Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Jeu de boules, schipper mag ik overvaren en steen-papier-schaar tikkertje! Week 7 - 2022

Beste lezer, leuk dat je de tijd neemt om onze blog te lezen. Deze blog wordt geschreven door medewerkers van Sportstuif Brandevoort en zij proberen aan de hand van hun dagelijkse verhalen een inkijkje te geven binnen onze BSO. Bij Sportstuif proberen we kinderen met zo veel mogelijk verschillende sport- en spelvormen in aanraking te laten komen. Daarnaast staan we bekend om onze flexibiliteit, want een flexibele baan voor ouders betekent flexibele opvang! Lijkt Sportstuif aantrekkelijk voor uw kinderen? Lees deze blog dan eens en kom zo meer te weten over een week op dé sport BSO van Helmond! Veel leesplezier!

Maandag 14 februari

De kinderen van OBS Brandevoort hadden geluk vandaag, zij hadden namelijk studiemiddag.
Dit betekent lekker lunchen met zijn allen bij Sportstuif en daarna een sportief uitstapje! We trokken naar We Jump, één van de favoriete uitstapjes van de kinderen en pedagogisch medewerkers. Na 1,5 uur lekker te hebben gesprongen en geoefend te hebben op salto’s en backflips vertrokken we weer richting de BSO. Bij Sportpark Brandevoort, onze thuisbasis, werd in het zonnetje nog een potje jeu de boules gespeeld met alle kids waarna alle kids langzaam aan werden opgehaald.



Dinsdag 15 februari

De activiteit van vandaag was een spelvorm, namelijk ‘’schipper mag ik overvaren’’. Schipper mag ik overvaren is een traditioneel overloopspel. Tijdens het spel moeten de spelers aan de schipper vragen of ze mogen oversteken. Als dit mag bedenkt de schipper 'hoe' ze dan moeten oversteken. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan hinkelen, kikkersprongen, kruipen, achteruitlopen, etc. De tikker moet dit zelf uiteraard ook doen.

          

Woensdag 16 februari

De eerste peutergymles van de nieuwe acht weekse cyclus vond vandaag plaats. In het zaaltje boven in het clubhuis van Sportpark Brandevoort zetten pedagogisch medewerkers Linde en Desiree wekelijks een uitdagende les neer voor de kinderen. Hierbij leren de peuters om samen te spelen en ontwikkelen zij zich motorisch en sociaal. Goed dus voor de ontwikkeling van uw zoon of dochter en daarnaast ook heel erg leuk! Kijk voor meer info op onze activiteitenwebsite

Donderdag 17 februari
De eerste voortekenen van de voorspelde storm dit weekend waren vandaag al te merken, het waaide enorm hard. Gelukkig liet het zonnetjes zichzelf vandaag nog wel zien. Om deze grauwe donderdag iets op te vrolijken, vierden we een verjaardag op de BSO. Een van de kinderen was jarig en dit moet natuurlijk gevierd worden! Nadat er gezongen en getrakteerd was, trokken we naar buiten. Buiten speelden we steen-papier-schaartikkertje. Bij dit tikspel proberen de kinderen elkaar zoals gewoonlijk te tikken, heeft de tikker iemand getikt, dan speelt hij met die persoon steen-papier-schaar. Wint de tikker, dan is de andere speler af. Na de sportactiviteit werd er een koekje gegeten en binnen gespeeld. De kids speelden met strijkkralen en knutselden er nog op los.

          

Vrijdag 18 februari

De laatste dag van deze week alweer. De kinderen kijken vaak uit naar vrijdag, een gezellige lange BSO middag. We proberen vaak iets leuks te ondernemen met de kinderen zoals een sportief uitstapje of een wat langere sportactiviteit zoals bijvoorbeeld sportbingo of levend stratego. Vandaag hadden we te maken met storm Eunice met enorm harde wind en veel regen. Onze plannen werden dus gewijzigd naar een bezoek aan de binnenlocatie van We-Jump! Bij terugkomst mochten de kids vrij spelen en werden er ‘’huizen’’ gebouwd en de film van vorige week afgekeken.
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches