Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Dierentikkertje, appelflappen bakken en bowlen! Week 2 - 2024

De winterse dagen op de BSO waren gevuld met bevroren avonturen en hartverwarmende activiteiten! Van ijskoude buitenpret tot gezellige binnen activiteiten, elke dag bracht een nieuw hoofdstuk vol plezier en leermomenten voor de energieke kinderen en toegewijde begeleiders van Sportstuif Helmond Brandevoort. Laten we eens een kijkje nemen in de winterse belevenissen van deze bruisende week op de BSO, waar de kou geen spelbreker was en we onder andere appelflappen hebben gebakken en zijn gaan bowlen

Maandag 8 januari
Deze week beloofde een ijskoude week te worden met temperaturen onder het vriespunt. Gelukkig bleef het droog, hoewel er ongetwijfeld genoeg kinderen zijn die zullen balen dat het niet ging sneeuwen. Na het ophalen en een korte pauze met een glaasje ranja en een paar stukjes fruit, konden we naar buiten voor de activiteiten van de dag. De jongste kinderen speelden dierentikkertje. Er werd gesprongen als konijntjes, gekropen als leeuwen en gesidderd als slangen. De overige kinderen speelden inhaalbal en superbal. Helaas werd het al snel te koud om de activiteiten lang vol te houden, dus gingen we snel naar binnen om op te warmen onder het genot van een koekje. Een aantal warmbloedige kinderen hebben de rest van de middag buiten gevoetbald. De overige kinderen kozen ervoor om binnen spelletjes te doen en te knutselen. Een geslaagd begin van de week!

         

Dinsdag 9 januari
De werknemers van Sportstuif Brandevoort stonden met bevroren tenen en ijskoude handen op de schoolpleinen te wachten op de kinderen. Eenmaal op de BSO warmden we even op voordat we met de activiteiten begonnen. Deze werden extra actief gemaakt zodat iedereen goed in beweging bleef. De middelste groep kinderen deed bootcamptikkertje. Iedere keer dat iemand werd getikt, moesten ze een sportopdracht doen, waardoor ze weer mee mochten doen met het tikspel. Hier kregen ze het wel warm van! De oudste groep koos ervoor om superbal te spelen, een populair trefbalspel dat vaak wordt gekozen. Ook werd er tienbal gespeeld, waarbij het belangrijk is om nauwkeurig een bal te gooien en geconcentreerd te vangen. Na de activiteit kozen veel kinderen ervoor om binnen op te warmen. Er werden veel gezelschapsspelletjes gespeeld, wat het erg gezellig maakte. Voordat iedereen werd opgehaald, sloten we de dag af met een peperkoek en een rijstwafel.

         

Woensdag 10 januari
Vandaag kozen we een keer niet voor een sportieve activiteit, maar zijn we creatief aan de slag gegaan. Samen met onze kinderen hebben we namelijk appelflappen gebakken! Bij Sportstuif proberen we naast het sportieve aanbod ook regelmatig creatieve activiteiten te organiseren. De kinderen vonden dit erg leuk en gingen dan ook fanatiek aan de slag met het snijden van appels en het vouwen van het bladerdeeg in de vorm van appelflappen. Na het afbakken werden ze opgegeten, en de appelflappen smaakten goed! Hierna nam stagiaire Patrick een aantal kinderen mee naar buiten voor een fanatiek potje voetbal. Het was een erg gezellige dag op de BSO.

P.S: Wisten jullie al dat wij aankomende woensdag weer starten met een nieuwe lessenreeks van onze peutergym?! Dit keer met een record aantal inschrijvingen van maar liefst 30 deelnemende peuters met hun ouders! Hierover meer in de blog van volgende week. 

         

Donderdag 11 januari
Na het ophalen aten we, zoals iedere lange schooldag, wat stukjes fruit. Deze keer lagen er nog wat rozijnen bij op de bordjes; deze waren namelijk overgebleven van het appelflap bakken van de dag ervoor. Ook stonden er vandaag weer activiteiten op de planning. Het was de week van het trefbalspel, superbal, want dit werd weer gespeeld, natuurlijk wel met andere kinderen die dit op de andere dagen hadden gespeeld. De jongste kinderen speelden ringentikkertje. Hierbij moesten ze goed samenwerken, waardoor het tikken een stuk makkelijker zou gaan. De middelste kinderen speelden samen met Lisa en stagiaire Jip het spel de Chinese muur. Ze kregen hier niet genoeg van. Het werd dan ook, ondanks de kou, lang volgehouden. Na het welverdiende koekje speelden we nog spelletjes, zowel binnen als buiten. Aan het einde van de dag, toen het ook begon te ijzelen, werden alle kinderen één voor één weer opgehaald.

         

Vrijdag 12 januari
Alweer de laatste BSO middag voor het weekend. Vandaag werd er in de kantine van sportpark Brandevoort gewerkt aan de vloer, waardoor wij niet in onze BSO ruimte konden spelen. Dit vroeg om onze creativiteit en we besloten dan ook op uitstapje te gaan. Na het opeten van de boterhammetjes en nog even kort te hebben gespeeld, vertrokken we naar HUP hotel in Mierlo om te gaan bowlen. Hier huurden we twee banen en werden de kinderen verdeeld op leeftijd. Het was een spannende strijd tussen enkele kinderen en de medewerkers, waarbij uiteindelijk Jelle er met de overwinning vandoor ging. Eenmaal terug in Brandevoort werd er nog even buiten gevoetbald, maar ook wat gezelschapsspelletjes gespeeld binnen. Hierna druppelden de ouders één voor één binnen om de kinderen op te halen en was het alweer tijd voor weekend!

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches