Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Carnavalsvakantie bij Sportstuif! Week 7 - 2024

Maandag 12 februari
De ochtend begon lekker rustig met wat spelletjes zoals memory. Langzaam druppelden de kids binnen, en zodra iedereen er was, doken we aan tafel voor het fruit! Hierna was het tijd voor een carnavalsfeestje! We trapten af met stoelendans op carnavalsknallers, gevolgd door een potje cupflippen en een pittige carnavalsquiz!

En wacht even, cupflippen? Een spelletje wat we nog niet eerder gedaan hebben, we zullen het kort uitleggen: je zet een beker op de rand van de tafel, probeert hem om te flippen met je vinger zodat hij ondersteboven landt. Lukt dat? Dan mag je hem in het drie-op-een-rij spel zetten! In teams knallen we door tot er een team drie op een rij heeft!

Na deze knotsgekke ochtend was het tijd om even lekker te chillen in de tippitent of je neus in een boek te steken. Bij de lunch hadden we een verrassing in petto: één tosti voor iedereen! Omdat het toch een beetje feest was met ons kleine groepje vandaag.

Na de lunch ruimden we samen met de kinderen op en trokken we onze jassen aan voor een topuitje naar We Jump! Daar kregen we een warm onthaal met ranja en sprongen we erop los met onze speciale spring sokken. Van salto's tot handstanden, en zelfs Marloes knalde er een radslag en overslag uit!

Na al dat springen waren we flink uitgeput. Terug op de BSO smikkelden we van fruit en hadden we tijd om lekker te spelen en sporten tot de papa's en mama's ons kwamen ophalen.

          



Dinsdag 13 februari
Het is dinsdag na carnaval. Sommige kinderen komen verkleed aan, anderen lekker in hun sportkleren. Nadat de kinderen binnen druppelden en het vrije spelen voorbij was, was het tijd om lekker fruit te eten. Na het fruiteten stonden er twee superleuke activiteiten op het programma!

Bij Roy gingen de kinderen kat en muis spelen. Het was zowel leuk als spannend. Bij Jelle en Marloes kozen de kinderen voor een potje Among Us. Wie was de crewmate en wie de imposter?

Na de activiteiten speelden sommige kinderen pakkertje, terwijl anderen binnen even gingen chillen. Daarna was het tijd voor boterhammen. Na het eten was het moment aangebroken om naar de gymzaal te gaan. Daar stonden voetballen, een opwindend tikspel en als afsluiter klimmen en klauteren op het wandrek op het programma. Nadat de gezichtjes rood en bezweet waren, liepen we terug naar de BSO en kregen de kinderen een lekker koekje!
Voor het einde van de dag speelden we nog een potje verstoppertje, waarna de dag ten einde liep. Een dag vol plezier, spellen, en lekker samen zijn!

          

 

Woensdag 14 februari
We begonnen de ochtend erg gezellig en leuk met een spelletje. Na het spelletje barstte de energie los, en besloten we om de dag nog sportiever te maken. Voetballen en basketballen stonden op het programma, omdat het weer zo heerlijk was!

Na al dat rennen en springen hadden we wel een verfrissende pauze verdiend. Een tafel vol met kleurrijk fruit wachtte op ons: sappige appels, frisse sinaasappels, knapperige paprika's en sappige peren.

Na het smullen was het tijd voor vrij spel. De ene groep kinderen begon met het bouwen van een indrukwekkende hut, terwijl anderen zich buiten waagden voor een fanatiek potje voetbal. Creativiteit en beweging gingen hand in hand.

Toen de klok genadeloos tikte, zaten we gezellig bij elkaar om boterhammen te eten. Met gevulde buikjes vervolgden we onze avonturen bij We Jump. Daar werden we getrakteerd op adembenemende kunstjes, van salto's tot radslagen. De kinderen toonden hun ongelofelijke behendigheid en lenigheid.

Na een enerverende middag stapten we weer in de auto op weg naar Sportstuif. Bij aankomst werden de kinderen verwend met een lekker koekje en een kort buitenavontuur. Helaas begon het te regenen, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Een perfecte oplossing diende zich aan: een film kijken! De kinderen mochten zelf kiezen welk fruit ze tijdens de film wilden smullen, wat het helemaal tot een feestje maakte.

De dag vloog voorbij en al snel zat de woensdag er weer op.

          

 

Donderdag 15 Februari
Het was vandaag weer een drukke dag op de BSO. Zodra de regendruppels waren verdwenen waren de eerste kinderen alweer naar buiten om hier lekker te gaan voetballen. Binnen werden er ook allerlei knutselwerkjes gemaakt. In de tussentijd stonden de pedagogisch medewerkers alweer in de keuken om bordjes met vers fruit voor de kinderen te maken. Na deze fruit pauze begonnen de ochtendactiviteiten. De oudere kinderen hebben het spel Weerwolven gespeeld, onder begeleiding van Nikki. Terwijl de jongste groep naar buiten ging voor een actieve stopdans en wat tikspellen samen met Marloes.

Rond de klok van twaalf uur was het tijd voor de lunch. Met volle buikjes wandelden we hierna naar de gymzaal in de Veste. Hier brachten we de middag door en hadden we de gehele gymzaal tot onze beschikking. Aan de ene kant werd er een partijtje voetbal gespeeld, terwijl de andere kant van de zaal was omgetoverd tot een volledig klim- en klauterparcours voor de kinderen. Na zo’n twee uur heerlijk gespeeld te hebben, keerden we weer terug naar het sportpark om hier vervolgens nog even te genieten van het lekkere weer buiten. Het was weer een geslaagde vakantiedag!

         

 

Vrijdag 16 Februari
Het was weer de laatste vakantiedag. De dag begon lekker rustig; de een was aan het tekenen, de ander lekker aan het voetballen. Nadat we een lekker stukje fruit hadden gegeten, was het tijd voor een superleuke quiz met Jelle als quizmaster. Na de quiz gingen we nog even helemaal los met Just Dance, waarna we nog even lekker buiten hebben gespeeld.

Nadat alle bezwete hoofdjes weer lekker buiten hadden gespeeld, was het tijd voor de boterhammen. Iedereen kreeg een tosti en oh, wat genoten ze daarvan. Na de boterhammen was het tijd om naar Jumpsquare in Eindhoven te gaan. Hier kon je van alles doen, van een ninjaparcours tot een supertrampoline, het kon er allemaal. We hebben hier anderhalf uur lang ontzettend veel plezier gehad. Daarna keerden we terug naar de BSO en was het tijd om een lekker stukje fruit te eten, gevolgd door een koekje voor de kinderen. Zo liep alweer de laatste vakantiedag ten einde.

          

 

 

 

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches