Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Hockeyen, Jachtseizoen en de geheime diamant! Week 39 - 2023

Welkom bij weer een nieuwe Sportstuif week! Een week met lekker weer waarin er weer hard gesport is. Er zijn veel verschillende activiteiten gedaan, een paar van die activiteiten waren hockeyen, jachtseizoen en de geheim diamant. Ook hebben we buiten gespeeld in de ecozone bij de Veste en is er weer heerlijk fruit gegeten. Ben jij benieuwd naar wat we allemaal nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze nieuwe weekblog!

 

Maandag 25 september
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, wat een heerlijk begin van deze week! We begonnen met het bekijken van de planning, alle bekers klaar zetten, fruit en ranja maken. Nu konden we op pad om de kinderen op te halen. Nadat iedereen op de BSO was en fruit had gegeten konden we beginnen met sporten.

Zo kwamen er de lekkerste en de vieste dingen voorbij tijdens het spel Viesland Lekkerland. Een tikspelen waarbij er één kindje in het midden begon, 2 lijnen één lijn was Viesland en de ander Lekkerland. Het middelste kindje bedacht iets lekkers of iets heel vies. Vond je die vies rende je naar viesland, vond je dit lekker rende je naar lekker land. Werd je onderweg getikt, dan mocht je in het midden erbij staan en hielp je met tikken.

Er werd flink gerend bij het spel drie op een rij. Twee teams gingen de strijd tegen elkaar aan. Er lagen negen hoepels waarin ze moesten proberen drie op een rij te leggen, dit werd in estafette vorm gespeeld. Het ging er goed en gelijk op.

Ook werd er vandaag flink wat geleerd tijdens het hockeyen, de kinderen moesten een parcours gaan afleggen waarbij ze van alles hebben geleerd. Ze leerden hoe ze een stick moesten vasthouden, hoe je de bal vooruit moest krijgen en ze leerden een echte slalom te maken, wat ging dat goed!

          

 

Dinsdag 26 september
Na het ophalen, fruit eten en ranja drinken konden de sportieve activiteiten beginnen. We speelden verschillende spelletjes zoals; het reactie spel, tik tik wie ben ik en een spel bedacht door stagiaire Kim.

Voor deze dag kijken we even mee met he spelletje van onze stagiaire Kim. We speelden een soort tikspel wat erg leek op Kat en muis. Alle kinderen kregen een riempje om hun middel waaraan twee vlaggetjes hingen. De tikkers, dit waren er twee, haalden hun vlaggetje eraf. Wanneer een tikker één van jouw vlaggetjes had gepakt leverde je ook je andere vlaggetje in, nu werd jezelf de tikker. Na dit een paar rondes gedaan te hebben speelden we een variatie hierop. Er werden twee teams gemaakt, team rood en team blauw. Nu had iedereen twee vlaggetjes, werd je nu getikt dan nam je jouw vlaggetjes mee naar buiten het veld en ging je hier zitten. Werd diegene die jou getikt had nu zelf getikt mocht je er weer in. Welk team zou de meeste kindjes getikt hebben. De kinderen vonden het spel super leuk en waren heel erg enthousiast, zeker voor herhaling vatbaar! Ook de andere spellen gingen goed en er werd fanatiek meegespeeld, de kinderen waren hierna dan ook erg moe en helemaal klaar om een koekje te gaan eten.

          

 

Woensdag 27 september
We begonnen vandaag al vroeg met een lesje peutergym, er werden verschillende oefeningen, spelletjes en dansjes gedaan. In een les komen verschillende bewegingsvormen aanbod zoals; gooien, vangen, springen, kruipen, balanceren, pakken en neerleggen. De peuters hadden het wederom weer fantastisch gedaan, we hebben nu alweer zin in volgende week!

Na de lunch begonnen we met de activiteit voor vandaag we speelden een spannend spel in de wijk voor het Sportpark. We speelden het spel jachtseizoen. Hoe wij dit gedaan hebben? Lees maar goed!

Er werden twee teams gemaakt, team Jelle en team Linde. Team Linde begon met het jagen terwijl team Jelle zich ging verstoppen. Team Jelle stuurde iedere vijf minuten hun locatie door via de telefoon op basis hiervan moesten we hen proberen te vinden. Er waren wel wat regels, je mocht natuurlijk nergens naar binnen en ook mochten we niet rennen. Het was wel erg moeilijk team Linde kreeg team Jelle bijna niet gevonden. Uiteindelijk vonden we ze bij een speeltuintje, nu draaide de rollen om. Wie er de snelste tijd had laten we even in het midden, het gaat tenslotte om het plezier hihi.

Na het spel keerden we weer terug naar de BSO waar we lekker wat fruit gingen eten. Na het fruit gingen we buiten nog lekker voetballen, turnen en hockeyen, binnen werden er nog verschillende spellen gespeeld.

Vanaf deze woensdag kan er ook insgeschreven worden voor een hele leuke WMA op woensdag 4 oktober, we gaan dan Archery Tag doen!

          

 

Donderdag 28 september
Heerlijk weer was het vandaag, na het ophalen van de kinderen hebben we weer flink gesport! De activiteiten die vandaag aan bod kwamen waren een blindparcours, de geheime diamant en reactiespelletjes.

Bij het blindparcours was er een parcours uitgezet waarin een route afgelegd moest worden. Alléén was dit natuurlijk een beetje lastig vandaar dat we dit in duo’s hebben gespeeld. De één had een blinddoek om en de ander moest hem of haar door het parcours gaan begeleiden.

De geheime diamant was een tikspel waarbij er meerder tikkers aangewezen werden. De rest van de kinderen moesten ervoor zorgen dat de diamant niet ontmaskerd werd. De diamant was een klein balletje die de kinderen in hun vuist konden verstoppen, het balletje mocht je ook doorgeven aan iemand anders. Werd de diamant gevonden dan werd er een nieuw tikker uitgekozen.

Bij de reactiespelletjes werden de kinderen getest op hoe snel ze konden reageren. We speelden het in de middencirkel, alle kinderen gingen op de lijn in het midden staan en om hun heen lagen allerlei materialen in verschillende kleuren. De kinderen kregen verschillende opdrachten zoals; tik je hoofd aan, tik je knieën aan etc. op het moment dat er een kleur geroepen werd moesten ze zo snel mogelijk naar de juiste kleur rennen. Na een paar rondjes werden er duo’s gemaakt, ieder duo kreeg een eigen pion tussen hun in. Nu deden we hetzelfde; hoofd, knieën, oren, hoofd van je maatje, PION! Wie het snelst de pion pakte had gewonnen de andere mocht eventjes lekker rennen. Dit ging boven verwachting goed.

          

 

Vrijdag 29 september
Bij aankomst op de BSO kwamen we er al gauw achter dat het super druk was op het sportpark, te druk voor ons om er te kunnen spelen. Er was namelijk een sportdag georganiseerd, voor alle groepen acht van de basisscholen in Brandevoort, door het Carolus Borromeus college, de middelbare school in Brandevoort. Hierdoor zijn we ook vrijwel meteen na de lunch naar de ecozone gegaan. We begonnen met een fanatiek potje voetbal, helaas kwam hier al snel een einde aan, het begon mega hard te regenen. Toen hebben we toch maar besloten om terug te gaan naar de BSO waar we een spel binnen gingen spelen. We speelden het spel Weerwolven van Wakkerdam, een spel wat wij ondertussen erg goed kennen. We speelden twee rondes, wat ging dit goed, het is ons gelukt om beide rondes de weerwolven eruit te stemmen. De potjes duurde best lang, in deze tijd was het gelukkig alweer droog buiten en konden we nog heerlijk gaan voetballen en buiten gaan spelen. Op de regen na was het een heerlijke afsluiting van deze prachtige week!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches