Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomerse temperaturen, stormachtig weer maar bovenal leuke activiteiten! - Week 20 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 20!

Veel leesplezier.

Maandag 16 mei:

Het weer was begin van de week echt super! Dus vandaag waren we heel de dag buiten. Na het fruit eten is even iedereen goed ingesmeerd en daarna zijn we lekker naar buiten gegaan. We hadden twee groepen gemaakt en we begonnen met een groep bij het spel de makers en de krakers. Dit is een spel waarbij de ene helft de makers zijn en de andere helft de krakers. De makers gaan er voor zorgen dat hoedjes weer goed staan en de krakers gaan ze weer omdraaien. Dit doen we 45 seconden en daarna roepen we STOP. Niemand mag meer aan de hoedjes komen en dan gaan we tellen of de makers of de krakers hebben gewonnen. Het andere spel was penalty schieten in de grote goal. Dit deden we op verschillende afstanden en als je er een had gescoord mocht je een pionnetje naar achter. Op het einde deden we nog een spel samen. Er lag een grote skippybal in het midden en we hadden 2 teams gemaakt. We hadden heel veel ballen en die moest je proberen tegen de skippybal aan te gooien, zodat hij naar de andere kant zou gaan rollen. Wie hem als eerste aan de overkant heeft, die heeft gewonnen.

 

Dinsdag 17 mei:

Vandaag hadden we 2 spellen en 2 groepen. Het eerste spel was bowlen. We hadden 3 verschillende banen gemaakt met 3 verschillende afstanden en 3 verschillende ballen. Baan 1 was dichtbij met een zachte bal. Hier raakte veel kinderen de pionnen. Baan 2 was iets verder weg met een harde voetbal. Ook hier werden veel pionnen geraakt, maar de pionnen waren wat groter dus het was moeilijker om ze om te krijgen. De laatste baan was erg lastig, want de pionnen stonden nog verder weg en ze moest het omgooien met een skippybal. Het andere spel was een reactiespel. In tweetallen moesten ze tegenover elkaar zitten met een pionnetje in het midden. Jessie begeleide dit spel en die riep bijvoorbeeld; hoofd, schouders, knie, schouders, hoofd, tenen en daarna riep ze PION! Wie dan als eerste de pion heeft gepakt, had gewonnen. Dit hebben we op verschillende manieren gedaan. Dit deden we staand, zittend, liggend, met de ruggen naar elkaar toe en op de hurken.

 

Woensdag 18 mei:

Het was een super zonnige dag. We waren vandaag met 5 kinderen. Toen de kinderen allemaal op de bso waren, hadden we eerst lekker wat fruit gegeten. Vervolgens ingesmeerd en buiten met water gespeeld. Ook hebben we de auto’s gewassen van de Sportstuif. Met de tuinslang, sponzen en de waterpistolen. Toen zijn we allemaal even opgedroogd en de auto in gegaan naar de Bonte Koe in Best. Dit is een ijswinkel en hebben we allemaal een lekker ijsje gegeten. Ook daar zit een speeltuintje bij en hebben we nog wat gespeeld en daarna weer terug gereden naar de BSO. Daar hebben we nog lekker wat gespeeld en het was een zeer geslaagde dag.

Donderdag 19 mei:

Wat een regen! Alleen maar regen en storm voorspeld voor de middag.. dat is balen! We hadden de laptop op de beamer aangesloten en een film opgezet voor de kinderen die dat leuk vonden. De rest kon binnen rustig voor zichzelf spelen. Maar na het fruit eten begon de zon weer te schijnen. Toen gingen we natuurlijk toch lekker naar buiten. We hadden Archery Tag, dit is een pijl en boog voor kinderen. We hadden pionnen neer gezet en ze moesten proberen de pionnen om te schieten. Het is best wel lastig, maar sommige kwamen al heel erg ver! Vervolgens zijn we met zijn alle het veld opgegaan en hebben we een tikspelletje gedaan. We hadden 3 tikkers en die tikkers moesten eventjes hun ogen dicht houden en dan wees Jessie 2 verlossers aan. De verlossers mochten de kinderen weer vrij maken, die waren getikt. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het een super leuke dag.

 

Vrijdag 20 mei:

Ook voor vandaag was er weer een helse storm voorspeld. We waren dus goed voorbereid en hadden voor binnen allerlei leuke spelletjes klaar staan! Uiteindelijk bleek het in Best gelukkig allemaal mee te vallen en hebben we het ergste gisteren al gehad. Daarom konden we toch lekker veel buiten spelen en natuurlijk ook een activiteit. We starten, om lekker warm te worden, met een tikspelletje. Iedereen tikkertje! Hierna gaan we door naar het volgende spel; Raak en Haal. Bij dit spel spelen we in twee teams. Je probeert vanuit je eigen vak met een van de ballen een pion te raken die in het vak van het andere team staat. Zoals de naam van het spel het al aangeeft; raak je de pion, dan mag je hem ophalen! Welke team heeft er op het einde de meeste pionnen verzameld? 

 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches