Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Tropische temperaturen, de Speuldries en waterijsjes! Week 24 – 2022

Heerlijke, zonnige dagen vol met sportieve activiteiten en vrijheid om jezelf lekker uit te kunnen leven. Klinkt dit u als muziek in de oren? Dan bent u bij Sportstuif aan het juiste adres! Vorige week hadden we te maken met tropische temperaturen, hebben we een bezoek aan de Speuldries gebracht en nog veel meer leuke dingen!

We blijven snel groeien in Brandevoort dus lijkt Sportstuif u interessant voor uw kinderen, neem dan snel contact op voor het inplannen van een kennismaking en/of proefmiddag!

Maandag 13 juni
Een heerlijk begin van de week, lekker warm en het zonnetje scheen. We hebben weer super leuke (sport)spellen gedaan. Na het fruit eten hebben we eerst een verjaardag gevierd. Het was een echt feestje! De jarige job mocht op tafel staan en de andere kinderen hebben voor hem gezongen. Op het einde was er natuurlijk een heerlijke traktatie. Hierna was het toch echt tijd voor de activiteit van vandaag, dit was reactierovertje. Dit spel gaat als volgt: In het begin worden er tweetallen gemaakt, zij zullen de strijd tegen elkaar aan gaan. Ieder van het tweetal gaat bij een eigen pion staan (de pionnen staan tegen over elkaar) de een bij de blauwe pion en de ander bij de groene pion. Tussen de twee pionnen staat een rode pion. Wanneer de spelleider JA! Roept proberen beide spelers zo snel mogelijk de pion te pakken te krijgen. Om het moeilijker te maken moeten ze de pion terug brengen naar hun beginpion, waarbij ze ook getikt kunnen worden door hun tegenstander.



Dinsdag 14 juni

Vandaag hadden we twee sportactiviteiten op ons programma staan. Het eerste spel was dobbelestafette. De groep werd hierbij verdeeld in twee gelijke teams, ieder met een eigen baan. Het eerste kind mag beginnen met dobbelen, als er zes is gedobbeld moet je om het zesde pionnetje heen rennen en weer terug naar het begin. Wanneer je een high-five geeft aan de volgende speler mag hij/zij dobbelen. Als ieder kindje één keer gedobbeld heeft is het spelletje klaar. Welk team is het snelst?!

Het tweede spel was superbal. Er komen 2 zachte trefballen in het veld. Iedereen mag elkaar afgooien maar je moet goed opletten wie jou afgooit, als hij of zij namelijk af is gegooid mag je er weer in. Na de activiteiten word er vrij gespeeld, de kinderen mogen dan zelf kiezen wat ze gaan doen. Er word vaak gekozen om te gaan hockeyen, voetballen, verstoppertje te spelen of een leuk bord- of kaartspel te spelen binnen.

         

Woensdag 15 juni

Een geweldige dag vandaag met alleen maar zon! Na het ophalen van de kinderen en het lunchen bij Sportstuif zijn we op pad gegaan. We zijn naar Deurne gereden om hier bij speeltuin de Speuldries te spelen. Hier hebben de kinderen geschommeld, boter kaas en eieren gedaan, trampoline gesprongen en nog veel meer. Terug op de BSO gekomen hebben we nog even lekker buiten gespeeld en binnen wat kaartspelletjes gedaan. De middag vloog voorbij!



Donderdag 16 juni

Bijna dertig graden vandaag! We beginnen de middag met het insmeren van de kinderen met zonnebrand en voldoende ranja en water te drinken, zodat de kinderen er lekker tegenaan kunnen.  Pedagogisch medewerker Mike had een erg leuk spel voorbereid, genaamd allesbal. De groep werd in tweeën gesplitst waarbij beide teams hun eigen helft van het speelveld kregen. Op beide speelhelften stond een fles met water (zonder dop). De spelleider gooit een bal in, dit kan een hockey-, voet-, of trefbal zijn. Nadat de bal ingegooid werd mochten de kinderen aanvallen, de bedoeling was om de fles van het andere team om te krijgen met de bal. Ligt de fles om dan start er een ander potje met een nieuwe sport. Het team waarvan de fles het eerst leeg is heeft verloren! Na de activiteit was het tijd om af te koelen en hoe kun je dit nu beter doen dan met een verkoelend waterijsje!

         

Vrijdag 17 juni

Een extreem warme dag vandaag, we hebben het dan ook iets rustiger aan gedaan dan normaal gesproken. We hebben verstoppertje gespeeld bij het crossbaantje vlakbij het sportpark. In de middag zijn we naar De Veste gewandeld en hebben hier bij cafetaria Brandevoort een ijsje gegeten. Bij terugkomst op de BSO kwamen de emmers met water tevoorschijn en hebben we een sponzengevecht gehouden! Super fijn verkoelend!


 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches