Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Harry Potter tikkertje, Volleybal en Speeltuin Helmond-West! Week 21 - 2023

Een gloednieuwe week bij onze Sportieve opvang! Met het heerlijke weer hebben we ons vaak moeten insmeren. Ook hebben we weer te gekke activiteiten gedaan zoals memory estafette, Harry Potter tikkertje, volleybal en Pokémontrefbal. We hebben zelfs een bezoekje gebracht aan Speeltuin Helmond-West. Ben jij benieuwd wat we deze week nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

Maandag 22 mei
Deze week begon met heerlijk weer, vandaag was het dan ook erg belangrijk om ons goed in te smeren, dit deden we na het fruit eten. Toen iedereen ingesmeerd was konden we naar buiten voor de sportactiviteiten. Vandaag speelden we superbal en memory estafette.

De oudere kinderen gingen aan de slag met superbal, dit ging er fanatiek aan toe, ze wisten zelfs Roy en Lisa af te gooien. De jongere groep speelden met Janne en Linde het spel memory estafette. Dit spelletje werd in drie teams gespeeld, ieder team kreeg een eigen start pion met daar tegenover een hoepel. In de hoepels lagen memory plaatjes, op de kop natuurlijk. De start was bij de pion, vanaf hier moest je sprinten naar de hoepel waar je twee plaatjes om mocht draaien, waren dit dezelfde dan mocht je ze meenemen, anders niet, je rent zo snel mogelijk terug en tikt de volgende in het rijtje aan. Het doel van het spel is om met jou team zo snel mogelijk alle memory setjes te verzamelen. Na een paar rondjes daagden we de kinderen iets meer uit, vanaf nu moesten ze achteruit lopen.

Na de spellen verzamelden we alle kinderen op de tribune, waar ze een koekje kregen. Nadat ze het koekje op hadden, mocht iedereen weer gaan spelen!

          

Dinsdag 23 mei
De dag begon met de eerste ophaalronde, dit waren de kinderen van OBS Brandevoort, Mondomijn en Mondorijk. Na het ophalen borgen we onze ons spullen op, wasten we de handen en konden we aan tafel om fruit te eten. Terwijl deze groep fruit aan het eten was, zijn Roy, Jelle en Linde de kinderen van de Vendelier en de Wilhelminaschool op gaan halen. Nadat beide groepen het fruit op hadden was het tijd om naar buiten te gaan voor de sportactiviteit.

Met de oudere kinderen begonnen we met het spel de flipperkast. Voor dit spel maakten we een grote cirkel, de kinderen moesten met hun voeten tegen elkaar aanstaan. In het midden van de cirkel ging nu één iemand staan, de kinderen de die de cirkel vormden moesten proberen om hem met de bal te raken. De bal werd van links naar rechts en weer naar links getikt, hm… vandaar de naam, wanneer het je lukte mocht je zelf plaatsnemen in de cirkel. Na een paar rondes veranderde we het spel naar Chinees Voetbal, hierbij stond er niemand in het midden. De kinderen vormden een cirkel met de benen wijd en de voeten tegen elkaar, de bedoeling was om de bal door de benen van iemand te spelen, je mocht het poortje met je handen verdedigen

De jongere kinderen speelden het spel Harry Potter Tikkertje. Dit tik spel ging als volgt, alle kinderen stonden met de rug naar de spelleider. Tikt de spelleider één keer op je rug dan was je Voldemort, dat betekende dat je de tikker was. Werd je twee keer op je rug getikt dat was je Harry Potter, de bevrijder. Werd je niet aangetikt dat was je Ron of Hermelien. De spelleider telt tot drie en het spel kon beginnen. De kinderen wisten op dat moment niet van elkaar wie de tikker of de bevrijder was. Het was een spannend tik spel waarbij we vooral veel gelachen hebben!

          

Woensdag 24 mei
Woensdag, we zitten alweer halverwege de week. Om half één, stonden wij met onze blauwe Sportstuif auto’s klaar bij de Vendelier en Mondorijk om de kinderen van school op te halen. Waar we als eerst begonnen met lunchen. Nadat onze buikjes goed gevuld waren en iedereen een beker ranja had gedronken was het tijd voor actie! We begonnen de middag met een potje volleybal, na hat volleyballen gingen we door met voetballen. We hebben zelf een tijdje een leuk partijtje gedaan met de grote goals. Tussen het sporten door namen we een kleine pauze om fruit te eten en wat te drinken, we waren goed moe van dat sporten. Na het fruit moment gingen we weer door met voetballen waarna we toch nog even te vinden waren op het volleybalveld. Na al dat spelen was het tijd voor een koekje! Hierna hebben we nog even binnengespeeld, we speelden spellen zoals kwartet en UNO. Nadat iedereen het koekje op had sloten we de middag af met volleybal! Het was een hele sportieve middag.

          

Donderdag 25 mei
We hadden vandaag maar liefst 40 kinderen, wat was dit gezellig! Na het fruit eten was het tijd om de zonnebrand te pakken en ons goed in te smeren, waarna we allemaal naar buiten gingen om te sporten. De spellen van vandaag waren Pokémontrefbal en de museumwachter.

Bij Pokémontrefbal streden twee Pokémon trainers tegen elkaar, om wie het sterkste Pokémon team kon maken. We hadden één gele trainer en één rode trainer, werd je met de bal afgegooid door de rode trainer dan ging je in de rode arena zitten, voor de gele trainer was dit de gele arena. Op een gegeven moment waren alle Pokémon gevangen, toen brak de tijd aan voor de ultieme battle. Team rood en team geel streden tegen elkaar door middel van een fanatiek potje trefbal. Het team dat met de meeste Pokémons overblijft is de winnaar! 

Na de activiteiten gingen we zo snel als we konden op de tribune zitten. Vandaag hadden we niet één maar twee jarige, voor beide feestvarkentjes werd luidkeels gezongen! Twee jarige, betekend ook twee traktaties. Wat boften de kinderen vandaag. Er werden ijsjes getrakteerd, die ze direct mochten opeten. Bij de tweede traktatie mochten ze kiezen tussen cakejes of chocolade, deze traktatie verdween in de tas en mochten ze thuis op smikkelen, we zijn benieuwd of ze thuis ook gedeeld hebben met papa of mama. Nadat we het ijsje op hadden was het tijd om te gaan spelen, er werd van alles gedaan, zoals voetballen, hockeyen en tikkertje. Wat hebben we genoten van deze dag!

          

Vrijdag 26 mei
Deze week werd afgesloten met een studiedag. Met maar één kindje was het een rustige, gezellige ochtend. Zeiden we rustig? Hiermee bedoelen we natuurlijk dat er flink gespeeld is bij Kidsplaza! We bouwde met de blokken, speelden pakkertje en klommen op de mega vulkaan, het was superleuk! Na een ochtend flink spelen moesten we weer op tijd terug naar de BSO om de andere kinderen van school te halen. Na het ophalen was het tijd voor boterhammen, na de lunch was het tijd om op pad te gaan.

We zijn bij Speeltuin Helmond-West geweest. Nadat we ons eerst goed hadden ingesmeerd konden we een middag volop spelen. We hebben van alles gedaan, schommelen, glijden, klimmen en klauteren. We hadden extra veel geluk, het nieuwe water gedeelte van de speeltuin was open, we konden hier flink met water spelen. Nadat we ons een paar uur goed hadden vermaakt keerden we terug naar de BSO om hier wat fruit te eten en ranja te drinken en de verjaardag van Lisa gevierd. Na het opeten van de de heerlijk traktaties konden we weer heelijk buitenspelen. Het was een fantastische week, we hebben nu al zin in volgende week! Wisten jullie dat we dan ons twee jarig jubileum vieren? Op donderdag 1 juni 2023 is het precies twee jaar geleden dat wij onze deuren hebben geopend in Brandevoort! 

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches