Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Het Safarispel, Monkeytown en sneeuwballen gevecht! Week 50 - 2022

Brr... wat was het deze week koud buiten! Maar dat mag de pret niet drukken bij Sportstuif. We hebben volop leuke activiteiten gedaan, zoals: het safarispel, reactierovertje en een sneeuwballen gevecht. Daarnaast zijn we ook nog op uitstapje geweest naar Monkeytown in Mierlo! Zijn jullie benieuwd wat we deze week nog meer beleefd hebben? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 12 december
Wij hopen dat jullie allemaal een heerlijk weekend hebben gehad! Het is weer tijd voor een nieuwe week bij Sportstuif. We begonnen met het ophalen van de kinderen, hierna hebben we met de gehele groep fruit gegeten en een glaasje ranja gedronken. Bij Sportstuif vinden we het belangrijk dat de kinderen gezond eten. Zo hebben de kinderen bij ons iedere dag de keuze uit verschillende soorten fruit en groente zoals paprika, komkommer, appel, peer, banaan, sinaasappel en druiven. Toen de bordjes leeg waren, zijn we naar buiten gegaan voor de sportactiviteit. Vandaag speelden we drie is te veel. Dit is een tikspel waarbij er tweetallen worden gemaakt en er één loper en één tikker in het spel is. De loper sluit bij een tweetal aan, drie is te veel dus één van de spelers van het tweetal moet zo snel mogelijk wegrennen en bij een ander tweetal aansluiten zonder getikt te worden. Hierna hebben we ook nog een potje super tikkertje gespeeld! We hebben de activiteit afgesloten met een heerlijk koekje.

          

Dinsdag 13 december
Vandaag waren alle pedagogisch medewerkers wat eerder dan normaal op de BSO voor een geheim project. Hier gaan jullie binnenkort meer over zien en horen! Zijn jullie ook zo benieuwd? Hierna zijn we snel de auto’s ingesprongen om alle kinderen op tijd van school te halen. Vandaag hebben we kinderen opgehaald bij 7 verschillende basisscholen. Na het ophalen en het fruit eten zijn we gestart met de activiteiten. De grote kinderen speelde het spel sociaalbal en de groep kleine kinderen heeft het safarispel gespeeld. Bij het safarispel worden er vier hoeken gemaakt, drie van deze hoeken zijn gevuld met een groep kinderen. De groepen kinderen zijn vanaf nu dieren. Zo hebben we bijvoorbeeld een groep met apen, leeuwen en olifanten. De jager, die in het midden staat roept heel hard de naam van één van de dieren. Roept de jager: Apen! dan moeten alle apen zo snel mogelijk naar het lege vak rennen. De jager probeert ze onderweg te tikken. Is een van de dieren getikt, dan mag hij of zij de jager mee gaan helpen met tikken. Zoals gewoonlijk was er na de sportactiviteit alle ruimte voor de kinderen om vrij te spelen 

          

Woensdag 14 december
Een korte schooldag voor de kids vandaag. Een korte schooldag betekent een lange dag bij Sportstuif! Op deze dagen proberen we het altijd extra leuk te maken en trekken we er vaak op uit. Ook vandaag zijn we op uitstapje geweest. Kunnen jullie raden waar we naar toe zijn geweest? Wat denken jullie? Tromgeroffel…

Monkeytown Mierlo! We hebben lekker geklommen, gesprongen en zijn van de glijbaan gegleden als echte aapjes! Toen we uitgespeeld waren zijn we teruggegaan naar de BSO. Hier hebben we een bord vol fruit en groente gegeten. Na het eten hebben we de film Tarzan gekeken met de kinderen.

          

Donderdag 15 december
Wat een koude dag was het vandaag, de temperatuur was onder de nul!. Nadat we alle kinderen van school gehaald hadden was het tijd om ranja te drinken en fruit te eten. Toen alle borden en bekers leeg waren hebben we de jassen aangetrokken en de mutsen opgezet voordat we naar buiten zijn gegaan. Vandaag speelden we weer twee verschillende activiteiten. De jongere kinderen hebben het spel schipper mag ik overvaren gespeeld, de oudere kinderen reactierovertje.

Reactierovertje wordt gespeeld in tweetallen. Er staan twee pionnen tegenover elkaar met hier tussen in een lintje. De afstand tussen de twee pionnen kun je zo groot maken als je wil, vandaag was het een grote afstand zodat we veel konden rennen. Het tweetal verspreid zich over de twee pionnen. Het spel begint wanneer de spelleider hard aftelt, 3…2..1. GO! Nu proberen beide kinderen zo snel mogelijk het lintje te pakken en terug te brengen naar hun eigen pion. Als dit lukt, win je. De andere speler mag je op de terugweg nog proberen te tikken, als dit gelukt is dan gaat het lintje weer terug naar het midden voor het volgende potje. Beide activiteiten verliepen weer geslaagd! Ondanks de kou hebben we er een heerlijke middag van gemaakt samen. 

          

Vrijdag 16 december
Brr… Het was vanochtend helemaal wit van de sneeuw! Dit vonden wij erg fijn, we hebben volle bak sneeuw plezier gehad. Na de lunch hebben we buiten gevoetbald en een sneeuwpop gemaakt. Hierna hebben we een sneeuwballen gevecht gehouden. De kinderen hebben Roy goed te pakken gehad , hij kreeg de ene sneeuwbal na de andere op zich afgevuurd. Hierna zijn we naar binnen gegaan om onze handen wat op te warmen. Het was nu ook tijd om de kinderen van OBS Brandevoort op te halen. Na het ophalen hebben we fruit gegeten. Vanwege de kou hadden we vanmiddag ook een binnenspel, namelijk Weerwolven van Wakkerdam.

Dit is een spannend kaartspel. De groep wordt verdeeld in twee groepen aan de hand van van kaartjes: de burgers en de weerwolven. De spelleider verteld een verhaal over een dorpje waar overdag niets te beleven valt. Maar niets is wat het lijkt, want zodra alle dorpelingen gaan slapen en hun ogen dicht doen veranderen sommige dorpelingen in bloeddorstige weerwolven. Iedere nacht valt één van de dorpelingen ten prooi aan de weerwolven. Zou het de burgers gelukt zijn het dorp te beschermen en alle weerwolven eruit te stemmen?

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches