Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Archery Tag, activiteitenmiddag en vriendjes en vriendinnetjes dag! Week 16 - 2023

Een week waarin we konden genieten van heerlijk weer en leuke activiteiten! De maandag begon al goed meet Archery Tag en knotshockey, op de dinsdag hadden we een activiteitenmiddag verzorg door één van onze stagiaires en op woensdag was het vriendjes en vriendinnetjes dag. Ben jij benieuwd wat we allemaal precies hebben gedaan? Lees dan snel verder hieronder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

 

Maandag 17 april
Een fantastisch begin van de week, het was heerlijk weer!  Na het ophalen van de kinderen, wat we vandaag met de auto’s en lopend deden, zijn we fruit gaan eten. Hierna gingen we snel naar buiten voor de sportieve activiteit. Vandaag hadden we gekozen voor twee activiteiten die iets anders waren dan normaal. We speelden knotshockey en Archery Tag. Bij knotshockey streden we in teams van vijf tegen elkaar om de winst, je kon winnen door de meeste doelpunten te maken. Bij Archery Tag, wat een beetje lijkt op pijl en boog schieten, moesten we proberen om op verschillende doelen te schieten. Deze doelen hadden we zelf gemaakt, we hadden hoepels opgehangen en pionnen neergezet waar ze veilig op konen schieten. Beide activiteiten gingen heel erg goed, we zijn zelfs iets langer doorgegaan dan normaal. De kinderen vonden het jammer dat we stopten, ze kregen een koekje en wilden daarna weer doorgaan. Dit hebben we dan ook nog even gedaan, want dit moedigen we alleen maar aan!

          

 

Dinsdag 18 april
De dag begon met het ophalen van de kinderen. We kwamen bij verschillende basisscholen in en rond Brandevoort. Nadat de hele groep compleet was en iedereen fruit had gegeten waren we klaar voor de sportieve activiteit. Normaal worden er twee grote activiteiten gekozen om te doen, vandaag was dit net even wat anders. Onze stagiaire Kim had een activiteiten middag voorbereid met verschillende, supertoffe spellen. Alle kinderen werden onderverdeeld in 5 kleinere groepjes. Je ging met je eigen groepje alle activiteiten langs, zodat iedereen alles had kunnen doen. De activiteiten die er stonden waren; Een Estafette door een opblaas stormbaan, XL vier op een rij spel in de vorm van een Estafette, Archery Tag, knotshockey en voetbal. De activiteiten waren superleuk en er werd enorm goed meegedaan! Kim had wat lekkers voor de kinderen geregeld omdat ze zo goed meegedaan hadden. De kinderen hadden extra gelukt want ook een kindje had een lekkere traktatie meegenomen omdat hij jarig was, we hebben deze dag dus ook nog een verjaardagfeestje gevierd. Het was een drukke maar superleuke dag!

          

 

Woensdag 19 april
Vandaag organiseerden we onze eerste vriendjes en vriendinnetjes dag! De vriendjes en vriendinnetjes mochten meteen vanuit school mee naar de BSO komen. Na het ophalen hebben we gezamenlijk geluncht en zijn hierna buiten gaan spelen, want het was heerlijk weer. Ook voor vandaag hadden wij toffe activiteiten bedacht, we speelden XL-games. We hadden een megagrote Twister, Mikado, Jenga en vier op een rij. Na even buiten gespeeld te hebben was het tijd om de spellen klaar te gaan zetten en de kinderen erbij te roepen, we maakten kleinere groepjes en nu konden de XL-games beginnen! Na de spellen was het tijd om fruit te eten en een lekker bekertje ranja te drinken. Hierna mochten de kinderen zelf kiezen wat ze gingen doen, Sommige wilden verder spelen met de XL-games en andere wilden graag buiten wat anders doen. Na nog even flink buiten gespeeld te hebben was het tijd voor een heel erg lekker koekje!

          

 

Donderdag 20 april

Vandaag was het wat minder lekker weer maar ook dan gaan we gewoon naar buiten! We hadden geluk dat het tijdens de activiteiten niet regende. We speelden vandaag lieveheersbeestje tikkertje en beachvolleybal. Beachvolleybal speelden we op onze speciale beachvolleybal veldjes. In het begin was dit even lastig omdat we dit niet zo vaak doen, maar na even getraind te hebben konden de wedstrijdjes beginnen. De oudere groep kinderen hebben een paar fanatieke potjes beachvolleybal gedaan. Aan de andere kant van het clubgebouw, op het voetbalveld, speelden de jongere kinderen een tik spel. Dat tik spel was lieveheersbeestje tikkertje, hier hebben jullie vast nog niet zo vaak van gehoord, we zullen het even uitleggen. Bij de tik spel zijn er twee tikkers, de rest van de kinderen zijn lieveheersbeestjes, als je getikt bent ga je op je rug liggen met je pootjes omhoog en spartelen, een ander lieveheersbeestje moet jou proberen te redden door jou om te rollen zodat je weer op je pootjes terecht komt, dan mag je weer meespelen. Na de activiteiten verzamelden we alle kinderen op de tribune en kreeg iedereen een welverdiend koekje. Na het koekje werd er nog volop buiten en binnen gespeeld!

          

 

Vrijdag 21 april
Vandaag was het de dag van koningsspelen! Toen we op de BSO aankwamen met de kinderen van Mondomijn, Mondorijk en De Vendelier was de sportdag van OBS Brandevoort nog in volle gang. We zijn meteen gaan lunchen en omdat het zo druk was op het sportpark zijn we daarna snel op stap gegaan. We zijn te voet naar de ECO-zone bij De Veste gegaan. Hier hebben we gespeeld in het speeltuintje en gevoetbald. Ook hebben we hier het spelletjes 10 tellen in de Rimboe gespeeld. Een verstopspelletje waarbij de zoeker maar op één plek mag blijven staan en waarbij de verstoppers iedere ronde steeds minder tijd krijgen om te verstoppen. Toen we uitgespeeld waren was het tijd om terug naar de BSO te gaan, hier hebben we flink wat fruit gegeten en een beker ranja gedronken. Op de BSO is er nog lekker buiten gespeeld en hebben we de ziggzagg gedanst!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches