Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Brandevoort is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Herfstvakantie bij Sportstuif Brandevoort! Week 43 – 2022

Tijdens de afgelopen week hadden alle kinderen uit het zuiden van Nederland herfstvakantie en dus ook onze kinderen bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. In vakanties proberen wij altijd bijzondere activiteiten te ondernemen met de kids. Zo hadden we een sportdag, zijn we gaan bowlen en mochten de kinderen gaan spelen in de bossen! Wil jij precies weten hoe wij de herfstvakantie beleefd hebben? Lees dan nu verder in onze weekblog!

Maandag 24 oktober
We zijn de herfstvakantie begonnen met een grote sportdag in Asten. Hier waren alle Sportstuif vestigingen uit de regio aanwezig! Er stonden allerlei sportieve activiteiten op het programma zoals o.a. een skippyballenrace, knotshockey, archery tag én een wedstrijd op de stormbaan. Een divers aanbod aan activiteiten voor onze kinderen, waarbij er tussendoor ook een half uurtje pauze was ingelast voor het opeten van de lunchpakketjes. Met nieuwe, frisse energie zijn we gestart aan de tweede ronde waarin de XL-Games, kat-en-muistikkertje en acrogym aan bod kwamen. Rond de klok van drie uur was het tijd om terug te keren richting Brandevoort. De meeste kinderen hebben onderweg al even hun oogjes gesloten, om bij te komen van al dat sporten! Op de BSO zijn er nog wat spelletjes gespeeld, geknutseld en getekend.

         

Dinsdag 25 oktober

Veel kinderen keken al uit naar de activiteit van vandaag. We zouden na de lunch namelijk gaan bowlen bij Megabowling Eindhoven. In de ochtend is er eerst door een grote groep gehockeyd en gevoetbald. Anderen waren binnen aan het strijkkralen of met de Lego in de weer. De kinderen mochten zelf de groepsindeling voor het bowlen maken en het enthousiasme hierin werkte aanstekelijk! Met de buikjes vol van de lunch, vertrokken we richting Eindhoven. Er werden drie banen gehuurd en hierna barstte de onderlinge strijd los! Strikes, spares en ballen die in de goot eindigden, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Het belangrijkste was dat de kinderen het super leuk vonden en plezier hadden tijdens het spel. Kinderen tevreden, wij tevreden!

         

Woensdag 26 oktober

We zitten alweer het midden van deze geweldig leuke vakantieweek! We zijn in de ochtend bij het Calisthenics park in Mierlo geweest, hier hebben we gelasergamed bij LEEF! Geldrop-Mierlo. Een super toffe activiteit! Vervolgens zijn we teruggereden naar onze sport BSO en hebben we hier boterhammen gegeten. Het was heerlijk weer om buiten te spelen en dit hebben we dan ook volop gedaan. We zijn ook nog eventjes de winkel geweest om boodschappen te doen voor later in de middag. Na het fruit eten was het grootste gedeelte van de kinderen toch best wel moe. Daarom hebben we ervoor gekozen om een filmpje op te zetten. Samen met de kinderen hebben we Hotel Transsylvanië gekeken en bij een film hoort natuurlijk iets lekkers! We hebben eerder vanmiddag in de winkel popcorn gehaald en wat was dit smullen. Met deze ontspannende film kwam ook de woensdag tot zijn einde.

         

Donderdag 27 oktober

Bij binnenkomst had een van de kinderen ‘’Het grote speelgoedboek’’ bij. Omdat de meeste kinderen nog een beetje moe waren, hebben we hier rustig doorheen gebladerd. Wat stonden er leuke dingen in! Toen vrijwel alle kinderen naar de BSO waren gebracht, hebben we de knutselspullen tevoorschijn getoverd en verschillende Halloween en herfstknutselwerkjes gemaakt. De ochtend werd afgesloten met een aantal bordjes met vers fruit, voordat we op pad konden voor onze middagactiviteiten. 

We zijn met de jongere kinderen naar de Stiphoutse bossen geweest om hier de herfstbingo te spelen. Ieder kind kreeg een bingokaart, met hierop diverse herfstvoorwerpen zoals een spinnenweb, slak, veertje en nog veel meer. We hebben zelfs een eekhoorn gezien!

Met de oudere kinderen hebben we een bezoekje gebracht aan de Veste. Hier hebben we het spel Crazy88 gespeeld. Hierbij krijg je een opdrachtvel met maar liefst 88(!) opdrachten om uit te voeren. Van veel opdrachten moet een foto of filmpje gemaakt worden. Voorbeelden van opdrachten waren, maak een groepsfoto, spot een hond en maak het woord Sportstuif van buitenmateriaal. Heb jij ons gezien?

Bij terugkomst op de BSO zijn we dan ook meteen boterhammen gaan eten en hebben een glaasje ranja gedronken. Hierna hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld op het sportpark. Om even bij te komen hebben we een leuke film gekeken. Deze keer was dit, om een beetje in de Halloween sfeer te blijven, de film COCO.

         

Vrijdag 28 oktober

Vandaag hebben we een drukke maar leuke dag. In de ochtend is er lekker geknutseld en hierna hebben we fruit gegeten. Nadat alle kinderen op de BSO waren, zijn we snel vertrokken richting We-Jump. Hier hebben we super coole trucs geoefend en heerlijk gesprongen! Wat waren de kids moe van al dat springen! Eenmaal terug op de BSO was het tijd om boterhammen te eten. Hierna hebben we even buiten gespeeld en koekjesdeeg gemaakt. Ons plan was namelijk om lekkere koekjes te bakken en deze zelf te versieren! Na het bakken van de koekjes hebben we een film gekeken, dit was Dolfje Weerwolfje. Na deze film was het alweer tijd om weekend te vieren en hiermee is ook deze super leuke herfstvakantie ten einde gekomen. We zien jullie volgende week weer!

         
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches