Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomers weer, waterspelletjes en speeltuinen bij BSO Sportstuif Best - Week 22 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 22.

Veel leesplezier.

Maandag 31 mei

We beginnen de week met een klein groepje kinderen die we ophalen bij basisschool de Zevensprong en Kindcentrum Antonius. Eenmaal op de BSO pakken we even een rust momentje tijdens het fruit eten. We bespreken de schooldag en het weekend. Ideaal om even rustig bij te komen van de lange dag school, onder het genot van een gezonde hap. De rust wordt al snel verstoord als we na het fruit naar buiten gaan voor de sportactiviteit. Vandaag staan balspelletjes op het programma. Het hoofddoel is om de kinderen te vermaken en plezier te hebben bij onze sportieve BSO. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat ze tijdens het spelen, leren omgaan met winst en verlies, omgaan met de materialen en omgaan met elkaar. Ook is het heel belangrijk, vooral op jongere leeftijd, om in te zetten op de ontwikkeling van de motoriek van de kinderen. 

Vandaag spelen we verschillende spelletjes met verschillende soorten ballen. Hierdoor leren de kinderen diverse manier om een bal te gooien, vangen en rollen. De greep, coördinatie en reactievermogen worden hier op de proef gesteld. Kinderen vinden het super leuk om hiermee bezig te zijn en samen te spelen. 

Dinsdag 1 juni

Vandaag zien we de temperaturen al wat meer oplopen. Daar worden we bij Sportstuif erg blij van, heerlijk weer om buiten te zijn! Op het programma van vandaag staat een intensief spelletje; De makers en de krakers. Maar eerst.. Zonnebrand! 

Voor dit spel maken we twee teams; De makers en de krakers. Over het veld staan pionnen verspreid. Wanneer de tijd start is het de taak van de krakers om zoveel mogelijk pionnen op de zijkant te leggen. Maar de makers proberen dit te voorkomen en leggen alle pionnen die op de zijkant liggen, weer rechtop. Zo ontstaat er een strijd tussen twee teams die pionnen recht zetten of weer neerleggen. Na 30 seconde stopt het spel en gaan we tellen hoeveel pionnen er nog rechtop staan. Wie hebben er aan het einde gewonnen; De makers of de krakers?

Door het warme weer en de intensiteit van het spel hebben we tussendoor lekker pauze genomen met koude ranja en water. Na de activiteit was er nog genoeg tijd over om fijn te spelen op het grasveld of in de speeltuin! 

Woensdag 2 juni

Dag drie van de week. Het lijkt nu wel echt zomer.. Met temperaturen rond de 30 graden was het erg warm vandaag. Op de planning stond de woensdagmiddag activiteit, door het warme weer hebben veel kinderen besloten lekker te gaan zwemmen bij zwembad de Dolfijn. Dat mocht de pret niet drukken want ook bij Sportstuif hebben we de tuinslang aangesloten (we hebben zelfs een grote douche gemaakt door de tuinslang aan een grote paal te knopen, zie hier het resultaat). Het werkte heerlijk verkoelend voor de kinderen en de medewerkers. 

De emmers hebben we vol laten lopen met water, hierin lagen sponzen en waterguns. Wanneer kinderen deze eenmaal zien, kan het watergevecht beginnen.. Na een tijdje vrij spelen hebben we ook nog een paar waterspelletjes tussendoor gedaan. Bijvoorbeeld de volgende estafette: Welk team krijgt er het snelste al het water uit emmer één, naar emmer twee? Je mag hiervoor alleen de sponzen en de waterguns gebruiken, de emmers blijven dus staan!

Donderdag 3 juni

Vandaag hebben we veel gespeeld in verschillende speeltuintjes. Na het ophalen van de kinderen zijn we al naar het eerste speeltuintje geweest om de hoek van de school. Even kort vrij spelen en alles ontdekken en daarna is het tijd voor een spelletje. We spelen 'Voetje van de vloer'! Er is één tikker in dit spel die iedereen probeert te tikken. Je bent op één manier vrij van de tikker, en dat is wanneer je voeten van de vloer zijn! Je mag voor 10 seconde lang ergens op gaan staan, bijvoorbeeld op het klimrek, de schommel, glijbaan, noem maar op... Daarna moet je weer het veld in zodat je getikt kan worden. 

Terug bij Sportstuif hebben we even fruit gegeten en is iedereen, net zoals de rest van de week, nog eens extra ingesmeerd met zonnebrand. Ook hier werd vervolgens veel gebruik gemaakt van de speeltuin die op het terrein staat van onze locatie bij Best Vooruit. Iedereen mocht vrij spelen, maar het spelletje in de andere speeltuin was zo goed bevallen dat we deze nog een keer speelden! Hierna is er nog genoeg zand verplaatst met de schep, heerlijk om zo lekker bezig te zijn. 

Vrijdag 4 juni

De laatste dag van de week alweer. Vandaag hebben we kinderen van vier verschillende scholen. We halen ze allemaal op met onze Sportstuif auto bij basisschool de Zevensprong, basisschool de Klimboom, Kindcentrum Antonius en we hebben een meisje die vandaag een proefdag heeft! Omdat het zo lekker weer is, starten we de dag met fruit lekker buiten op ons balkon terras. Nog niet iedereen kent elkaar, dus dit is het ideale moment om wat namen te oefenen. Pak je een stukje fruit, dan noem je de naam van iemand uit de kring. Leuke manier om iedereen zo te leren kennen! 

Na het fruit eten gaan we weer snel richting het veld voor de sportactiviteit van vandaag. Op het programma staat de Geluksestafette.

Bij dit spel maken we weer twee teams. Ieder team heeft een eigen dobbelsteen en voor zich een rij van zes pionnen. Deze pionnen staan ongeveer 1,5 meter (tja..) uit elkaar. Op het startsignaal mogen de eerste deelnemers uit elk team de dobbelsteen rollen. Gooi je bijvoorbeeld nummer drie, dan mag je naar de derde pion rennen. Deze draai je om en je rent zo snel mogelijk terug. Bij terugkomst mag de tweede deelnemer de dobbelsteen rollen. Op deze manier gaan we kijken welk team er als eerste elke pion heeft omgedraaid, dat team heeft gewonnen. Maar het heet niet voor niets 'Geluksestafette'. Wanneer je namelijk een getal gooit waarvan de pion al is omgedraaid, moet je alsnog daarheen rennen om de pion even aan te tikken en dat kost je tijd. 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches