Sinds eind zomer 2021 zijn onze 3 meiden aangemeld bij sportstuif Brandevoort. Na een eerste kennismaking met bijbehorende rondleiding op het terrein (sportpark Brandevoort) zijn we direct enthousiast!
Sinds het begin van dit schooljaar gaan onze kids 1-2x per week naar de BSO. Iedere keer weer met enorm veel plezier. Ze worden keurig netjes uit school gehaald middels een busje en gaan dan eerst lekker wat drinken en een gezond/lekker tussendoortje eten. Het ligt aan het weer (en natuurlijk ook aan de mood van de kids) wat er vervolgens gaat gebeuren. Lekker sportief buiten bezig zijn (denk aan voetballen, hockeyen, speurtocht, dansen of gewoon lekker vrij spelen) of lekker binnen knutselen, een spelletje spelen of iets bouwen.
Op een langere middag/studiedag/vakantiedag wordt er vaak iets extra's gedaan. Denk aan We jump, kids plaza, brandevoortse hoeve of lekker sporten/gymen in een gymzaal. Voor een boterhammetje wordt ook gezorgd. De begeleiding is superleuk en perfect. Leuke jonge enthousiaste leiding welke de kids altijd aansporen op een goede manier. Ze passen de activiteiten aan aan de leeftijden en ontwikkelingsniveaus van de kids. Kortom: we zijn enorm blij met de sportstuif!
Als laatste grote pluspunt; ze zijn enorm flexibel! Uren kun je doorgeven, maar mocht er iets veranderen is dat geen enkel probleem. Er wordt altijd naar een oplossing gezocht en meegedacht.

Valerie Pluijmen Valerie Pluijmen
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Archery tag, jeu de boules en Hollandse leeuwen! Week 6 - 2022

Beste lezer, leuk dat je de tijd neemt om onze blog te lezen. Deze blog wordt geschreven door medewerkers van Sportstuif Brandevoort en zij proberen aan de hand van hun dagelijkse verhalen een inkijkje te geven binnen onze BSO. Bij Sportstuif proberen we kinderen met zo veel mogelijk verschillende sport- en spelvormen in aanraking te laten komen. Deze week waren dit bijvoorbeeld archery tag, jeu de boules en Hollandse leeuwen. Ken jij deze activiteiten? Onze kinderen in ieder geval wel en zij hadden hier veel plezier mee! Wil jij alles te weten komen, lees dan snel verder. Veel leesplezier!

Maandag 7 februari

Het idee voor de activiteit kwam deze maandag van de kinderen zelf. Het zonnetje scheen vanmiddag, dus we zochten natuurlijk lekker de buitenlucht op. Op Sportpark Brandevoort zijn naast onze BSO ook diverse verenigingen gevestigd, zoals de voetbalvereniging, jeu-de-boulesvereniging en een beachvolleybalvereniging. Dit biedt ons dus ook veel mogelijkheden om allerlei sporten aan te bieden voor onze kids. Vanmiddag trokken we naar het jeu de boules baan voor onze sportactiviteit. Welke variant van jeu de boules je ook speelt, het is de bedoeling dat de ballen die je gooit, zo dicht mogelijk bij het eerst gegooide (houten) balletje terecht komen. Degene die zijn bal het dichtste bij heeft geworpen, wint.



Dinsdag 8 februari

Vandaag hadden we een bijzondere activiteit op de planning staan, namelijk archery tag. Bij dit spel proberen de kinderen om met een pijl en boog de doelwitten te raken. Dit zijn bijvoorbeeld hoepels en pionnen die in het voetbaldoel worden gehangen. Bijzonder leuk om te zien hoe goed de kinderen hier al kunnen mikken en schieten! Na de gezamenlijke activiteit mochten de kids zelf kiezen wat ze wilden doen. Een aantal van hen vond het leuk om Roy uit te dagen voor een potje voetbal, terwijl de rest van de kinderen ervoor koos om binnen samen met Linde te knutselen en andere spelletjes te doen. Een geslaagde en sportieve Sportstuif middag!

         

Woensdag 9 februari

Na de carnavalsvakantie zullen er nieuwe woensdagmiddagactiviteiten online komen. Dit zijn gratis sport- en beweegactiviteiten zoals voetbal, lasergamen, levend stratego of archery tag. Deze activiteiten zullen altijd op woensdagmiddag plaatsvinden van 14:00 tot 15:00 uur op Sportpark Brandevoort. Inschrijven is verplicht, maar de activiteiten is volledig gratis! Alle basisschoolkinderen uit Helmond zijn welkom. Zit jij dus op de Vendelier, OBS Brandevoort of Mondomijn? Schrijf je dan snel in en neem je vriendjes mee naar Sportstuif! Houd onze social media kanalen en de website dan ook goed in de gaten de aankomende week.

Donderdag 10 februari
De sportactiviteit van vandaag was Hollandse leeuwen. Dit is een overloopspel waarbij er één tikker in het veld staat. Deze tikker geeft het teken, waarop alle spelers moeten oversteken. Vervolgens probeert de tikker de overstekende kinderen te tikken. Als je getikt bent, ga je in het veld staan om de tikker te helpen. De laatste overblijver wint het spel!

         

Vrijdag 11 februari

Een lange Sportstuif middag, zoals gewoonlijk zijn de meeste basisscholen om 12:30 uit in Brandevoort. Dit betekent gezellig lunchen met zijn allen en daarna een lekker, sportieve activiteit ondernemen!
Vandaag hadden de kids geluk, we zijn namelijk naar Monkeytown in Mierlo gegaan. In deze grote binnenspeelhal kunnen de kinderen hun energie kwijt en zelf spelletjes verzinnen. Tussendoor werd er natuurlijk even wat koude ranja bijgetankt! Bij terugkomst op de BSO mochten de kinderen voor het laatste uurtje een film uitkiezen. Onze binnenruimte werd omgetoverd tot bioscoop en zo eindigden we deze week erg relaxed met een filmpje en een koekje!

         



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches