Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Appelflappen bakken, trefbal en het haasje! Week 37 – 2022

Lees in de blog van week 37 alles over de bezigheden bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. Onder leiding van ons enthousiaste team, bestaande uit Roy, Linde en Micky maken we er iedere middag weer een feest van! Deze week hebben we bijvoorbeeld zelf appelflappen gemaakt, trefbal gedaan en het haasje gespeeld. Ken jij dit leuke spel?

Maandag 12 september
De week begon weer geweldig! Op maandag hebben we een drukke maar ook een enorm gezellige groep kinderen. Als activiteit speelde we het spelletje ‘Het Haasje’. Bij dit spel hebben een aantal kinderen een lintje om, deze kinderen zijn het haasje. De andere kinderen moeten met de ballen de haasjes afgooien. Er mag niet worden gelopen met de bal dus er zal goed samengewerkt moeten worden. Na de activiteit zijn we een koekje gaan eten. Vervolgens had PM’er Micky voor onze enthousiaste dames een dansje ingestudeerd. Micky heeft een dansopleiding gevolgd en weet de kinderen vaak te inspireren met haar leuke dansjes. De kinderen hebben flink gedanst en het eindresultaat mocht er ook zijn!

         

Dinsdag 13 september

Vandaag hebben we nog een extra middag kunnen genieten van het lekkere weer! Na het ophalen van de kinderen, van maar liefst 7 verschillende basisscholen, hebben we met alle kinderen fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Dit keer hebben we met een groep gevoetbald en met een groep gehockeyd. De kinderen hadden de vrijheid om zelf te kiezen bij welke sport zij het liefst wilden aansluiten. Uiteraard mocht er tussendoor ook gewisseld worden. Het was weer een sportieve middag op de BSO!



Woensdag 14 september

Vandaag was het niet zo’n lekker weer. Uiteraard hebben we er toch weer een feestje van gemaakt, we hebben namelijk helemaal zelf appelflappen gebakken! Terwijl de appelflappen in de oven stonden hebben we een film gekeken. De film die we gekeken hebben was Bigfoot junior. Tijdens de film hebben we een kleine pauze gehad, tijd om even bij de appelflappen te gaan kijken! Onze schitterende, eigen gemaakte creaties waren klaar en inmiddels ook afgekoeld. Tijd dus om te proeven en wat waren ze lekker! Na het eten van de appelflappen hebben we de film verder gekeken en hebben we vrij gespeeld.



Donderdag 15 september

We hadden voor vandaag een hele leuke activiteit op de planning staan. We hebben trefbal gespeeld. Het spel gaat als volgt: Er spelen 2 teams tegen elkaar. Ieder team heeft een eigen speelhelft met daarin een goal. Er worden punten verdiend wanneer je iemand afgooit, een vangbal maakt of in het goaltje gooit. Het team dat er na 5 minuten de meeste punten heeft is de winnaar van die ronde. Zij mogen nu een superkracht uitkiezen. Ze kunnen kiezen voor een rood lintje, de superkracht die je dan krijgt is een extra leven. Je moet 2 x worden afgegooid voordat je af bent. Ook kunnen ze kiezen voor een geel lintje. De superkracht die je hierbij krijgt is dat je mag afweren met je handen. We hebben meerdere rondes gespeeld en de kinderen vonden het heel erg leuk! Er werd door een groep kinderen zelfstandig doorgespeeld tijdens het vrij spelen.

         

Vrijdag 16 september

Een korte dag op school voor de kinderen en een lange dag bij ons! We zijn begonnen met boterhammen eten en hebben daarna vrij gespeeld. Er is tussen de regenbuien veel buiten gespeeld, we hebben tikkertje gedaan en tik-verstoppertje. Ook is er weer veel gevoetbald! In de middag kwamen de kinderen van OBS Brandevoort, die zijn namelijk wat later uit. Hierna hebben we lekker fruit gegeten. Vervolgens zijn we nog even buiten geweest, maar zijn aan het einde van de middag lekker binnen gaan zitten om een film te kijken. We hebben de film Pinokkio gekeken!
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches