Geweldig concept! Enthousiaste en betrokken begeleiders (je hoort op een school BSO wel eens andere verhalen). Leuke spelletjes maar kids kunnen ook rustig aan doen als ze daar behoefte aan hebben. Op studiedagen gaan ze wel eens op uitje, dat bevalt de kids ook altijd goed. Sterk gegroeid in een paar jaar, korte lijntjes en je kunt alles vragen of zeggen dus ik laat mijn kids er graag achter. Enige nadeel is de kleine binnenruimte bij slecht weer (sinds ze zo gegroeid zijn) op een na schoolse middag maar dat proberen ze op te lossen met bijv optredens of bingo dus ook dat is dan weer heel leuk!

Marjoleine van Kollenburg Marjoleine van Kollenburg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sporten, TikTok en Archery Tag bij Sportstuif - week 4 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van bso Sportstuif Best. Als we eenmaal met de reguliere opvang open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier.

Maandag

Onze maandag begon weer met een sportuurtje bij basisschool Immanuel in Best. Het was koud dus we hebben de beentjes goed opgewarmd met leuke tikspelletjes. Het was veel rennen, tikken en vooral lachen wat we deden tijdens het eerste spel. Iedereen is warm dus we kunnen door naar het nieuwe spel; Ratten en Raven! Twee groepen staan tegenover elkaar, de ratten en de raven. Ze luisteren allen gespannen naar het verhaal van Ruben, de verhalenverteller van Sportstuif. Worden er in het verhaal de ratten genoemd, moeten zij zo snel mogelijk de raven tikken. En andersom ook! De kinderen moesten hier goed luisteren en concentreren. Het reactievermogen wordt hier goed getest! 

Dinsdag

Vorige week hebben we de nieuwe coronaproof activiteit online gezet. De Crazy 88 is een spel die je samen met je vader, moeder, broer of zus kan spelen in de gemeente Best. Via de website van Samen Bij Sportstuif zijn de opdrachten te vinden. 15 knotsgekke opdrachten waarvan je een foto moet maken; Ga op de foto met een hond, bij de brandweerkazerne of bij de poorten van Best Vooruit! 

Van alle foto's mag je een fotocollage maken en doorsturen naar Sportstuif! We hebben ondertussen al wat collages binnen gekregen van kinderen die hebben meegedaan. Hieronder bijvoorbeeld foto's van de tweeling Jill en Demi. De hond Dokus is ook aardig uitgeput van het meedoen ..! 

Woensdag

Het is weer woensdag dus weer tijd voor een nieuwe woensdagmiddagactiviteit. Het zou droog blijven maar helaas kwam er wat regen op ons pad. Dat mocht de pret niet drukken want we hebben 15 kinderen klaar staan die staan te springen om te beginnen! Samen met collega Roos starten we gelijk het sportprogramma. Vandaag staat er trefbal en Archery Tag op de planning. In twee gelijke teams strijden de kinderen tegen elkaar in een potje trefbal, broertjes en zusjes tegen elkaar! Zelfs pedagogisch medewerkers Roos en Ruben hebben even mee gedaan, maar werden ook weer snel afgegooid door de kinderen. 
De volgende activiteit is het Archery Tag, pijl en boog schieten maar dan met een rubberen kop. We hebben hiermee het richtvermogen van de kinderen getest. In het doel zijn hoepels opgehangen, hier mochten de kinderen proberen hun pijl doorheen te schieten. Moeilijker dan het lijkt! 

 

 

Donderdag

Wisten jullie al dat Sportstuif ook gebruik maakt van TikTok?
Sportstuif heeft haar TikTok account geüpdatet! Volg jij Sportstuif al op TikTok? Wij hebben hier hele leuke challenges op staan en iedereen kan deze thuis nadoen. Wij zijn erg benieuwd naar jouw filmpje! Laat het ons zien via TikTok en tag ons in jouw berichtje via @sportstuif.

Vrijdag

Ook in februari organiseert bso kinderopvang Sportstuif weer nieuwe woensdagmiddag activiteiten op de locatie bij Best Vooruit, sportpark de Leemkuilen. Via de website Samen bij Sportstuif kan iedereen zich weer gratis aanmelden voor het sportuurtje. Op het programma staan deze keer:

10 februari: Levend Stratego en Kringspellen
24 februari: Lasergamen en Tikspellen 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches