Fijne flexibele opvang, veel speelruimte voor de kinderen. Contact leggen gaat gemakkelijk, al zou ruilingen ed mogelijk gemakkelijker kunnen via een app oid. Erg tevreden!

Linda Sanders Linda Sanders
4 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspelletjes, boksen en een Sportstuif wasstraat! - Week 24 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 24.

Veel leesplezier.

Maandag 14 juni

De eerste dag van een tropische week. Het beloofd erg warm te worden dus bij Sportstuif gaan we genoeg waterspelletjes spelen en tussendoor voldoende drinken en de schaduw opzoeken. 

Deze week heeft basisschool de Zevensprong een roostervrije week, een extra vakantie dus! Dat betekent dat sommige kinderen helemaal niet komen, omdat ze lekker gaan kamperen, en sommige kinderen juist de hele dag komen. Met de kinderen die er al in de ochtend waren, zijn we op bezoek geweest bij ZOO Veldhoven. Samen met de kinderen van Sportstuif Meerhoven, die toevallig ook een extra vakantieweek hebben, mogen we vandaag allerlei soorten papegaaien spotten. 

In de middag wanneer de kinderen van de andere scholen er weer zijn bij Sportstuif Best, eten we lekker ons fruit op. Daarna hebben we als sport activiteiten een mikspelletje. Maar omdat het lekker warm is, hebben we de bal vervangen door waterballonnen! Het neemt even wat tijd in beslag om de emmers te vullen met waterballonnen, maar dan heb je ook wat om plezier mee te hebben. Het doel van het spel is om uiteindelijk zoveel mogelijk punten te verdienen door de waterballon in de hoepel te werpen. Iedereen mag zijn of haar eigen punten bij houden, maar het allerleukste is toch wel dat de waterballon kapot knapt als hij de grond raakt.

Dinsdag 15 juni

Net zoals de rest van de week was het vandaag weer bijzonder warm. Gelukkig hebben we in onze BSO ruimte een verkoelende airco en kunnen we hier rustig te dag opstarten. We blijven ook iets langer hier dan normaal en we doen wat spelletjes aan tafel. Voor de woensdagmiddag activiteit van morgen hebben we al de boksspullen klaar staan. Deze werden opgemerkt door de kinderen van vandaag, en hoe sportief te zijn, wilden ze persé vandaag ook al gaan boksen! 

Na een fanatiek potje boksen was het alweer snel te warm. Dat betekent dat we nog even kunnen afkoelen met wat water spelletjes. Een van de populaire waterspellen is toch wel het spel 'Obertje'. Met een frisbee die dient als dienblad, mag je proberen zo snel mogelijk de inhoud van de ene emmer over te brengen naar de andere emmer. Dit doe je met bekers die op het dienblad gebalanceerd worden. 

    

Woensdag 16 juni

Zoals je al gelezen hebt bij de dinsdag, staat er voor vandaag weer een woensdagmiddag activiteit op het programma. Wij zijn natuurlijk een sport-bso en willen dat iedereen zoveel mogelijk beweegt en plezier maakt. Op de woensdagmiddag organiseren we dan ook gratis activiteiten, waar alle basisschool kinderen in Best zich voor kunnen aanmelden. Vandaag gaan we een combinatie maken van een boksclinic en lekkere waterspelletjes. Want ook vandaag staat het kwik erg hoog. 

We spelen de activiteiten niet op het gras, daar is het te warm voor. We verplaatsen ons naar de schaduw net onder de tribune van Best Vooruit. Hier staat de wateractiviteit al klaar (je raadt het al; Obertje!) en daarachter liggen de bokshandschoenen op de grond. Voordat we beginnen, stelt iedereen zich nog eventjes voor, want we zien een hoop nieuwe gezichten! 

Het was een erg leuke middag, die we hebben afgesloten met een heus watergevecht! 

 

Donderdag 17 juni

Ook vandaag hebben we niet té actief gesport in de volle zon. Naast de waterspelletjes van vandaag, zijn we ook lekker binnen geweest in de airco. Het was anders toch best wel warm.. Binnen hebben we met de Lego gespeeld, bouwwerken gemaakt van Kapla en verschillende spelletjes uit de Sportstuif spelletjes kast. 

Tussendoor hebben we weer goed gedronken, want dat is erg belangrijk natuurlijk!

Vrijdag 18 juni 

De laatste dag van de week alweer, wat gaat het toch snel bij onze sportieve BSO! 

Vandaag hebben we een heuse wasstraat gemaakt bij Sportstuif Best. De blauwe Sportstuif auto was toe aan een wasbeurt, en daar helpen de kinderen met dit warme weer maar al te graag bij! Ruben heeft de auto dus het terrein van Best Vooruit opgereden en Jessie heeft de tuinslang aangesloten. Iedereen kreeg een natte spons, en het poetsen kon beginnen. De auto was al snel schoon met dit poetstalent, maar het is toch veelste leuk om met water te spelen. Dus we hebben nog wel eventjes door gepoetst en gespoten met de tuinslang. 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches