Hele fijne en flexibele opvang! Onze kinderen zitten er nog geen maand op, maar ik kan nu al zeggen dat het een fijnere opvang is dan waar we hiervoor gebruik van maakten. Heel fijn, die korte lijntjes tussen ouders en Sportstuif. De activiteiten die gedaan worden zijn ook echt een pluspunt!

Loeki van den Elzen Loeki van den Elzen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Oud hollandse spellen, estafettes en slagbal - Week 4 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 4!

Veel leesplezier.

Maandag 24 januari

Het weekend is weer voorbij en we mogen weer naar school en dus de BSO! Althans, voor de meeste kinderen. Want helaas krijgen we elke dag nog afmeldingen omdat kinderen thuis in quarantaine moeten zitten.. 

Eenmaal aangekomen bij Sportstuif, want wij halen de kinderen namelijk van school, eten we gezamelijk een lekker stukje fruit. We hebben geluk vandaag want de zon die schijnt! De jassen moeten nog wel aan want het is wel redelijk fris, het blijft natuurlijk nog even winter. Voor vandaag hebben we meerdere spelletjes op het programma staan, we starten met het spel De Makers en de Krakers! Bij dit spel zijn er twee groepen, verdeeld in de namen van de titel. Over het veld liggen allemaal pionnen verspreid. Wanneer het spel start gaan de Krakers zo snel mogelijk alle pionnen op de kop leggen, terwijl de Makers alles zo snel mogelijk weer rechtop proberen te zetten. Wanneer de tijd op is, mag niemand meer een pion aanraken en gaan we tellen hoeveel pionnen er nog overeind staan. Dat zal uitmaken wie de winnaar is van dat potje. Natuurlijk draaien we de teams dan een keer om, zodat iedereen aan de beurt komt! 

Tussendoor spelen we nog even wat tikspellen zodat Pedagogisch Medewerker Jessie alvast het volgende spel kan uitzetten; Raak en Haal. Bij dit spel spelen we ook weer in twee verschillende teams. Ze staan tegenover elkaar, net zoals bij trefbal. In het veld staan pionnen die je probeert te raken bij de tegenstander. Raak je een pion, dan mag je die gaan halen en in jouw vak neerzetten bij je eigen pionnen. Wie weet er de meeste pionnen te veroveren? 

Dinsdag 25 januari

Dag twee van deze mooie week! Op dinsdag hebben we vaak wat extra hulp van onze stagiaire Anne-May van de Fontys Sporthogeschool. Zij loopt bij ons stage om kennis te maken met de doelgroep kinderen, hiervoor organiseert ze iedere week weer een leuke activiteit! Vandaag heeft ze Oud Hollandse Spellen voorbereid. We verdelen de groep in kleinere groepjes, zodat je met je eigen groepje de verschillende spelletjes langs kan gaan. Onder andere koekhappen, zaklopen, spijkerpoepen en eieren lopen komen voorbij. Wat een plezier! We sluiten gezamelijk af met ballonnen trappen, bij dit spel heeft iedereen een ballon aan een touwtje aan de enkel hangen. Nu proberen we de ballonnen van iemand anders kapot te trappen, maar dat is nog moeilijk als iemand probeert weg te rennen! 

 

Woensdag 25 januari

Omdat we op woensdag nog maar weinig kinderen hebben, vinden we het leuk om weer eens wat activiteiten te organiseren ook voor kinderen van buiten onze BSO. Met de Woensdag Middag Activiteit bij Sportstuif Best zijn alle basisschool kinderen in de gemeente Best welkom om gratis mee te komen doen! Via onze website www.samenbijsportstuif.nl kunnen ouders hun kind hiervoor aanmelden. Vanaf begin deze week staan de activiteiten online voor de maand februari! We spelen Voetballen (met een opblaasbaar voetbalveld), Lasergamen, Levend Stratego en Archery Tag! 

Donderdag 26 januari

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif! We gaan dus weer lekker sporten, bewegen maar vooral plezier maken! 

Vandaag op het programma staat Slagbal. Maar we doen het deze keer net wat anders dan normaal gesproken. Want normaal pakken we bijvoorbeeld een tennisracket met een bal om het spel te spelen, vandaag doen we het zonder racket. De kinderen mogen namelijk de zachte bal gooien of schieten! Dan ren je zo snel mogelijk een rondje langs alle honken (hoepels) om zo uiteindelijk bij het einde te komen. Maar de spelers in het veld proberen de bal zo snel mogelijk te scoren in de goal. Wanneer de bal in het net ligt, mag degene die langs de honken rent niet meer verder lopen. Goed opletten dus! 

Vrijdag 27 januari

Het is alweer de laatste dag van de week, het vliegt weer voorbij! Vandaag krijgen we een bezoekje van onze vestiging in Son en Breugel, leuk dat de kinderen ook eens met andere kinderen kunnen spelen. Op het programma van vandaag staat het spel Geluks Estafette. Bij dit spel spelen we in twee teams. Voor ieder team liggen er 6 hoedjes klaar. De kinderen dobbel met een dobbelsteen een getal, deze komt overeen met een hoedje die je moet omflippen. Welk team weet als eerste alle pionnen om te flippen? Een beetje geluk en snelheid heb je tijdens dit spel nodig, vandaar de naam! 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches