Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Hints, Weerwolven van Wakkerdam en Kringtrefbal! Week 38 - 2023

Wij hadden weer een mega gezellige week bij Sportstuif Brandevoort. Het herfst weer is deze week  ook eventjes op bezoek geweest. We speelden een hoop leuke activiteiten zoals Hints, Weerwolven van Wakkerdam en Kringtrefbal. Naast deze activiteiten is er ook weer ontelbaar veel plezier gemaakt en flink gevoetbald en gehockeyd. Ben jij nou ook zo benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan nu snel verder in onze wekelijkse blog!

 

Maandag 18 september
Na, voor de meeste, weer een druk maar ontspannend weekend gingen we er weer tegenaan. Nadat we alle kinderen van school hadden gehaald, fruit hadden gegeten en goed hadden gedronken konden we ons weer van onze sportiefste kant laten zien. We begonnen met de activiteiten van vandaag.

We kijken mee bij de activiteit van de jongste groep, dit was vandaag kat en muis. Hoe dit spelletje werkt gaan we jullie nu uitleggen. De gehele groep ging voor Jelle staan, Jelle koos een paar katten uit en deze moesten buiten het veld gaan staan. De rest van de kinderen kreeg van Jelle een lintje, deze moest in de achterkant van de broek worden gestopt zodat het op een staartje leek, deze kinderen waren de muizen. Nu alle voorbereidingen klaar waren kon het spel beginnen, 3… 2.. 1. en de katten mochten los, ze moesten proberen om alle staartje van de muizen af te pakken, had je geen staartje meer dan mocht je gezellig bij Jelle gaan zitten, wat ging dit goed. De andere twee groepen kinderen vermaakte zich ook goed met de spellen Bootcamptikkertje en iemand is hem niemand is hem.

Na een goede twintig minuten te hebben gesport werden de spellen gezamenlijk opgeruimd en mochten de kinderen op de tribune gaan zitten, kunnen jullie al raden wat er hierna gebeurden? We geven jullie even de tijd…, oké genoeg gewacht we gaan het verklappen. Nadat ze op de tribune gingen zitten kregen ze natuurlijk een welverdiend koekje! Het koekje werd in alle rust opgegeten waarna de kinderen weer mochten gaan spelen.

          

 

Dinsdag 19 september
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif Brandevoort. De dag begon rustig, de eerste groepen kwamen binnen om fruit te eten waarna ze mochten gaan spelen. Toen ook de tweede groep arriveerde op de BSO konden ze meteen aanschuiven voor heerlijk vers fruit. Na het fruit eten gingen we alle kinderen verzamelen op de tribune waarna we groepen gingen maken. Iedere groep mocht met een Sportieve pedagogische medewerker mee.

Roy nam een groepje mee, met deze groep werd het spel Fopbal gespeeld. Linde nam de jongste groep mee waar er een spannend politie en boef tikkertje gespeeld werd. De laatste groep ging met Jelle mee het spel wat hier gespeeld werd was flipperkast. We horen jullie al denken, hoe krijg je flipperkast omgetoverd in een sportief spel? Nou dat ging als volgt, de groep kinderen vormden een cirkel, ze gingen met hun benen open staan en met de handen laag bij de grond, ook stond er een kindje in het midden, de kinderen in de cirkel moesten proberen dit kindje te raken, lukte dit dan mocht diegene die hem raakte in het midden gaan staan. Later bouwde we dit spelletje uit, er stond nu niemand in het midden, de bedoeling was nu om de bal bij elkaar door de benen te schieten met de hand, kwam hij door jouw boortje mocht je nog maar met één hand verdedigen.

Zoals jullie gelezen hebben was het weer een sportieve dag, die nog sportiever afgesloten werd met hockeyen, voetballen en pakkertje!

          

 

Woensdag 20 september
Vandaag was het een rustige dag, we gingen een keertje niet op uitstapje maar hebben de hele dag fijn op de BSO gespeeld. Er werd volop gevoetbald en gehockeyd, ook werden er binnen verschillende bordspelletjes gespeeld. Na het fruiteten zijn we gestart met de activiteit van vandaag, dit was Fopbal.

Bij Fopbal maakte we een kring, één kindje mocht in het midden staan met een bal. Het kindje met de bal heeft de taak om de kinderen te foppen, de kinderen die in de kring stonden hielden hun handen op de rug. Als het kindje wat in het midden stond de bal ‘nep’ gooiden en je handen gingen van de rug af dan was je af. Na de activiteit mochten de kinderen vrij gaan spelen, zo is er nog flink gevoetbald en binnen gekleurd.

Wat we vandaag ook flink gedaan hebben is Ezelen. Bij dit voetbalspel schiet je een bal tegen de muur aan waarna iemand anders dit ook moet doen, zo simpel als het klinkt is het niet, je mag de bal maar één keer aanraken, dus goed leggen mag niet. Als je de muur niet raakt of je overtreed één van de regels dan krijg je een letter, zodra je alle EZEL letters hebt lig je uit het spel.

          

 

Donderdag 21 september
Helaas was het vandaag een regenachtige dag. Gelukkig waren we hier goed op voorbereid! Tijdens het ophalen van de kinderen begonnen de buien al. Toen we op de BSO aankwamen konden we hier en daar nog wel even buitenspelen. Na het fruiteten begonnen we met de activiteiten, gelukkig waren we, zoals eerder gezegd, hier al op voorbereid. De activiteiten die we vandaag hebben gespeeld waren Weerwolven van Wakkerdam, Levend memory en Hints! Al deze activiteiten vonden binnen plaats.

Vandaag gaan we inzoomen op de Hints groep. Dit spel werd gespeeld met de jongste groep kinderen. Bij dit spel mocht er één kindje tegelijk voor de groep gaan staan, door juf Lisa werd er een woord ingefluisterd bij dit kindje. Het woord moest nu worden uitgebeeld, diegene die het eerst het woord raadde mocht als volgende voor de groep gaan staan. De kinderen vonden dit echt mega leuk en ze waren er ook nog eens super goed in.

Na de spellen was het tijd voor een koekje en daarna mochten we weer gaan spelen, een groep koos ervoor om nog even lekker te blijven weerwolven maar er werd ook nog lekker buiten gespeeld!

           

 

Vrijdag 22 september
Deze week sloten wij af met een studiedag, in de ochtend begonnen we al vroeg aan de dag. Het was wat mindere weer, dus hadden we een leuke activiteit bedacht. Alle kinderen gingen hun eigen bioscoop zaal ontwerpen en de mooiste hiervan kozen we uit en bouwden we in het echt na. Bij een bioscoop zaal hoorde natuurlijk ook een film, we hadden voor de film Wonder gekozen. Hierna was het al snel tijd om de kinderen, die vandaag wel school hadden op te gaan halen. Na het ophalen gingen we uiteraard lunchen waarna we buiten gingen spelen. Er was gevoetbald, gehockeyd en we speelden het spelletje Ezelen. Vandaag is er ook een spannend boek voor gelezen door juf Lisa, wat werd er aandachtig geluisterd. Na flink buiten gespeeld te hebben gingen we met een groep Weerwolven van Wakkerdam spelen, dit was echt mega spannend. Na het spel werden ook de laatste kindjes van vandaag van school gehaald en konden we fruit gaan eten waarna we ons van onze sportieve kant lieten zien tijdens een potje kring trefbal, iedereen deed erg goed mee en verdiende een heerlijk koekje. Hierna speelden we nog even wat buiten totdat de trainingen van SV Brandevoort begonnen.

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches