Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zonnetje, spelletjes en boksen! - Week 12 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 12!

Veel leesplezier.

Maandag 21 maart

We gaan er toch mee van start in deze blog.. WAT EEN WEER! Heel de week hebben we enorm genoten van het lekkere weer. Sterker nog, we zijn alleen binnen geweest om even te plassen en handen te wassen voor het fruit eten. Genieten! 

Terug naar de orde van de dag. Sporten, plezier en spelletjes bij Sportstuif! 
Vandaag spelen we eerste leuke tikspelletjes zodat iedereen lekker warm wordt. Als we zover zijn, mag iedereen een pion pakken en deze neerzetten in het vak. Waar je hem neer zet, mag je zelf weten. We spelen namelijk Pionnen voetbal! Iedereen heeft een eigen pion die hij of zij moet verdedigen. In het veld ligt een bal waarmee je de pion van iemand anders kan omschieten, we gaan dus voetballen! Is je pion omgeschoten dan loop je een rondje om het veld, daarna mag je je pion weer recht op zetten en gelukkig weer mee spelen. Om het later nog wat moeilijker te maken, komt er een tweede bal in het spel.. 

                                                                               

Dinsdag 22 maart

Ook vandaag is het weer genieten. Niet alleen het weer is vandaag fantastisch, maar we hebben ook een hele spannende activiteit. We hebben namelijk speciaal voor vandaag de boksspullen meegenomen! In twee verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd, gaan we deze activiteit spelen. We starten natuurlijk eerst met een goeie warming up, dat is belangrijk. Daarna mogen de bokshandschoenen aan en doen we verschillende oefeningen met de kinderen. De oudste mogen zelfs al vrij snel tegen het bokskussen aan slaan, de kleinste kinderen doen dit aan het einde van de activiteit. 

Gaaf om te zien hoe kinderen hiermee om gaan. Erg leuk! 

                                                                             

Woensdag 23 maart

Vandaag brengen we weer een bezoekje aan onze vestiging in Son en Breugel. Hier zit onze sportieve opvang bij een hockeyclub! Zo zie je dat we overal bij een sportvereniging zitten, omdat we dan perfect gebruik kunnen maken van de sport faciliteiten van de clubs! 

We spelen vandaag het spel Raak en Haal. Dit hebben we vaker gespeeld en dit vinden de kinderen een erg leuke variant van trefbal. Deze variant is ontworpen voor de kinderen die net wat jonger zijn, met dit richten ze namelijk niet op andere kinderen maar op de pionnen van de tegenstander. Heb je een pion geraakt, dan mag je die ophalen in in je eigen vak zetten. De titel zegt het al, Raak en haal! 

                                                                                                

Donderdag 24 maart

De donderdag is bij ons nog de drukste dag. Dat is leuk want dan kunnen we altijd extra grote spellen spelen! Het is weer heerlijk weer dus we zijn vanaf het eerste moment al lekker buiten. Naast alle sportmaterialen kunnen de kinderen buiten ook gebruik maken van wat knutsel of teken spullen. Wanneer we gaan beginnen met de activiteit ruimen we dit even op. 

We spelen vandaag Spelen Kermis! Op het veld staan zo'n 10 kleine spelletjes klaar. Iedereen krijgt bij aanvang een aantal muntjes. Deze muntjes kun je inzetten tijdens een mini game tegen iemand anders, je daagt dus iemand uit. Win je het spel, dan win je een muntje van je tegenstander! Nu kun je op zoek gaan naar een nieuwe tegenstander bij een ander spel. Op het einde van de activiteit gaan we tellen hoeveel muntjes jij hebt verdiend! 

De spellen die we spelen variëren uit onder anderen pittenzak werpen, frisbee doelen, hockey slalom, tennisbal balanceren, skippybal race en nog veel meer!

                                                                                                   

Vrijdag 25 maart

De laatste dag van de week alweer.. Maar niet getreurd want de zon schijnt nog steeds! 

We wachten vandaag iets langer met de aanvang van de activiteit. Waarom? Omdat de kinderen zo heerlijk aan het vrij spelen zijn, waarom zouden we dat onderbreken? Iedereen is heerlijk zijn of haar eigen ding aan het doen. We besluiten uiteindelijk toch lekker een stukje fruit te eten en te beginnen met de activiteit van vandaag. We spelen vandaag twee verschillende spellen. Het eerste spel is het Reactiespel. Hier sta je tegenover iemand anders met tussen jullie in een pion. Jessie, onze pedagogisch medewerkster, geeft opdrachten die je moet uitvoeren. Bijvoorbeeld, handen op je hoofd, handen op je zij, raak je tenen aan, pak de pion! Degene die bij de laatste opdracht als eerste de pion weet te pakken, verdient een punt. Dan beginnen we weer opnieuw! 

Na deze leuke activiteit maken we nog twee groepen. Want we gaan namelijk estafettes doen! Met 7 kinderen krijg je 4 hoepels, samen probeer je de overkant te bereiken maar je mag alleen in de hoepels staan.. Succes!

                                                                                                   



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches