Een super BSO! Bekend geworden met Sportstuif via Sportstuif Meerhoven. Wat fijn dat deze sportieve opvang nu ook in Best wordt geopend. Een BSO waar er genoeg gesport wordt en plezier wordt gemaakt met elkaar. De begeleiders zijn enthousiast en zorgen elke keer weer voor lachende gezichten op de kinderen. 

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zonnig weekje met Koningsdag, veel sporten en naar de speeltuin! - Week 17 -2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 17.

Veel leesplezier.

Maandag 26 april

Vandaag halen we, net zoals op meerdere dagen, kinderen op van basisschool de Zevensprong. Deze school ligt dichtbij Sportstuif, dus hier kunnen we te voet naartoe. Naast basisschool de Zevensprong komen we natuurlijk op elke school in Best! 

We brengen een bezoekje aan Sportstuif Meerhoven, waar er veel kinderen zijn om leuk mee te spelen. Omdat het zo lekker weer is, gaan we buiten het fruit opeten. Zoals we altijd doen, gaan we na het fruit eten gelijk naar het sportveld voor de leuke activiteiten. Door de grote groep kinderen die er in Meerhoven zijn, splitsen we de groep op in tweeën. Sportstuif Best mag aansluiten bij de groep waar Laura het spel gaat uitleggen. We spelen 'Stand in de mand' !

Eén persoon heeft de bal vast en de rest staat eromheen. We zingen met z'n allen; 'Stand in de mand en de bal is voooooor..' Degene met de bal mag dan een naam roepen en gooit de bal de lucht in! Iedereen rent weg, behalve degene van wie de naam is geroepen. Diegene haalt de bal zo snel mogelijk en roept Stop! wanneer hij of zij hem heeft. Iedereen staat nu stil op de plek waar die staat en maakt een poortje van de benen. Met de bal mogen er twee grote stappen gezet worden en daarna proberen de bal te rollen door één van de poortjes. Gelukt? Dan heb je een punt verdient! Het spel start overnieuw en degene die net de bal moest halen, mag hem nu weggooien. 

Na de activiteit was het nog tijd om lekker vrij te spelen. Het was lekker weer dus we bleven zeker buiten. Iedereen had iets leuks om te doen, sommige speelden met de hoelahoep, sommige waren aan het voetballen. Er werd zelfs touwtje gesprongen met een heel groot touw! Andere namen juist even de rust en gingen buiten aan de tafel een puzzel maken of speelden memory. Een leuke middag bij Sportstuif Meerhoven!

Dinsdag 27 april - Koningsdag ðŸ§¡

Na een aantal weken van voorbereiding was het vandaag dan toch eindelijk zo ver, Koningsdag 2021! Natuurlijk een dag die we normaal op een andere manier vieren, maar we hebben toch geprobeerd er iets super leuks van te maken. In samenwerking met de Oranjevereniging Best hebben we leuke activiteiten georganiseerd. In de ochtend waren we te vinden op vier verschillende locaties door Best; Winkelcentrum Heivelden, het Wilhelminaplein, het Stationsplein en het Dorpsplein. Op deze vier locaties kon iedereen een oranje rugzakje komen halen met daarin spulletjes om je fiets te versieren. De drie mooiste fietsen krijgen aan het einde van de dag een prijsje overhandigt door onze burgermeester Hans Ubachs! Uiteindelijk zijn er ruim 1200 rugzakjes uitgedeeld..! 

In de rugzak zat een flyer voor de activiteit die we bij Sportstuif georganiseerd hebben voor deze leuke dag. Wanneer de fiets namelijk helemaal versierd is, mag je hem gaan showen aan iedereen in Best. Hiervoor hebben wij een Koningsdag Fietsspeurtocht gemaakt. Op www.samenbijsportstuif.nl was de route te downloaden van deze speurtocht. Onderweg kwam je bordjes tegen met een leuke opdracht, quizvraag of rebus. Op ieder bordje staat ook een letter, alle letters bij elkaar vormt uiteindelijk een tienletterwoord. 

De speurtocht liep kris kras door Best heen langs leuke plekken zoals de Visvijver, het Wilhelminapark, de kiosk in het centrum maar ook bij Sportstuif Best. Op de parkeerplaats van Best Vooruit waren we zelf heel de dag te vinden. Alles in het oranje versierd, feestelijke muziek erbij en een sportieve opdracht als onderdeel van de speurtocht. 

Wat een fantastische dag was dit, het weer zat ook erg goed mee natuurlijk. De hele dag hebben we blije gezichten gezien, van jong tot oud. Fietsen, skelters en meer waren prachtig versierd in het oranje. Bedankt iedereen voor de waardering en de deelname en tot volgend jaar! 

 

Woensdag 28 april

Ook vandaag was het weer lekker weer in Best. Gelukkig hebben we op onze locatie een prachtig overdekt terras bovenin de tribune van Best Vooruit. De ideale plek om buiten lekker het fruit op te eten. Na het fruit eten staan doelspelen op het programma. Met verschillende materialen gaan we proberen te mikken. Coördinatie is hierbij erg belangrijk, en leuk voor de kinderen om dit te oefenen. Natuurlijk hoort er bij doelspelen ook voetballen, dus hier hebben we mee afgesloten. Na de activiteit hadden we het best wel warm, dus even tijd voor een verkoeling. Lekker wat drinken en vandaag kregen de kinderen een ijsje! 

Donderdag 29 april

Het zonnetje bleef vandaag toch wat meer achter de wolken en dat voel je ook in de temperatuur. Dat betekent dat we iets harder moeten rennen om het lekker warm te krijgen. Dat doen we vandaag bij Sportstuif Valkenswaard waar er na het fruit eten een leuke estafette op het programma staat. In twee teams wordt er tegen elkaar gestreden door een parcours. Wie komt er het snelste weer terug en wint de estafette? 

 

Vrijdag 30 april

De laatste dag voor de meivakantie. Veel scholen zijn dan wat eerder uit, zo ook basisschool de Zevensprong. We halen de kinderen vandaag dus al om 11.55 uur op en eten samen een boterham bij Sportstuif. Omdat de vakantie om de hoek staat en het een lange middag is, hebben we besloten dat we vandaag een leuk uitstapje gaan maken. Op een klein kwartiertje rijden, komen we aan bij Speelpark de Splinter in Eindhoven. Een super leuke speeltuin waar genoeg te doen is voor iedereen. Het was even spannend of het droog zou blijven, maar uiteindelijk hebben we gelukkig geen druppel gevoeld. 

De kinderen hadden genoeg tijd om alles samen te ontdekken; van grote blijbanen, een speelkasteel, kinderboerderij, piratenschip, schommels, kabelbaan tot aan een vlot over het water. Tussendoor hebben we ons fruit lekker in het centraal gelegen parkje gegeten, samen met wat drinken in onze Sportstuif bidons. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches