Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Fopbal, Harry Potter tikkertje en We-Jump! Week 5 - 2023

Beste lezer van de weekblog, deze week hebben we ons weer goed vermaakt! We hebben allerlei activiteiten gedaan zoals; drie op een rij estafette, fopbal en Harry Potter tikkertje. Ook zijn we op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak en hebben we gesprongen bij We-Jump! Ben jij benieuwd wat we deze week nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 30 januari
De week is weer van start, wij hopen dat jullie allemaal een heerlijk weekend hebben gehad! Na het fruit eten zijn we gestart met de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was drie op een rij estafette. Twee teams strijden tegen elkaar, welk team kan het snelst drie op een rij leggen met lintjes in de hoepels? Beide teams hebben het super goed gedaan! Hierna hebben we vrij gespeeld. Er is gevoetbald, gedanst, spelletjes gespeeld en kunstwerken gemaakt met de lego. Nadat de peperkoek uitgedeeld was bleven we binnenspelen. We hebben nog de stoelendans gedaan en het spelletje mijnenveger. Het was weer een geslaagde eerste dag van de week!

          

Dinsdag 31 januari
Nadat alle kinderen opgehaald waren, was het tijd om de handen te wassen en aan tafel te gaan voor het fruit. Nadat alle bordjes leeg waren en de bekers weer netjes waren opgeruimd, zijn we naar buiten gegaan voor de sportactiviteit. Buiten stonden Jelle, Linde en stagiaires Kim en Jip al klaar voor de activiteiten van vandaag. Lijkt het je leuk om stage te lopen bij Sportstuif, neem dan contact met ons op! Wij hebben diverse stagiaires van de opleidingen Sportkunde, sport en bewegen of pedagogiek! Met Jelle en Jip hebben we het spel fopbal gespeeld, de kinderen gingen in een grote kring staan, met de handen op hun rug en één iemand stond in het midden met een bal. De persoon in het midden probeert de hele kring te foppen door de bal nep te gooien en soms echt. Trap je erin en gaan je handen van je rug dan ben je af, de laatste die overblijft is de grote winnaar! Met Kim en Linde werden de spellen ringtikkertje en supertikkertje gespeeld, twee spannende en intensieve tikspellen. Na de activiteiten waren de kinderen moe en hadden ze wel trek in een koekje. Vanaf dit moment is er nog volop buiten gespeeld, gepuzzeld en geknutseld.

          

Woensdag 1 februari
De maand januari is voorbijgevlogen, het is namelijk al februari! Vandaag zijn we met een klein clubje op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak. We hebben hier heel fijn gespeeld en we mochten ook mee fruit eten! Hierna hebben we de jassen aangetrokken en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. We speelde lummeltje, samenwerkingsspellen en iemand is hem, niemand is hem. Bij het samenwerkingsspel was het de bedoeling om door middel van materialen van de ene naar de andere kant te komen. Hierbij mocht het hele team niet op de grond staan! Alle spellen gingen heel erg goed. Na de spellen hebben we binnen nog gekleurd, met de K’nex gespeeld en er is buiten nog fanatiek gevoetbald! We kregen voordat we terug naar onze eigen BSO gingen nog een lekker koekje. Op onze eigen BSO hebben we nog wat spelletjes gedaan totdat alle kinderen werden opgehaald.

          

Donderdag 2 februari
Vandaag hadden we helaas niet zo veel geluk met het weer. Na het fruit eten zijn we meteen naar buiten gegaan en hebben we Harry Potter tikkertje gespeeld. Dit was maar van korte duur, want al snel begon het flink te regenen en zijn we naar binnen gegaan. Binnen hebben we nog wel veel kunnen spelen, we speelden spelletjes zoals Ezelen, Monopoly en Twister. Beneden in de gang hebben we weer flink kunnen dansen met onze dansspecialist Micky en we hebben weer fijn geknutseld!

          

Vrijdag 3 februari
We hebben vandaag gezellig met zijn alleen geluncht, waarna we direct naar buiten zijn gegaan voor een potje voetbal. De kinderen tegen Roy! Een aantal andere kids heeft samen met Kim gehockeyd op het kleine kunstgrasveldje. Nadat we ook bij OBS Brandevoort de laatste kinderen hadden opgehaald, zijn we vertrokken naar We-Jump om hier lekker een uurtje te springen. Onze kinderen kunnen allerlei kunstjes en trucjes. Bij terugkomst op de BSO werden er nog wat spelletjes gespeeld zoals kwartet en ezelen om deze geslaagde middag mee af te sluiten!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches