Onze kinderen gaan met heel veel plezier naar Sportstuif in Brandevoort. Ze vinden het heerlijk om na school lekker buiten bezig te zijn, leuke spelletjes of gewoon lekker voetballen. Maar er is ook voldoende ruimte voor een spelletje of lekker knutselen, net waar de kinderen zin in hebben.

De flexibiliteit van het team is echt fantastisch ze denken echt met je mee, wat in deze tijden echt heel erg fijn is. Het team is lekker sportief en enthousiast wat het voor de kinderen extra leuk maakt om te gaan.

In de vakanties hebben ze een leuk en gevarieerd programma. Onze kinderen gaan met plezier naar Sportstuif!

Marieke Koningen Marieke Koningen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Estafette parcours, sociaalbal en rugby! Week 50 – 2023

Lieve lezers, ouders, en stiekeme meelezers, welkom bij het wekelijkse avontuur van Sportstuif Helmond Brandevoort! Zet je schrap voor een week vol met allerlei spannende spellen en een competitieve bowlingmiddag. We nemen je mee door een week vol plezier, fanatisme, en natuurlijk een vleugje Hollandse gezelligheid. Dus, trek je sportieve sokken aan en laten we duiken in het epische verslag van maandag 11 december tot vrijdag 15 december. Spoiler alert: het was een week vol avonturen!

Maandag 11 december
Deze week begon met zachtere temperaturen dan de voorgaande week, zonder sneeuw of regen gelukkig. Dat betekende dat we onze drie sportactiviteiten zoals gewoonlijk weer buiten op het sportveld konden doen. Deze dag stond het cadeauspel van "Ik hou van Holland" op het programma. Hierbij moet het pakketje zo snel mogelijk worden doorgegeven, in de hoop dat de timer niet afgaat terwijl jij het pakketje vasthoudt. Dit spel is natuurlijk erg spannend en leuk om te spelen. De andere twee groepen legden een estafetteparcours af en speelden kringtrefbal. De week begon dus met drie zeer fanatieke spellen! 

          

Dinsdag 12 december

Zoals elke dinsdag stond Team Sportstuif Helmond Brandevoort weer op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Na een stukje fruit met een bekertje ranja en even te hebben bijgepraat over hoe het op school was gegaan, was het weer tijd voor de dagelijkse sportactiviteiten!

De oudste groep kinderen speelden het spel sociaalbal, waarin ze erg sociaal naar elkaar moesten zijn door de bal naar elkaar over te gooien, zodat degene met de bal niet getikt kon worden. Een erg vriendelijk spel dus! De jongste groep kinderen speelden samen met stagiaire Kim het kleuren verplaatsingsspel. De middelste groep mocht Hollandse Leeuwen spelen onder leiding van Jelle, wat automatisch garant staat voor fanatisme en plezier. Na de activiteiten verdienden we allemaal wel een koekje. Het weer was ons goed gezind, dus we konden lekker buiten blijven spelen totdat iedereen was opgehaald en de dag ten einde was gekomen.

          

Woensdag 13 december
De dag begon helaas met een paar afmeldingen, maar dit bood wel mogelijkheden voor een uitstapje. Na de lunch besloten we dan ook om in de blauwe Sportstuifauto's te stappen en naar het HUP Hotel in Mierlo te rijden, waar we een uurtje konden bowlen. De kinderen werden steeds fanatieker, net als onze Jelle. Samen met Pim was Jelle de beste bowler van de dag. Goed gedaan hoor! Terug op de BSO speelden we nog wat gezelschapsspelletjes binnen en zo sloten we deze gezellig dag af!

         

Donderdag 14 december
Ongelooflijk maar waar; deze dag was weer zacht en droog. Toen iedereen op de BSO was en de stukjes fruit in de maag zaten, was het weer tijd voor drie geweldige activiteiten. De kleintjes mochten weer gaan dansen tijdens de stopdans, een activiteit die nooit lijkt te vervelen en erg leuk en grappig is om te zien! Daarnaast speelden de middelste kinderen het tikspel "drie is te veel", waarbij nadenken en heel hard rennen samenkomen in één spel. Als derde activiteit bij Roy stond er een rugby-variant met de stoere kinderen van de BSO op het programma. Bij Sportstuif proberen we de kinderen namelijk kennis te laten maken met zo veel mogelijk verschillende sport- en spelvormen!

          

Vrijdag 15 december
Deze week verliep ongelooflijk snel; het was alweer vrijdag! Eenmaal uit school en op de BSO aten we gezamenlijk ons middageten en dronken we een glaasje ranja. Hierna was het tijd om even vrij te spelen. Er werd een gezellig leeshoekje gebouwd en het Elsa-memoryspel werd gespeeld. Na de fruitpauze was het tijd voor de activiteit van de dag: de Kerstboom-estafette. â€‹Dit was erg leuk en het was tot de laatste ronde spannend wie er zou winnen. Nu is het tijd voor het weekend. Op naar volgende week, alweer de laatste schoolweek voor de kerstvakantie!

P.S.: We willen jullie ook nog eens wijzen op onze Kerstmannenjacht! Sportstuif heeft opnieuw diverse Kerstmannen verstopt in de wijk. Deze zijn verstopt vlakbij de basisscholen in de wijk Brandevoort. Ga jij de uitdaging aan om er één te vinden?

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches