Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Honkbal, UNO estafette en speuren door een maisdoolhof! Week 36 - 2023

Een week vol met zon waarin we weer gave activiteiten hebben gedaan. we speelden honkbal, UNO estafette en waterspelletjes. Ook zijn we wezen speuren in een maisdoolhof en hebben we gespeeld bij Speeltuin Helmond-West. Wil jij nou meer weten over onze week bij Sportstuif Brandevoort? Lees dan snel verder, hieronder in onze weekblog!

Maandag 4 september
Wat een heerlijk weer was het vandaag, een mooi begin van de dag! Nadat we de kinderen hadden opgehaald was het tijd voor een bord fruit en een heerlijk koel bekertje ranja. Vandaag hadden we appels, druiven, sinaasappel, paprika en komkommer in de aanbieden, wat was dit lekker. Nadat we de buikjes rond hadden gegeten stonden we al klaar met de zonnebrand om te smeren. Na het smeren maakte we een begin aan de activiteiten, vandaag waren dit honkbal, de stopdans en drie is te veel.

Honkbal was een super leuk spel, wat we nog niet zo heel vaak hebben gedaan. Er stond een veldje klaar met vier honken en één hoepel. Er werden twee teams gemaakt, het ene team begon als veld en de ander als slagteam. Het slagteam, of eigenlijk het ‘schopteam’ moest de bal hard wegschoppen, de schopper moest zo snel mogelijk proberen om lang alle honken te komen en deze ook aan te raken. De reden dat dit echt mega snel moest gebeuren was dat de veldspelers de bal mochten vangen of snel moesten pakken en deze dan vlug moesten branden in de hoepel, de schopper mocht dan namelijk niet meer verder rennen.

De spellen gingen erg goed, na afloop verzamelden we binnen, waar we even konden afkoelen. We kregen een beker water en een koekje, toen we deze achter de kiezen hadden waren we helemaal klaar om te gaan spelen.

     

 

Dinsdag 5 september
Vandaag begon de ochtend voor team Brandevoort met een overleg. In dit overleg hebben we veel leuke (nieuwe) plannen gemaakt voor het nieuwe schooljaar. Na dit overleg begonnen we alvast met de voorbereidingen voor de dag.

Na het ophalen aten we fruit waarna het tijd was om ons goed in te smeren met zonnebrand, vandaag was dit zeker nodig. Toen iedereen voorzien was van een beschermende laag tegen de zon konden we starten met de activiteiten. Vandaag weer een drietal aan activiteiten. UNO estafette, Simon zegt en Schipper mag ik overvaren waren vandaag aan de beurt. Omdat het vandaag enorm warm was deden we de spellen wat rustiger aan. Simon zegt was een lekker rustig spel wat we zelfs in de schaduw hebben kunnen spelen. Dat spel ging als volgt; één kindje ging voor de groep staan en was vanaf nu even Simon, hij moest dan zeggen Simon zegt zitten en alle kinderen moest gaan zitten, maar werd er geen Simon zegt voor gezegd en je deed het toch was je af. Door de warmte zijn we iets eerder gestopt om binnen een flinke beker water te drinken. Na het drinken verzamelde buiten, we hadden namelijk twee jarige vandaag. Na het zingen kregen we een lekkere traktatie waar we in de schaduw van hebben gesnoept. Als je de traktatie op had kreeg je de opdracht om eerste de prulletjes op te ruimen voordat er gespeeld ging worden, iedereen had dit super goed gedaan.

Tijdens het vrijspelen werd er van alles gedaan zo werd er gevoetbald, verstoppertje en tikkertje gespeeld. Ook waren er kinderen bij, die binnen de verkoeling opzochten door een bordspel te spelen of te tekenen.

     

 

Woensdag 6 september
Een korte dag op school beteken een lange dag bij Sportstuif! Na het lunchen bij Sportstuif begonnen we met buiten spelen, ook werden er binnen wat bordspellen gespeeld zoals zeeslag. Nu was de tijd aangebroken om iets heel leuks te doen, we zijn op uitstapje geweest naar Kwekerij Jansen in Nuenen. Wat we hier hadden gedaan was een speurtocht door een echt maisdoolhof! Bij een speurtocht hoort natuurlijk een opdracht, we moesten op zoek naar de vriendjes van Janske, door verschillende puzzels konden we erachter komen wat hun namen waren. Na al dat speuren hadden wij alle vriendjes weten te vinden en nog de belangrijker, de uitgang! Iedereen had de namen op hun eigen blaadje genoteerd waarna ze de blaadjes mochten gaan inleveren. Deze werden grondig nagekeken en ja hoor… de antwoorden klopte, we kregen een klein prijsje. Nu zijn jullie denk ik wel benieuwd wat voor een prijsje dat was, laten we er een raadseltje van maken; het is koud, zit op een stokje en het heeft verschillende kleurtje. Wij zijn benieuw of jullie het kunnen raden. Naast het prijsje hebben we ook nog hele lekkere rode appelsap gekocht bij het winkeltje, dit hadden we even nodig, was hebben we genoten.

     

 

Donderdag 9 september
Vandaag kwam er een oude bekende bij ons werken, Janne kwam vandaag een dagje invallen! Dit vonden wij mega gezellig, vele kenden haar nog wat er leuks was om te zien. De dag begon met het ophalen van de kinderen, vandaag maar liefst bij zeven verschillende basisscholen.

Toen de kinderen op de BSO aankwamen gingen we eerste de handen wassen waarna we aan tafel gingen zitten voor het fruit. Toen de bordjes leeg waren was het tijd om aan de slag te gaan met de activiteiten. Een van de spellen die we vandaag deden was een oberrace, de kinderen moesten een parcours afleggen met een dienblad waarop glazen met water stonden, zo voorzichtig mogelijk want op het einde stond een emmer waarin je de glazen mocht legen. De winnaar had op het einde het meeste water in hun emmer. Na het spelen werd er binnen een beker water gedronken en een koekje gegeten. Hierna was het tijd om vrij te spelen, ook tijdens het vrijspelen zijn er wat water spellen gedaan. Een groepje speelden een spel met een waterbak waarbij er verschillende vragen werden gesteld, had je een vraag fout moest jouw gezicht in het water worden gesopt. 

     

 

Vrijdag 8 september
Ook de laatste dag van deze week sloten we af met heerlijk weer, wat hebben wij deze week een geluk gehad. We besloten de week dan ook extra leuk af te sluiten, na de lunch gingen we op uitstapje. We zijn met onze mooie blauwe Sportstuif auto’s naar Speeltuin Helmond-West gereden. Bij de speeltuin was van alles te doen, vooral de speeltoestellen in de schaduw, wat hier gelukkig veel was, waren erg gewild. In het midden van de speeltuin was een plek waar je met water kon spelen, dit werd ook veel gedaan. Zo nu en dan stopten we ook even met spelen zodat we wat konden gaan drinken, wat erg belangrijk is met dit weer. Nu was tijd om nog een ronde kinderen van school te halen die wat later uit waren waarna we ook met hen naar de speeltuin gingen. Toen we alle kinderen van ons vrijdag clubje compleet hadden was het tijd om ranja te drinken, wat hadden de kinderen hier een trek in, het was zo op. Na al dat spelen kwam er natuurlijk ook een einde aan, we sprongen de auto’s weer in en gingen op weg naar Brandevoort. Hier begonnen we eerst met flink wat fruit te eten, dit hadden we zeker verdiend. We speelden nog wat spelletjes en voordat we het wisten was de dag alweer voorbij.

     



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches