Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Thema deze week: Estafettes en bal spelletjes! - Week 2 - 2022

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Lees het hier in de blog van week 2!

Veel leesplezier.

Maandag 10 januari

De eerste maandag na de extra lange kerstvakantie. En een hele goede maandag want de scholen, en dus ook wij als BSO, mogen weer open! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee want zo krijgen we weer alle kinderen te zien. We beginnen vandaag al vroeg want Kindcentrum Antonius en de Klimboom hebben een studiedag. Deze kinderen zijn dus al vanaf 7.30u. welkom bij onze sportieve opvang. 

In de ochtend doen we binnen leuke spelletjes en buiten nog een activiteit. We spele Puzzel Estafette:

In twee teams strijden we met dit spel tegen elkaar. Ieder team moet als opdracht een puzzel zo snel mogelijk in elkaar zetten. Maar..! De puzzelstukjes liggen verspreid over het veld. Eén voor één mag je een puzzel stukje gaan zoeken om deze vervolgens in de puzzel op de juiste plek te leggen. Welk team heeft als eerste de puzzel afgerond? 

In de middag komen de rest van de kinderen. Hier spelen we ook nog een leuke activiteit: Hoepeldans en Hoepeltikkertje!

 

Dinsdag 11 januari

Erg fijn om vandaag ook weer de kinderen te zien die we al een tijdje niet gezien hebben. We bespreken samen leuke verhalen die we tijdens de vakantie allemaal meegemaakt hebben! Na het fruit eten gaan we uiteraard weer lekker naar buiten voor de sportactiviteit van vandaag. Zoals al bekend in de titel spelen we deze week veel estafette spelletjes. Vandaag is dat Steen papier schaar estafette!

Dit spel hebben we al vaker gespeeld en is een van de favoriete van de kinderen. Voordat we hieraan beginnen, warmen we op doormiddel van verschillende tikspelletjes zoals Wc- tikkertje! 

Woensdag 12 januari

Op woensdag hebben we helaas nog niet zoveel kinderen als op de andere dagen. Op maandag hebben we al 10 kinderen, net zoals op vrijdag! Op dinsdag en donderdag zijn we actief met zo'n 17 kinderen! Om het op woensdag toch leuk te maken voor de kinderen die er zijn, gaan we op bezoek bij Sportstuif Son en Breugel. Samen met de kinderen die daar zijn tijdens de buitenschoolse opvang, hebben we een leuk groepje om activiteiten mee te doen. En ja, het was al te lezen, we spelen ook vandaag leuke Estafettes! 

In twee teams wordt er weer tegen elkaar gestreden. Met een bal gebalanceerd op een tennisracket mogen de kinderen zo snel mogelijk een parcours afleggen op het hockeyveld in Son. Welk team is er als snelste weer terug?

 

Donderdag 13 januari

Heel de week is het helaas al super mistig. Lekker buiten in de zon spelen kunnen we dus helaas niet, lekker buiten in de mist spelen uiteraard wel! Dat doen we dan ook, want vandaag hebben we lekker veel kinderen. Daarom maken we tijdens de activiteit twee verschillende groepen, gericht op leeftijd. Zo kunnen de kinderen beter op hun eigen niveau het spelletje meespelen. 

We spelen twee verschillende spelletjes maar beiden zijn Kringspelletjes. Met de oudere groep beginnen we met het spel Bommetje Bal.

Tijdens dit spel staat er één kind in het midden van de cirkel. Hij of zij telt hardop tot 10 en daarna in het hoofd nog eens tot 10. Bij de laatste keer nul roept hij of zij 'Bommetje!'. Tijdens het aftellen geeft de rest de bal door in de kring, zo snel mogelijk natuurlijk! Wanneer er 'Bommetje!' geroepen wordt, is degene die de bal (het bommetje) vast heeft helaas af. Hij of zij gaat op de grond zitten met de benen open. Het spel begint weer opnieuw, er wordt afgeteld en de bal wordt doorgegeven. Maar nu moet er eerst door de benen heen gestapt worden voordat de bal doorgegeven kan worden. Uiteindelijk zitten er steeds meer kinderen op de grond en wordt het steeds moeilijker om de bal door te geven. Eén iemand zal het spel winnen! 

Met de jongere groep spelen we Flipperkast!

Ook tijdens dit spel staan we met iedereen in een kring. Nu hebben we de voeten ver uitelkaar staan maar tegen die van je buurman of buurvrouw. Je maakt van je handen een boks, door ze in elkaar vast te houden. Met die boks probeer je de bal door iemands benen heen te rollen. Maar doordat iedereen dat doet ontstaat er een heuze flipperkast! Rolt de bal door jouw benen heen, dan ben je één hand kwijt en moet je het spel verder spelen met maar één boks. Rolt de bal er nog eens doorheen, dan krijg je je tweede hand weer terug maar moet je nu andersom gaan staan. Met de billen naar binnen!

Vrijdag 14 januari

De laatste dag van de week alweer, wat vliegt het toch voorbij! Ook vandaag starten er weer nieuwe kinderen bij Sportstuif Best, ook komen er wat kinderen op een gratis proef dag om eens te kijken en te voelen of het iets is voor hun. Dat betekent dat we een leuk groepje hebben vandaag met veel kinderen! 

Na het fruit eten mogen de jassen weer aan en gaan we beginnen met de activiteiten van vandaag! We spelen verschillende Overloopspelletjes. Maar voordat we beginnen met de uitleg van het eerste spel merken we dat de kinderen erg zijn om überhaupt te kunnen luisteren. Ruben daagt ze dus uit om zo snel mogelijk een rondje om het veld te rennen, natuurlijk doet hij zelf ook mee! Wanneer iedereen weer terug is, kan Jessie de uitleg doen terwijl iedereen op adem komt. We starten met Iedereen Tikkertje!  Een leuk spel om in te komen, waar iedereen de tikker is.. Vervolgens spelen we Lekker Land Vies Land met daarna nog de Chinese Muur! We sluiten af met de muziek hard aan en de Hoepeldans. Wanneer we klaar zijn met alle activiteiten is het gelukkig nog net licht buiten en kunnen we dus nog even genieten op het veld of in de speeltuin. 

 

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches