Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Hoepelpong, vogelverschrikkertikkertje en Mastermind! Week 25 - 2023

Welkom bij weer een nieuwe week bij Sportstuif onze sportieve buitenschoolse opvang! Deze week stonden er weer vette activiteiten op de planning zoals; Hoepelpong, Vogelverschrikkertikkertje en Mastermind. Ook hebben we wat uitstapjes gemaakt, deze houden we nog even geheim, je kunt het namelijk allemaal terug lezen in onze spiksplinternieuwe weekblog! Lees je mee?

 

Maandag 19 juni
Nadat iedereen weer uitgerust was na het weekend, konden we er deze week weer tegenaan. De week begonnen we met een studiedag, de kinderen van OBS Brandevoort hadden geluk, ze mochten de hele dag bij ons komen spelen. We hadden een leuk programma, eerst nog even spelen op de BSO waarna we op pad gingen naar Kidsplaza! We konden hier van alles doen, glijden, klimmen, met de blokken bouwen en verstoppertje spelen. We hebben een hele leuke ochtend gehad, rond de lunch was het dan toch echt tijd om terug te gaan naar Sportpark Brandevoort, waar we onze heerlijke boterhammen hebben gegeten.

Toen de boterhammen op waren kon het middag programma beginnen. Nog even spelen waarna we de rest van de kinderen van school gingen halen. Na het fruit was het tijd voor de activiteiten. We speelden volleybal en hoepelpong. De kleinere kinderen speelden het spel hoepelpong, hierbij moesten ze proberen om een zachte bal bij elkaar door de hoepels te gooien. In het begin was het flink oefenen, hierna ging het steeds beter. Na de spellen pakten we even de rust door een beker water te drinken waarna we een koekje kregen. Hierna nog even spelen en de dag was alweer voorbij.

          

 

Dinsdag 20 juni
Een drukke dag met een grote, gezellig groep kinderen. Zoals gewoonlijk begonnen we weer met het ophalen van de kinderen. De eerste groep kinderen kwam op de BSO aan waarna we begonnen met fruit eten hierna mocht deze groep alvast lekker gaan spelen. Toen ook de tweede groep op de BSO aankwam en fruit had gegeten waren we helemaal klaar voor de spellen van vandaag. We speelden Vogelverschrikkertikkertje en iemand is hem niemand is hem. Kennen jullie het spel vogelverschrikkertikkertje al? Voor ons wat dit in ieder geval nieuw. We maakten een vak met in één hoek rode lintjes en in een andere hoek gele lintjes. Na het maken van het vak, bepaalden we wie de boeren mochten zijn, ook werden er drie kraaien gekozen. Wanneer de boer je had getikt moest je met je benen bij elkaar stil staan en met je armen opzij gespreid, zo leek je net op een vogelverschrikker. De kraaien kregen de taak om, aan iedere arm één lintje te hangen, aan de ene arm een geel lintje en aan de ander een rood lintje was dit gelukt dan werd de vogelverschrikker weer een normaal kindje. De kraaien konden gelukkig niet getikt worden. Na de spellen gingen we snel even naar binnen om een beker water te drinken, het is belangrijk om met dit warme weer goed te drinken. Nadat iedereen ene bekertje water leeg gedronken had was het tijd om de koekjes uit te delen.

          

 

Woensdag 21 juni
Na het ophalen en lunchen kon de middag echt beginnen. De groep jongens van vandaag hebben de middag fanatiek gevoetbald samen met Roy en stagiaire Jip. Tussendoor zijn er wel flink wat drinkpauzes genomen, ze kregen geen genoeg van het voetballen. Lisa is samen met de meiden op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak. Hier was een speciaal evenement van de LEV groep. Er was van alles te doen, de voetbalvelden stonden helemaal vol, zo waren er springkussens, een pannakooi en bumperballen waar iedereen mee kon en mocht spelen. Wat hebben wij het hier ontzettend naar ons zin gehad. Helaas kwam er ook een einde aan dit evenement en gingen we weer terug naar onze eigen BSO waar we nog even lekker gespeeld hebben.

          

 

Donderdag 22 juni
Wat een dag! Nadat we de afgelopen dagen prachtig weer hebben gehad was het vandaag tijd voor regen. Er waren verschillende regenbuien en wat regen het hard. Voor ons was dit niet zo fijn, de plantjes, het gras en de bomen hebben er gelukkig wel van kunnen genieten. Ook bij dit slechte weer hebben we bij Sportstuif een oplossing! Nadat iedereen aangekomen was op de BSO en fruit gegeten had konden we starten met de activiteiten van vandaag. De activiteiten deden we vandaag binnen. De groep ouderen kinderen speelden samen met Jelle en Linde het spannende spel Weerwolven van wakkerdam, waarbij de burgers het opnamen tegen de weerwolven. De groep jongere kinderen vermaakten zich goed samen met Janne, Roy en Lisa, zei deden namelijk de stopdans die eindigden in een spannende dancebattle. Na de activiteiten aten we een koekje en speelden we nog een paar potjes Weerwolven van Wakkerdam. De rest van de kinderen gingen verder met spelen, ze mochten zelf kiezen wat ze wilden doen. Tussen de buien door zijn er ook nog wat kinderen even buiten geweest.

          

 

Vrijdag 23 juni
Alweer de laatste dag van de week. Na de lunch was het al snel tijd voor een leuk spel. Onze stagiaire Stan had een leuk tik spel voorbereid. Na een sterke uitleg konden de kinderen aan de slag met Zombietikkertje. Het spel ging als volgt; één kindje was de zombie en moest zo snel mogelijk alle andere kinderen tot zombie maken, dit kon je doen door iemand te tikken. In een mum van tijd waren al onze lieve kinderen veranderd in zombies, gelukkig werden de zombies na het spel weer gewoon kinderen. Na het spel was het tijd om vrij te spelen, voetballen, volleybal en pakkertje waren favoriet. Toch zaten er ook wat kinderen binnen omdat het flink warm was. Na al dat spelen brak de tijd aan om fruit te eten waarna we weer een activiteit deden. Deze activiteit was Mastermind, maar dan wel op de Sportstuif manier! Twee teams streden tegen elkaar. Er werden twee banen gemaakt met op het einde een handdoek met hieronder de geheime code, die één iemand van het andere team mocht bedenken. Eén voor één mochten ze een gekleurd pionnetje naar de handdoek brengen en neerleggen, was het de goede kleur dan keerden je met lege handen terug anders nam je de pion weer mee, de volgende mocht vertrekken na een high five! We speelden het spel super goed hierna hadden we dan ook een lekker koekje verdiend. Na het koekje werd er nog vrij gespeeld en werden de kinderen één voor één opgehaald.

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches