Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

De Flipperkast, Stopdans en Weerwolven van wakkerdam! Week 12 - 2023

Afgelopen week zat weer vol met leuke activiteiten! Zo speelden we De Flipperkast, Multibal, Drie is te veel en Weerwolven van Wakkerdam. Ook gaven we deze week een klein in kijkje in onze Peutergym lessen, en hebben we een leuke paasactie voor jullie. Als klap op de vuurpijl hadden we ook nog een jarige, ben jij benieuwd wie dit was? Lees dan snel verder hieronder in de weekblog!

 

Maandag 20 maart
Wij hopen dat jullie allemaal een heerlijk weekend hebben gehad! Voor ons was het vandaag weer tijd om te beginnen met de week. Iedere maandag voordat we de kinderen gaan ophalen, worden de nodige voorbereidingen getroffen. We zorgen dat er genoeg boodschappen zijn, dat er ranja is gemaakt en dat alle wasknijpers op de bekers staan. Nu kan het ophalen beginnen! Nadat alle kinderen compleet waren gingen we aan tafel zitten om fruit te eten waarna we snel naar buiten gingen voor de activiteit. Dit waren er twee, we speelden De Flipperkast en Kruiwagen. Twee spellen die we nog niet zo vaak hebben gedaan. Bij het kruiwagen spel werden er verschillende teams gemaakt, ieder team kreeg een aantal voorwerpen die ze één voor één op de rug van hun kruiwagen legden en zo van de ene naar de andere kant moesten vervoeren. De kruiwagen was iemand die op handen liep en de benen werden door een ander teamlid vastgehouden. Als het voorwerp er onderweg afviel dan moesten ze weer van voor af aan beginnen.

          

 

Dinsdag 21 maart
De activiteiten van vandaag waren Multibal en de Stopdans. Kennen jullie een van deze activiteiten toevallig al? We zullen kort het spelletje Multibal uitleggen omdat ze dit heel erg leuk vonden. Vandaag speelden we Multibal met het thema voetbal, hierbij werden er als eerst twee teams gemaakt. Deze teams gingen naast elkaar, in een rij, op de lijn staan. De spelleider roept een aantal, bijvoorbeeld twee dan mogen van beide teams de eerste twee spelers het tegen elkaar opnemen. Dit wordt in het voetbalveldje gedaan, het team wat binnen één minuut scoort wint, is er na één minuut niet gescoord dan is het potje klaar waarna het volgende potje van start kan gaan. Wauw, wat ging dit er fanatiek aan toe! Hierna was het tijd om rond te gaan met de koekjestrommel en zelf te gaan spelen. Er bleven kinderen buiten om te voetballen, verstoppertje te doen of buiten te spelen maar er gingen ook kinderen naar binnen om te tekenen of een spelletje te spelen.

          

 

Woensdag 22 maart
De dag begon voor Linde met het geven van peutergym. Iedere woensdag ochtend verzorgt ze, samen met een collega van Helmond De Braak, de Peutergym in Helmond. De les duurt altijd van 10:00 uur tot 10:45 uur, in de les worden verschillende spellen en oefeningen aangeboden met verschillen basisvormen van bewegen. Na de les is het tijd om aan de slag te gaan op de BSO!

Op de woensdagen hebben we altijd een klein clubje, wat wel heel gezellig is! We begonnen met de Lunch, iedereen mocht de broodtrommels pakken en beginnen aan hun lekkere boterhammen. Vandaag hadden de kinderen geluk, we hadden wat paaseitjes over dus iedereen kreeg één paaseitje nadat ze klaar waren met eten.

Dit maakt een mooi bruggetje naar onze paasactie, hebben jullie het al voorbij zien komen op onze instagram of facebookpagina? We hebben een vaas gevuld met paaseieren en hebben iedereen opgeroepen om te raden hoeveel eitjes erin zitten, weet jij het antwoord? Vul het dan snel in! Reageren kan tot 7 april!

We besloten om vandaag op onze eigen BSO te blijven, we hebben volop gevoetbald en ook wat moeilijke denk spellen gedaan zoals; dammen, UNO en spot it! Ook hadden we vandaag een jarige, onze stagiaire Jip werd vandaag 19 jaar, dit moesten we natuurlijk ook eventjes vieren!

          

 

Donderdag 23 maart
Hoewel de dag begon met mooi weer liet Nederland zich in de middag weer van zijn slechtste kant zien. Wat regende het hard! Na de eerste ophaal ronde kwam het met bakken uit de hemel, hierdoor waren we op de schoolpleinen bij de tweede ophaalronde flink natgeregend. Gelukkig konden we snel naar de auto of we mochten even binnen wachten totdat de ergste regen voorbij was. Toen we op de BSO aankwamen stond het fruit al klaar en konden we beginnen met smikkelen! Na het fruit eten was het tijd voor een leuke buiten activiteit al kwamen de kinderen snel weer naar binnen omdat het weer hard begon te regenen. Binnen hebben we gewacht totdat het droog was, gelukkig stond het entertainment team Janne en Linde klaar om met de kinderen een dansje te doen terwijl ze wachten, van alle soorten dansjes kwamen aan bod zoals; de stopdans, Hokey Cokey en hoofd schouders knie en teen. Toen de regen voorbij was zijn we naar buiten gegaan, om de activiteiten af te maken, we speelden Rugby en Drie is te veel. Buiten zagen wij een grote regenboog! Ondertussen hebben we al veel reactie gehad op onze paasactie! Heb jij nog niet geraden? Doe dit dan snel onder de foto op onze Facebook of Instagram pagina!

               

    

Vrijdag 24 maart
Na het ophalen van de kinderen was het tijd om te lunchen. Iedereen pakte zijn eigen broodtrommeltje en kreeg een beker ranja, nu kon het smullen beginnen. Na de lunch was het tijd om buiten even te voetballen en te Ezelen. Helaas moesten we alweer snel naar binnen omdat het hard begon te regenen. Gelukkig hadden we vandaag het spel Weerwolven van Wakkerdam op de BSO liggen, hier hebben we een aantal potjes van gedaan. Bij dit spel Strijden de burgers tegen de weerwolven, wie zou er gewonnen hebben? Na het ophalen van de kinderen van OBS Brandevoort was het tijd om fruit te eten en hierna naar buiten te gaan. De zon kwam eindelijk door! We speelden nog een fanatieke pot tikkertje, zo kwam WC-tikkertje en poortjes tikkertje aan bod. Hierna werden de kinderen verwend met een koekje en was het tijd om te gaan spelen. Een aantal kinderen vonden het leuk om nog een potje Weerwolven van Wakkerdam te spelen, dit hebben we dan ook nog fanatiek gedaan!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches