Sportstuif is een buitenschoolse opvang waar de kinderen op een sportieve en vooral leuke manier kennis maken met veel verschillende sport en spel activiteiten! Naast de buitenactiviteiten is er ook de mogelijkheid om binnen creatief te zijn door te kleuren, te knutselen enz. 😄

Judy V Judy V
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sporten tijdens de noodopvang en update opening! - Week 2 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van Sportstuif Best. Als we eenmaal open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier. 

Sporten bij basisschool Immanuel

Bij Sportstuif houden we er niet van om stil te zitten en hebben we dus bij iedere basisschool in Best onze hulp aangeboden om te helpen tijdens de noodopvang. In week 2 van 2021 zijn we op maandag uitgenodigd om een uurtje te komen sporten met de kinderen op de noodopvang van basisschool Immanuel in Naastenbest. Samen met ongeveer 10 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar hebben we onder begeleiding van onze sportieve medewerkers een uur lang buiten gesport. 
Het was nog redelijk koud buiten dus we hebben om warm te worden lekker gerend tijdens verschillende tikspelen. De allerleukste was toch wil het zeekomkommertikkertje, die de kinderen vooraf niet herkende maar nu niks anders meer willen doen! Een tikspel waar je in een zeekomkommer veranderd als je getikt wordt en dus als een zeekomkommer moet bewegen (alleen de kenners weten hoe) . Je kan pas bevrijd worden als je samen met iemand anders 3x ZEEKOMKOMMER roept. 

Nadat iedereen lekker warm gerend was, gingen we door naar het volgende spel: Steen-papier-schaar estafette! Twee teams strijden tegen elkaar om de kampioen te worden. De twee voorste van ieder team staan tegenover elkaar met daartussen 6 hoepels. Al hinkelend komen ze naar elkaar toe totdat ze niet meer verder kunnen. Met steen-papier-schaar wordt er beslist wie er verder mag hinkelen en wie achteraan moet sluiten. Is het gelukt om in de laatste hoepel te winnen met steen-papier-schaar, dan heb je een punt verdient voor je team! 

Toen we na verschillende potjes uit-gehinkeld waren, hebben we nog een paar leuke balspellen gedaan. De allerleukste was dan toch wel 'Stand in de mand en de bal is voooooor..' Een tekst die iedereen mee roept! Degene met de bal noemt uiteindelijk een naam en gooit de bal de lucht. Wie er genoemd wordt, pakt zo snel mogelijk de bal, waar de rest zo snel mogelijk wegrend. Is de bal gepakt, wordt er STOP geroepen en moet iedereen blijven staan waar die staat. Met de bal mogen er 3 stappen gezet worden en kan er geprobeerd worden de bal door iemands benen heen te rollen. Het spelletje begint dan weer opnieuw, met een nieuwe naam! 

Update opening Sportstuif Best

De vraag is ons al aan verschillende kanten voorbij gekomen; Wanneer gaat Sportstuif Best open? Wanneer de kinderopvang weer open mag, willen wij de eerste kinderen zo snel mogelijk kunnen ontvangen! Daarom willen wij zo goed mogelijk alle informatie al vooraf met jullie kunnen delen.

Op onze website is bijna alle informatie al te vinden die nodig is; Wie zijn wij, wat voor activiteiten we doen, de tarieven, beleidsplannen en nog veel meer. Daarnaast kunt je via deze link een online rondleiding genieten van onze locatie bij Best Vooruit, omdat even langskomen op het moment natuurlijk niet zo makkelijk gaat. 

Normaliter plannen wij een intakegesprek in met de ouders en kinderen om goed kennis met elkaar te maken. Bovenstaande informatie wordt dan verduidelijkt door vragen vanuit jullie en aanvullingen vanuit ons. In de huidige situatie moeten we ons daar natuurlijk ook op aanpassen en maken we graag kennis via bijvoorbeeld een videogesprek.

Wanneer we weer open mogen kunnen de kinderen ook twee gratis proefdagen bij ons langskomen. Zo ervaren ze een leuke middag bij Sportstuif en kunnen ze alvast langzaam wennen. Deze proefdagen zijn, net zoals onze andere services, flexibel in te plannen!

Feitje: We zijn in Best niet alleen het sportiefste, maar ook het voordeligst!

Al vragen? Neem dan gerust contact met ons op! We reageren snel via mail, telefoon maar ook gewoon Whatsapp.

 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches