Super enthousiast team met een hoop initiatieven voor de kinderen.

Carlijn vG Carlijn vG
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Veel waterspellen met zonnig weer! - Week 24 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees hier wat we gedaan hebben in week 24!

Veel leesplezier.

Maandag 13 juni:

Deze week staat er heerlijk weer gepland. Yes! Daar houden we van. Na het fruit eten zijn we met iedereen weer naar het veld gegaan. We deden met zijn allen het spelletje knakworsttikkertje. Als je getikt wordt, moet je met je armen horizontaal gaan staan. Als iemand dan één arm naar beneden duwt heb je knak en dan moet iemand anders de andere arm naar beneden duwen en dat is dan worst. Vervolgens maakte we 2 groepen, de oudere kinderen en de jongere kinderen. De ene groep begon met een fotopuzzel zoeken. Deze foto’s lagen verstopt over het terrein, het waren 8 verschillende foto’s en daarmee moesten ze de puzzel maken. De andere groep was begonnen met Acrogym. We hadden verschillende afbeeldingen liggen en ze mochten zelf kiezen welke afbeelding ze na gingen doen en met hoeveel personen ze het deden. Op het einde hebben we nog met heel het groepje een piramide gemaakt. Daarna zijn we van spel gewisseld en hebben ze ook het andere spel gedaan. Na de activiteiten kon iedereen nog fijn buiten spelen!

Dinsdag 14 juni:

Het wordt steeds warmer!! Dus we zijn de hele dag lekker buiten geweest. Als eerste speelden we vandaag het spel vies- en lekkerland. Eén iemand staat in het midden en die roept bijvoorbeeld; FRIETJES! Als je dat lekker vindt, ren je naar de overkant en als je het vies vindt blijf je bij viesland staan. Word je onderweg getikt, mocht je even langs de kant gaan staan en daarna mocht iedereen weer meedoen. Hierna hadden we 2 spellen, ook hadden we 2 groepen gemaakt. We deden voetbaltoernooi en we hadden een waterestafette. Bij het toernooi hadden we 2 teams gemaakt en gingen ze tegen elkaar voetballen. Bij het andere spelletje maakten we ook 2 teams en moesten ze met een spons uit het kleine zwembadje water pakken en vervolgens een parcours afleggen en de spons uitknijpen in de emmer. Degene die aan het einde het meeste water in de emmer heeft, had gewonnen. Daarna mocht iedereen lekker vrij spelen. Veel kozen ervoor om lekker met water te spelen, want daar was het heerlijk weer voor.

 

Woensdag 15 juni:

Op woensdag hebben we altijd maar een klein groepje vergeleken met de drukke andere dagen, maar desalniettemin hebben we een super middag gehad. We zijn naar het gouden woud geweest in Liempde. Dit is een binnen- en buitenspeeltuin. Binnen had je water, hier kon je goud zoeken in het zand of in het water. Met een klein zeefje kon je opzoek, waar je vervolgens  het goud in kon bewaren. Als je 100 gram goud had, kreeg je een gouden munt. Deze munt kon je op het einde van de dag inleveren en kregen de kinderen een snoepzak. Terug op de BSO hebben we nog rustig wat zitten tekenen, want iedereen was wel een beetje moe. De kinderen hadden een super leuke dag gehad. We gaan in de zomervakantie zeker nog een keertje terug!

Donderdag 16 juni:

Vandaag hadden we 38 kinderen!! En wat een super leuke dag. Het was erg warm vandaag, dus we hadden lekker veel water buiten staan waar de kinderen mee konden spelen. Eerst in 2 groepen fruit gegeten en daarna met dezelfde groepen naar buiten gegaan. Met de kleinere kinderen deden we het spel waterpistooltikkertje. De tikkers kregen een waterpistool en als je iemand had geraakt met het water, moest je naar de zijkant komen. We deden 3 is te veel en dan mocht de eerste weer meedoen. Daarna deden we nog een waterestafette. Hier hadden ze een dienblad met een beker met water erop en moesten ze via een parcours naar de overkant en de beker legen. De oudere kinderen speelde vandaag het spel Levend Stratego. 2 groepen die allebei een vlag moesten verstoppen. Onderweg kom je elkaar tegen en mag je elkaar tikken. Degene met de hoogste kaart won en mocht door. Degene die af was moest terug naar de team captain om weer een nieuwe kaart te halen. Het team wat als eerst de vlag van de andere had gevonden en de vlag bij je eigen team captain had gebracht, die had gewonnen. Als eindactiviteit bij de ouderen hebben we nog Flessenvoetbal gespeeld! Uiteraard eindigen we de zonnige dag met fijn vrij spelen.

 

Vrijdag 17 juni:

Een hele warme dag. het was maar liefst 28 graden. Vandaag deden we een beetje rustig aan. We hadden 2 kleine badjes opgezet en kon iedereen alvast een beetje met water spelen. Daarna lekker binnen bij de airco fruit gegeten en vervolgens naar buiten. We speelde het spel watertrefbal. Ieder team had een zwembadje en een goaltje. Elk team kreeg balletjes die in het water kunnen. En zo moest je bij elkaar proberen te scoren. We deden dit spel langs het veld lekker in de schaduw. Het was een warme maar super leuke middag. Vervolgens heeft iedereen nog lekker met de waterpistolen gespeeld en onder de sproeier doorgerent, die we op hadden gehangen.

  



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches