Een super BSO! Bekend geworden met Sportstuif via Sportstuif Meerhoven. Wat fijn dat deze sportieve opvang nu ook in Best wordt geopend. Een BSO waar er genoeg gesport wordt en plezier wordt gemaakt met elkaar. De begeleiders zijn enthousiast en zorgen elke keer weer voor lachende gezichten op de kinderen. 

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelen kermis, een voetbaltoernooi en een hockey parcours! - Week 14 - 2021

Hoi allemaal,

Wat leuk dat je weer de nieuwe blog leest van BSO Sportstuif Best. Als we eenmaal met de reguliere opvang open mogen dan vind je hier elke week een leuk stuk met foto's en verhalen over de activiteiten van de hele week tijdens de opvang. Zoals we het nu al een paar weken doen, lees je hier wat extra informatie over Sportstuif Best en over activiteiten waar we ons nu mee bezig houden. Als je nog niet alles gelezen hebt, geen probleem want alle blogs blijven op de website!

Veel leesplezier.

 

Maandag 5 april

Dinsdag 6 april
We beginnen de week na het paasweekend met een beetje sneeuw.. Er ligt zelfs sneeuw op onze Sportstuif auto! Heb jij de Sportstuif auto al eens zien rijden? We halen de kinderen op van school, na schooltijd. We brengen ze dan naar onze locatie bij Best Vooruit. De sportieve middag bij Sportstuif kan dan beginnen! 

Woensdag 7 april
Deze week hebben we helaas niet zoveel geluk met het zonnige weer als vorige week. Zoals vandaag gaat het namelijk alle kanten op; regen, wind, zon, sneeuw, noem maar op.. Niet echt een dag om de woensdagmiddag activiteit te houden. Helaas hebben we deze dan ook moeten annuleren. We hopen de volgende keer op wat beter weer. 

Bij Sportstuif streven we er natuurlijk wel altijd naar om zoveel mogelijk buiten te zijn om lekker te sporten. Een beetje regen houdt ons normaal gesproken dan ook niet tegen, maar met het onvoorspelbare weer van vandaag hadden we helaas geen keus om binnen te blijven. Dat mag de pret niet drukken want we hebben gelukkig genoeg spelletjes om binnen te spelen! 

Gelukkig zagen we even het zonnetje voorbij komen dus hebben we de jassen snel aangetrokken en zijn we toch nog even naar buiten gegaan. Daar speelden we een super leuke activiteit; De Spelen Kermis! 

Iedereen krijgt, net zoals op de kermis, muntjes om mee te doen aan de activiteiten. Over het veld liggen vijf spelletjes verspreid die met twee personen gespeeld kunnen worden. Je mag zelf kiezen welk spelletje je gaat spelen en wie je tegenstander wordt. Heb je het spelletje gewonnen? Dan verdien je een muntje van je tegenstander. Wie heeft er aan het einde van de Spelen Kermis de meeste muntjes en wint de activiteit? 
Wie werpt het verste de hoepel? Wie is er het beste in Jeus de Boule? Wie houdt er het beste de balans met een tennisbal op het racket? Wie kan het snelste rennen? Wie rolt de hoepel het snelste door het parcours? 

 

Donderdag 8 april
Tijdens de noodopvang van vandaag hadden we maar twee jongens, een klein groepje dus. Na het fruit eten, hebben we gelijk de jas aangetrokken. De jongens hebben Ruben namelijk uitgedaagd voor een voetbaltoernooitje. Op het complex van Best Vooruit bevindt zich een klein pannaveldje. Dit is een ideaal veld voor een klein groepje zoals vandaag. We hebben hier best lang gespeeld en een paar keer gewisseld van teams natuurlijk. Hierna was er nog even tijd over voor een ontspannend bordspelletje 'Mens erger je niet' binnen aan de tafel. 

Vrijdag 9 april 
Vandaag mogen we weer een keer een bezoek brengen aan onze vestiging in Meerhoven. Deze Sportstuif bevindt zich bij voetbalvereniging DBS. Op het programma in Meerhoven staat een hockey estafette. Twee teams strijden tegen elkaar om een parcours af te leggen met de hockeysticks en een tennisbal. Slalom door de hoepels, leg de tennisbal in de hoepel en weer gauw terug naar het startpunt. Wat een moeilijke opgave, maar wat deden de kinderen dit goed! 

Na afloop van deze activiteit hebben we nog lekker lang buiten gespeeld. Sommige kinderen vonden de hockey zo leuk dat ze hiermee verder gingen, andere pakten de voetbal en gingen samen voetballen. Er waren zelfs een paar kinderen heel creatief met de hoepels, ze hadden een leuk spelletje onderling verzonnen. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches