Super initiatief in Best. Een opvang waar de nadruk ligt op sporten. Ook nog eens voordeliger dan de andere BSO aanbieders.

Wessel Slemmer Wessel Slemmer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

XL spellen, hockey clinic en een bezoek aan de bossen - Week 46 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 46!

Veel leesplezier.

Maandag 15 november

We starten de week met koud herfstachtig weer. Dat beketent dat we lekker veel moeten rennen en bewegen om warm te blijven! Maar eerst gaan we uiteraard een lekker stukje fruit eten. We bespreken samen weer even het weekend en natuurlijk zijn we benieuwd wat er allemaal nog gaat komen tijdens het Sinterklaasjournaal.. 

Wanneer we bijgepraat zijn, kunnen de jassen aan en gaan we naar buiten. Onder begeleiding van sportcoach Ruben hebben we vandaag twee verschillende activiteiten. We starten met het Kat en Muisspel! Voor iedereen wel een bekend spelletje waar de katten proberen de staart af te pakken van alle muizen. We spelen meerdere potjes zodat iedereen één keer een kat én een muis is geweest. Hierna maken we ons klaar voor het volgende spel; Raak en Haal. Tijdens dit spel staan twee teams tegenover elkaar, net zoals bij trefbal. Echter proberen we tijdens dit spel niet op elkaar te gooien, maar op de pionnen die in het veld staan bij de tegenstander. Raak je een pion, dan mag je deze (zoals de naam van het spel al zegt) gaan halen! Aan het einde van het spel bekijken we wie de meeste pionnen heeft verzameld. 

 

Dinsdag 16 november

Ook vandaag is het maar weer herfstachtig weer. Af en toe een druppeltje regen en een koude wind. Een aantal kinderen starten de dag daarom ook lekker binnen met een spelletje of bouwen met de Lego. De jongens staan wel op het veld, samen met Ruben, om te voetballen. De activiteit van vandaag heeft daar toevallig ook mee te maken. Want we spelen pionnenvoetbal! Na ons stukje fruit gaan we dan ook naar buiten en mag iedereen één pion in de middencirkel plaatsen. We starten het spel met één bal, maar later komt er nog een tweede bij. Tijdens dit spel probeer je de pionnen van de andere kinderen om te schieten met de bal. Is jouw pion om gegaan, dan ren je eerst een rondje om het speelveld. Vervolgens mag je je pion weer recht zetten en speel je weer mee!

 

Woensdag 17 november

Het is weer woensdag en in november betekent dat we weer een gratis woensdagmiddag activiteit hebben bij onze Sport BSO! 

In de ochtend is het grijs, koud en nat. Dat voorspelt niet veel goeds voor de middag. Maar het lijkt alsof de weergoden met ons programma mee kijken want om 14:30 bij de start van de activiteit komt de zon door en is het heerlijk weer! 
Op het programma staat Spelen Kermis. Een activiteit met 7 kleine spelletjes die kinderen tegen elkaar kunnen spelen. Bij ieder spel leggen beide deelnemers een muntje in. Degene die het spel wint, wint ook het muntje van de tegenstander. Aan het einde van de activiteit kijken we hoeveel muntjes iedereen heeft verzameld. De spellen van vandaag zijn onder andere: XL Mikado, XL 4 op één rij, XL Jenga, wedstrijdje rennen, Jeus de Boules met pittenzakken, hoepelracen en een estafette waar je een tennisbal balanceert op een tennisracket. 

Als afsluitende activiteit hebben we een XL Twister klaar liggen, waar we met 12 kinderen tegelijk op gaan! 

Donderdag 18 november

Vandaag staat er iets leuks op het programma! We gaan namelijk onze activiteit niet houden op onze eigen locatie bij Best Vooruit maar we wandelen naar de buren en wel naar MHC Best. Bij deze hockeyvereniging is onze Sportcoach Jessie actief als lid en trainster. We krijgen vandaag van haar speciaal een hockey clinic! 

We splitsen de groep in tweeën zodat iedereen op eigen niveau kan deelnemen aan de activiteit. We starten met eerst wat balgevoel oefeningen om te oefenen hoe zo'n hockeystick nu echt werkt. Langzaam breiden we het uit naar steeds iets moeilijkers. Ook gaan we nog even op doel schieten en spelen we een klein partijtje met Knotshockey sticks. Dit zijn speciale sticks met een zacht omhulsel speciaal voor kinderen. 

Vrijdag 19 november

De laatste dag van de week alweer. We sluiten de week af in een herfstachtige omgeving, in de bossen van Joe Mann! Hier zijn we al vaker geweest want hier heb je een heel leuk sport parcours. Binnen een half loop je een route door de bossen waar je onderweg oefeningen tegenkomt die je kunt uitvoeren. Erg leuk om te doen met kinderen! Samen met Sportstuif Son en Breugel lopen we de route en zijn we lekker actief bezig. Na afloop spelen we nog wat in de bossen en verzamelen we zoveel mogelijk dennenappels! 

Fijn weekend allemaal. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches