinderen die al in eerder rondes zijn afgevallen gaan in de twee vakken staan. De timer gaat op twee minuten en nu gaan we kijken welke tikker de meeste kinderen kan afgooien, hij of zij was dan de winnaar van De Alleskunner. Iedereen heeft het geweldig goed gedaan. Na het spel gingen we snel op de tribune zitten, er stond een feestvarkentje voor de tribune die vandaag jarig was, we hadden wat liedjes gezongen en kregen hierna een heerlijk traktatie. Het waren ijsjes, hmm… wat lekker, wat waren wij bofkonten vandaag!

          

 

Woensdag 31 mei
Ook vandaag begonnen we met een studiedag. We begonnen met een leuke activiteit, koekjes bakken! Nadat het deeg klaar was, kreeg ieder een eigenstuk om hier koekjes uit te steken. Hierna konden ze snel de oven in en wij gingen even buiten spelen. PIEP PIEP PIEP… het alarm van de oven ging, de koekjes waren klaar. Nu konden ze afkoelen, in deze tijd hebben wij de Sportstuif auto gewassen, wat we zelf mochten doen met sponzen bij de wasstraat. Toen de auto spik en span was gingen we snel terug naar de BSO om onze koekjes te gaan versieren. Rond kwart over twaalf gingen we op weg naar Mondorijk en OBS Brandevoort om hier kinderen op te halen. Hierna was het tijd voor de lunch en konden we verder met het middagprogramma.

Het middagprogramma bestond vandaag uit een fotospeurtocht. We hadden allemaal enveloppen met nummers erop, we begonnen met nummer één, daarna nummer twee en zo steeds verder. We moesten gaan speuren naar de plekken die op de foto’s stonden. In iedere envelop, de foto’s brachten ons midden in De Veste waar we afsloten bij cafetaria Brandevoort met een heerlijk ijsje! Na het ijsje liepen we terug naar de BSO om hier nog even verder te spelen, de dag was zo om, we hebben het beren gezellig gehad!

          

 

Donderdag 1 juni
Vandaag was het de dag van het jubileum, twee jaar geleden opende Sportstuif Brandevoort voor het eerst haar deuren, dit hebben we de hele week al gevierd maar vandaag gaan we dit een beetje extra vieren!

Studiedag drie van de deze week, waarop we weer iets leuks hebben gedaan. We zijn na het fruit eten naar Zorgboerderij Wouterbergen in Someren gegaan. We begonnen hier met spelen op het springkussen, klimmen op het klimhuisje en spelen in het zand. Na het spelen konden we dan eindelijk bij de dieren gaan kijken, we hebben allerlei dieren gezien zoals; Kippen, kamelen, Wasberen, flamingo’s, zwijnen, Alpaca’s en nog veel meer. We hadden de afspraak gemaakt dat we alleen de diertjes mochten aaien die naar ons toe kwamen. De Ezeltjes kwamen al snel naar ons toe om te knuffelen, wat was dit gezellig. Na het knuffelen en kijken naar de verschillende dieren hebben we goed onze handen gewassen, ranja gedronken en zijn we weer de auto’s in gegaan. We gingen een plekje zoeken om te picknicken, dit hebben we gedaan op het dorpsplein in Someren-Eind. Toen onze buikjes weer goed gevuld waren stapten we de auto’s in, we gingen op weg naar de auto wasstraat. We hebben hier zelf de auto’s mogen wassen met een spuit, sop en sponzen, wat hebben we dit weer goed gedaan, de auto’s zijn nu weer aan het stralen. Hierna was het tijd om terug naar de BSO te gaan en de rest van de kinderen op te halen. Na het ophalen en fruit eten konden we starten met de activiteit van vanmiddag, die super speciaal was omdat het ons jubileum was. We speelden de grote Sportstuif quiz met quizmaster Jelle. De vragen gingen allemaal over Sportstuif en over verschillende sporten. Jelle gaf bij iedere vraag vier verschillende antwoorden die gekoppeld waren met een kleur. De kinderen moesten nu kiezen welk antwoord er goed was en naar het vak lopen met de juiste kleur. Wat hadden de kinderen veel vragen goed en wat waren ze snel. Na de quiz zongen de kinderen een verjaardagsliedje voor ons en kregen ze een lekkere traktatie die ze meteen mochten opeten. Wij zijn blij dat we vandaag ons jubileum zo leuk hebben kunnen vieren!

          

 

 

Vrijdag 2 juni
De laatste dag van de jubileumweek.  Met ook vandaag een studiedag. Toen alle kinderen compleet waren zijn we naar Monkeytown Mierlo geweest, waar we heerlijk hebben gespeeld. Eenmaal terug op de BSO begonnen we met het ophalen van de kinderen die vandaag geen studiedag hadden. Hierna was het lunchtijd waarna we buiten flink hebben gespeeld. We hebben gevoetbald en we deden ook het spel Ezelen, dit is een favoriet hier op de BSO. Bij Ezelen spreek je een volgorde af en op die volgorden trap je de bal tegen een muur aan, schiet je mis, of raak je de bal twee keer dan krijg je de letter E, zo gaat dat steeds verder totdat je het woord ezel hebt. Na een paar potjes was het tijd om ook de kinderen van de andere scholen op te halen. Nadat alle kinderen compleet waren konden we fruit gaan eten waarna we begonnen met de grote activiteit van vandaag. We speelden een crazy 88. Dat is een spel waarbij je 88 verschillende opdrachten krijgt die je kunt uitvoeren en waar je een foto van moest maken. Na één uur stopte de speeltijd en keken we wie de meeste punten had verzameld. Na de activiteit was het tijd om vrij te spelen, sommige kinderen moesten flink uitrusten van deze drukke dag.

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches