Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Geluksestafette, boksen en hele leuke uitstapjes! Week 43 - 2023

Deze week bij Sportstuif was één groot avontuur vol plezier, sport en creativiteit! De volgende activiteiten kwamen aan bod: geluksestafette, boksen en de Chinese muur. Ook zijn we op uitstapje geweest, wil je weten waarheen? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag 23 oktober
Na de onwijs leuke herfstvakantie begon vandaag de normale school week weer. Het was dan ook aan ons weer de taak om de kinderen van school te gaan halen. Na het ophalen en het fruit eten waren we helemaal klaar voor de sportieve activiteiten. We speelden de spellen steen-papier-schaar, naam tikkertje en geluksestafette.

Bij steen-papier-schaar is het eerste wat we deden twee teams maken. Iedere team ging aan een eigen kant van een pionnenbaan staan, die wij hadden neergezet. Aan iedere kant begon één iemand van dat team met het springen naast de pionnen, wanneer ze elkaar onderweg tegen kwamen werd er een pot steen-papier-schaar gespeeld. De winnaar van dit potje sprong door, de verliezer stapte uit, zodra er een verliezer bekend was mocht er een nieuw kindje van dit team door de pionnen baan springen. Zo kwam je elkaar steeds tegen, wanneer je het einde van de baan had bereikt had je een punt gescoord voor je hele team. De kinderen hebben erg goed hun best gedaan en flink gesport.

Ook de spellen naamtikkertje en geluksestafette vielen in de smaak. Na het spelen van de spellen en het gezamenlijk opruimen kwamen we bij elkaar op de tribune waar de kinderen van de juffen en meesters een koekje kregen. Na het koekje eten mochten de kinderen zelf uitkiezen wat ze wilde doen. Hierna druppelde langzamerhand alle ouders binnen en was deze succesvolle dag zo weer voorbij.

          

 

Dinsdag 24 oktober
Team Sportstuif begon vandaag al vroeg, met allerlei verschillende werkzaamheden. Het begon met een overleg waarin we wekelijks bespreken hoe het op de BSO gaat. Na dit overleg gingen we naar het hoofkantoor om sport en spel materialen te lenen, deze gaan we vandaag ook gebruiken, hiervoor vertellen we alter meer.

Rond twee uur begonnen we met voorbereidingen voor de BSO dag, fruit en ranja maken wat vervolgd werd door het ophalen van de kinderen. Wanneer alle kinderen op de BSO waren en fruit hadden gegeten konden we beginnen met de sportieve spellen van vandaag.

Roy ging met een groepje Boksen, we hadden bij het hoofdkantoor echte bokshandschoenen en kussen opgehaald. De kinderen kregen verschillende stoten uitgelegd om te oefenen, dit deden ze in tweetallen, niet op elkaar natuurlijk één had de bokshandschoenen aan en de ander hield een stootkussen vast. Ook werd er uitgelegd hoe je jezelf kon verdedigen.

De andere spellen waren inhaaltikkertje en de stopdans. Bij inhaaltikketje stonden de kinderen in een grote kring en kregen een nummer van één tot en met vier. Wanneer jouw nummer geroepen werd rende je snel een ronde om de kring heen, diegene voor je moest je proberen in te halen en te tikken, was je getikt dan moest je in het midden van de kring zitten. Dit ging zo door tot dat er van ieder nummer één winnaar was. Het laatste spel was de stopdans, hierbij werd er muziek afgespeeld waarop de kinderen mochten dansen, maar wanneer de muziek op pauze ging stonden de kinderen ook op pauze en moesten ze zo stil mogelijk blijven staan.

          

 

Woensdag 25 oktober
De ochtend begon met een fanatiek les peutergym, door het slecht weer deden we dit vandaag een keer binnen in de BSO ruimte. Het was de laatste les in deze reeks, alle kinderen hadden dan ook een eigen diploma verdiend, kregen een eigen sportstuif tasje en een lekkere appel! Hou onze samenbijsportstuif site in de gaten voor de volgende peutergymreeks!


Helaas gooide het weer roet in het eten, maar dat weerhield ons er zeker niet van om een creatieve draai aan de dag te geven. We begonnen met het maken van verschillende Halloween knutselwerkjes terwijl er een paar stoere jongens het toch aandurfde om buiten te voetballen. In de middag brachten we een bezoek aan WeJump in Helmond waar springen, trucjes en trefbal voor een flinke dosis plezier zorgden. Binnen of Buiten wij laten ons niet tegenhouden! Bij terugkomst op de BSO werd er weer verder geknutseld. Ook werden er nog wat bordspellen gespeeld en nog heel even buiten gevoetbald.

          

 

Donderdag 26 oktober
Vandaag een drukke dag. Gelukkig werkte het weer goed mee waardoor we volop buiten konden sporten. Met activiteiten zoals tienbal, superbal en de Chinese muur op de planning beloofde het vandaag een topdag te worden.

Tienbal, het spel waar teamwork en behendigheid samenkwamen. We verdeelden ons in twee teams, klaar om de uitdaging tegen elkaar aan te gaan. Het doel was simpel maar simpel maar spannend: gooi de bal tien keer succesvol over naar je teamgenoten en scoor een welverdiend punt! Samenwerking is de sleutel tot succes, wie haalt het eerst de magische tien?

Superbal is een dynamisch trefbalspel waarin iedereen tegen iedereen strijdt! En wie leidt ons door dit razendsnelle spektakel? Niemand mindere dan meester Don, een nieuw gezicht bij Sportstuif, de komende weken komt hij ons versterken waarna hij aan de slag gaat bij een nieuwe Sportstuif locatie in Uden. Don onthult de regels van superbal, waarbij elke spelen de kans krijgt om anderen af te gooien, maar wees op je hoede. Wordt je zelf afgegooid, beland je buiten het veld tot diegene af is die jou heeft afgegooid.

Tot slot speelden we het betoverende Chinese muur spel. Twee tikkers staan klaar terwijl de rest van de kinderen de oversteek probeert te maken naar de andere kant. Word je getikt! Dan sta je in het midden va het veld met je benen wijd, de volgende die af is sluit hierbij aan, en zo groeit er een muur van kinderen.

Na deze fanatieke spellen werd het tijd voor rust momentje en natuurlijk een heerlijk koekje. Na het eten mochten de kinderen kiezen waar en waarmee ze wilden spelen. Zo was de dag alweer zo voorbij.

          

Vrijdag 27 oktober
Deze week werd afgesloten met regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de boterhammen bracht een uitstapje naar Monkey Town Mierlo nog meer avontuur. Hier konden we van alles doen, bouwen met de blokken, voetballen, trampolinespringen en verstoppertje spelen met stagiaires Jip en Lars. Tijdens het spelen door namen we een kleine pauze om wat ranja te drinken waarna er weer flink gespeeld kon worden. Na een middag vol plezier en avontuur keerden we terug naar Sportstuif Brandevoort waar we al spelend deze leuke week afsloten.

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches