Ik ken Sportstuif van andere locaties en het is echt een mooi concept. Kinderen kunnen zowel sportief als creatief hun 'ei' kwijt.

Martine Sanders Martine Sanders
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportuurtje bij basisschool Immanuel en een nieuwe knotsgekke activiteit - Week 3 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van Sportstuif Best. Als we eenmaal open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier. 

Noodopvang basisschool Immanuel

Onze week begon weer op maandag bij basisschool Immanuel in Best (wijk Naastenbest). Rond de klok van 13.00 uur komen we het schoolplein op gelopen en we worden gelijk vanuit alle kanten herkend door de kinderen van de noodopvang op de school. Een leuk begin van onze week dus! Met de kinderen hebben we de leukste spelletjes van vorige week gedaan; Zoals zeekomkommer tikkertje en steen-papier-schaar estafette. Dit was het initiatief van de kinderen zelf. Daarna hebben we een spel gedaan wat de kinderen nog niet kenden: Levend Kwartet. In vier verschillende teams proberen de kinderen materialen te stelen van de anderen, om zo een kwartet te verzamelen van één materiaalsoort. De kinderen leren hier om de juiste keuzes te maken en samen met de teamgenoten te overleggen. Zelfs de juffrouw deed mee!

 

Woensdagmiddagactiviteit

De volgende activiteit in deze week vindt plaats op woensdag. In december zijn we begonnen met het organiseren van gratis woensdagmiddagactiviteiten bij Sportstuif Best. Alle basisschool kinderen in de gemeente Best kunnen zich gratis aanmelden via www.samenbijsportstuif.nl om mee te doen aan het sportuurtje. Deze week staat er knotshockey en een klein voetbaltoernooitje op het programma! Samen met onze collega vestiging Sportstuif Valkenswaard zetten we de veldjes uit voor de activiteiten. Collega's Lex en Ruben hebben zelfs nog wat tijd over om alvast met de kinderen van Valkenswaard het veld uit te testen. Rond de klok van 14.30 uur komen de eerste kinderen het terrein op van Best Vooruit. We hebben een leuke groep van 12 kinderen, met leeftijden van 4 tot 10 jaar! De ouders zeggen de kinderen gedag en we kunnen beginnen met de warming - up. Meester Lex heeft een paar leuke tikspelletjes voor de kinderen om lekker warm te worden. Na een aantal minuten gerend te hebben, is het (volgens de kinderen) toch echt wel tijd om de knotshockey sticks erbij te pakken. We verdelen de groep in 3 teams en beginnen met het knotshockey spel. Dit was erg leuk! Met nog een klein half uurtje op de klok gaan we over naar het mini voetbaltoernooitje. Weer in 3 teams spelen de kinderen tegen elkaar. Bij het laatste potje konden de ouders de kinderen nog net aanmoedigen voordat we klaar waren. 'Tot volgende week!' riep iedereen na afloop. 

                                                                         

Nieuwe knotsgekke activiteit..

Vanaf week 3 is er weer een nieuwe activiteit die iedereen op eigen initiatief kan doen. In de kerstvakantie hebben we veel leuke berichten ontvangen over de actieve speurtocht die we georganiseerd hebben. Deze keer vinden we het tijd voor een knotsgekke activiteit; Crazy 88! Probeer samen met je vader, moeder, broer of zus de 15 opdrachten te voltooien en maak van alles een foto. Is het jou gelukt alle foto's te maken? Maak een mooie collage van alle opdrachten. Je mag hier creatief zijn; Print alles uit en knutsel iets moois, of download een app en ontwerp jouw gaafste collage met alle foto's. Hebben wij de collage ontvangen? Dan komen we persoonlijk bij je langs om een Sportstuif pakketje aan jou te geven. 

De opdracht is hier terug te vinden. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches