Super leuk dat er een sportieve BSO opent bij Best Vooruit! Een BSO waar kinderen zich op het gebied van sport -en spel helemaal kunnen uitleven!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Speeltuintjes, verstoppertje en een bezoekje aan de kinderboerderij! - Week 27 - 2021

Lekker voetballen, trefballen, hockeyen of bijvoorbeeld meedoen aan een stormbaanrace onder begeleiding van vakdocenten lichamelijke opvoeding en pedagogisch professionals, dat kan bij Sportstuif. We bieden iedere dag sportieve activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijd en interesses van uw zoon of dochter. Kinderen zijn dol op dingen uitproberen. Daar bieden wij dan ook alle ruimte voor én we stimuleren kinderen hun talenten te ontwikkelen. Bij onze sport BSO kunnen kinderen na school lekker uitleven! 

Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse kinderopvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 27.

Veel leesplezier.

 

Maandag 5 juli

We beginnen de week buiten de deur van Sportstuif. We gaan namelijk lekker spelen in een speeltuin in Best! Klimmen en klauteren, tussendoor spelen we zelfs nog even tikkertje.  Bij onze sportbso vinden we het belangrijk dat de kinderen veel bewegen, maar vooral veel plezier maken. 

Terug bij Sportstuif eten we lekker een stukje fruit en komen we bij van al het spelen en rennen in de speeltuin. Nadat het fruit op is, gaan we weer lekker naar buiten. Nu binnen de poorten van Best Vooruit. We spelen namelijk verstoppertje! Iedereen mag een keer tellen en proberen alle kinderen te zoeken. Uiteindelijk was Ruben zo goed verstopt, dat de kinderen samen wel meer dan vijf minuten hebben lopen zoeken! 

Dinsdag 6 juli

Ook vandaag staat in het teken van verstoppen.. Want na het fruit eten en een bekertje ranja is het tijd voor het spel van vandaag; Buskruit!

Dit spel lijkt erg veel op verstoppertje. Alleen is de buut bij dit spel een bal. We beginnen het spel door de bal een goeie trap te geven. Op het moment dat de bal is weggeschoten mag iedereen zich gaan verstoppen, en gaat de zoeker de bal halen. Met ogen dicht loopt de zoeker terug naar het startpunt en legt de bal weer op de juiste plek. Dan is het nu tijd om alle kinderen te zoeken! Wanneer de zoeker iemand gevonden heeft, moet hij zo snel mogelijk terug naar de bal om diegene af te buuten. Maar wanneer de zoeker ver weg van de bal is, mag iemand die nog verstopt is, de bal weer opnieuw wegschieten. Is dit gelukt, dan is iedereen die gevonden is weer vrij en mogen weer opnieuw verstoppen. Hiermee red je dus alle kinderen! Dit mag maximaal drie keer, daarna ben je helaas wel af tot het volgende potje. 

Woensdag 7 juli

Op woensdag hebben we altijd een langere middag dan de andere dagen. Sommige kinderen zijn namelijk al om 12.35 uit (Kindcentrum Antonius bijvoorbeeld). Met de kinderen eten we bij Sportstuif lekker een boterhammetje. 

Omdat we vandaag een lange middag hebben, brengen we ook vandaag een bezoekje aan een speeltuintje in de buurt. Gelukkig zijn er genoeg leuke plekken op loopafstand van onze locatie bij Best Vooruit. Bij terugkomst is iedereen uitgeput van het spelen in de speeltuin en nemen de meeste kinderen even rust op bijvoorbeeld onze zitzakken. Ook wordt er lekker geknutseld, een boekje gelezen en met de Lego gebouwd. 

Donderdag 8 juli 

Bij Sport-BSO Sportstuif Best zijn we erg flexibel en denken we graag mee met alle ouders en kinderen. Zo zijn er deze week een paar kinderen op een andere dag naar Sportstuif gekomen dan normaal. Dit kwam even beter uit, en wij kunnen ons daarop aanpassen. Hierdoor hadden we vandaag een wat kleiner groepje en besloten we leuke spelletjes te spelen om vervolgens buiten nog even een voetbaltoernooitje te doen onderling. 

Het eerste spel wat we spelen is Jungle Fun! Een leuk bordspel voor kinderen, wat lijkt op Ganzenborden. Door het pad die je loopt met je pion kom je allerlei jungle dieren tegen. Erg leuk voor de kinderen en spannend om te spelen. Buiten kunnen we nog even onze energie gebruiken om een voetbaltoernooitje te spelen. We maken een klein veldje met pionnetjes en doeltjes en starten de wedstrijd. Er wordt tussendoor afgewisseld van keepers en veldspelers, zelfs de teams worden doorgewisseld. Zo heeft iedereen een keer bij elkaar gezeten. 

Na het voetbaltoernooi spelen we nog even in de speeltuin die op het terrein staat. Van de glijbaan, op de schommel of een kunstje op de rekstok. 

 

Vrijdag 9 juli

Vandaag hadden de kinderen weer geluk, want we gaan weer een klein uitstapje maken. Deze keer zijn we een middagje te vinden in het Wilhelminapark. Hier gaan we kijken bij de dieren in de kinderboerderij, we mogen er nu ook weer in! We hebben heel veel verschillende diertjes gezien, super leuk. Hierna hebben we nog het park ontdekt, met veel verschillende leuke speelmogelijkheden. De kinderen hebben dus een middag goed kunnen spelen, klimmen en klauteren. 

 

Omdat we bij Sportstuif aan het uitbreiden zijn, zijn we altijd op zoek naar nieuwe personeel. Lijkt het jou leuk om bij Sportstuif te komen werken als Pedagogisch medewerker? Stuur dan een mail naar info@sportstuif.nl. 



Ons team

Guus Dobbelsteen            Vestigingsmanager
Guus Dobbelsteen Vestigingsmanager
Tessa van Kaathoven - de Cort
Tessa van Kaathoven - de Cort
Stijn van der Horst
Stijn van der Horst
Demi Ernest
Demi Ernest
Rik van de Greef
Rik van de Greef
Femke van Gestel
Femke van Gestel
Levy Klaassen
Levy Klaassen
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches